Τρίτη, 26 Οκτωβρίου 2010

Χρόνια Πολλά!!!

Καλημέρα, Χρόνια Πολλά σε όοοοολους τους Δημήτρηδες και όλες τις Δήμητρες!!!
Να είστε όλοι καλά, να έχετε Υγεία πάνω απ' όλα και να είστε πάντα ευτυχισμένοι!!!

Χρόνια Πολλά και στη δική μου Δημητρούλα, το γλυκό μου κοριτσάκι!!!
Αγάπη μου να είσαι πάντα καλά, υγιής, χαρούμενη και ευτυχισμένη και να συνεχίσεις έτσι, να μας κάνεις πάντα περήφανους!!!
Να ξέρεις ότι σε αγαπάμε πολύ, πολύ, πολύ όλοι μας!!!

Ελάτε λοιπόν όλοι, κεραστείτε...
Είναι τα τριγωνο-σοκο-κεκάκια (χαχα έτσι τα ονόμασα) που έφτιαξα για να κεράσει η Δημητρούλα μου στο σχολείο, τους συμμαθητές και τους καθηγητές της.

Η συνταγή είναι περίπου από το κέικ σοκόλαση που θα βρείτε εδώ. Με μικρές παραλλαγές και χωρίς γλάσσο σοκολάτας για να αποφύγουμε το πασάλειμμα στο σχολείο...
Έβαλα μόνο λίγο ροζ γλάσσο για ομορφιά, ένα απλό λουλουδάκι που έφτιαξα από φρέσκια ζαχαρόπαστα και τα τύλιξα σαν καραμελίτσες...
(Δυστυχώς οι φωτο είναι χάλια, δεν δείχνουν τα χρώματα, γιατί τις έβγαλα στις 10 το βράδυ που τα τελείωσα... έπρεπε να είναι φρεσκότατα...)

Χρόνια Πολλά σε όοοοοοοοοοοοολους λοιπόν...
Και του χρόνου!!!



Δευτέρα, 18 Οκτωβρίου 2010

Μοσχάρι γιουβέτσι


Καλημέρα και καλή εβδομάδα σε όλους...
Ο καιρός πάλι βροχερός, πολύ φθινοπωρινός, ότι πρέπει για ζεστό, μαμαδίστικο φαγητό!

Τι θα λέγατε για ένα γιουβετσάκι???

Ένα από τα Κυριακάτικα φαγητά, της παραδοσιακής, ελληνικής οικογένειας...
Πειράζει εμείς να το φτιάξουμε τη Δευτέρα???

Για πάμε...


Υλικά:(για 5-6 άτομα)
1 1/2 κιλό μοσχάρι σε μερίδες (σπάλα ή ότι σας αρέσει)

1 μεγάλο κρεμμύδι ψιλοκομμένο

1 ποτήρι ντοματοχυμό ή πελτέ διαλυμένο

ελαιόλαδο

αλάτι, πιπέρι

κόκκινη γλυκειά πάπρικα

λίγο κανέλα

λίγο μπαχάρι

ελάχιστη ζάχαρη
νερό (όσο χρειαστεί)


1 πακέτο κριθαράκι (μέτριο ή χοντρό)


Εκτέλεση:

Σε μια κατσαρόλα βάζουμε το λάδι να ζεσταθεί και ρίχνουμε το κρέας και το κρεμμύδι να σωταριστούν. (εγώ προσωπικά δεν τα τσιγαρίζω πολύ, τα θέλω ελαφριά)

Αφού το κρέας ασπρίσει και ροδίσει ελαφρά και το κρεμμύδι καραμελώσει, ρίχνουμε τη ντομάτα, τα μπαχαρικά και νεράκι και το αφήνουμε να βράσει σκεπασμένο, μέχρι να μαλακώσει.

Όταν είναι έτοιμο, ρίχνουμε το αλάτι, προσθέτουμε νερό και τα τουμπάρουμε σε ένα βαθύ ταψί ή γάστρα.
Τα βάζουμε σε προθερμασμένο φούρνο (200 βαθμούς)μέχρι να αρχίζει να ξαναβράζει.

Μόλις πάρουν βράση, βγάζουμε το ταψί, ρίχνουμε το κριθαράκι, ανακατεύουμε καλά και ξαναβάζουμε στο φούρνο μέχρι να γίνει το κριθαράκι.
Φυσικά ανακατεύουμε κάθε τόσο μην κολλήσει και κοιτάζουμε μήπως χρειαστεί ακόμα νεράκι.

Το βγάζουμε απ' το φούρνο όταν είναι έτοιμο, έχοντας αφήσει λίγο ζουμάκι, όπως στη φωτογραφία... μετά το απορροφά.


Το σερβίρουμε ζεστό ή ακόμα καλύτερα χλιαρό...

Όποιος θέλει ρίχνει και τυράκι στο πιάτο του, εγώ το προτιμώ σκέτο.


Καλή εβδομάδα εύχομαι σε όλους, με υγεία!!!

Τετάρτη, 6 Οκτωβρίου 2010

Κολοκυθοτυρόπιτα ξεσκέπαστη


Λόγω φόρτου εργασίας, έχω μέρες να γράψω στο blogάκι μου και μου φαίνεται πως το παραμέλησα κι αυτό κι εσάς μαζί... Μου λείψατε!!!

Ανέλαβα βλέπετε να βοηθήσω σε μια βάπτιση και ένα πάρτυ γενεθλίων που είναι γι' αυτό το Σάββατο και δεν έχω πολύ χρόνο.
Ετοιμάζω πινιάτες και είμαι ανάμεσα σε χαρτόνια, γκοφρέ και κόλλες...
Κάνω όμως ένα διαλειμματάκι να σας δώσω τη συνταγή από το σημερινό μας φαγάκι γιατί ήταν πάρα πολύ νόστιμο και γρήγορο και δεν μου ερχόταν καλά να μην το μοιραστώ μαζί σας...

Όπως όλοι ξέρουμε τα πιτσούνια (κολοκύθια) αυτή την εποχή είναι στα φόρτε τους. Μου έδωσε λοιπόν η μαμά μου ένα ωραίο στρογγυλό, πολύ πολύ τρυφερό και το έκανα πιτούλα με μπόλικο τυρί για να φάνε και τα παιδιά μου. Με άλλο τρόπο δεν τα πολυτρώνε τα κολοκύθια και είναι κρίμα να τα στερηθούν.
Το καθάρισα, το έτριψα, το έστιψα καλά να φύγουν τα περιττά ζουμιά και άρχισα το ανακάτεμα...


Υλικά:

1 μέτριο κολοκύθι πιτσούνι (τριμμένο και στιμμένο)

2 μεγάλα κρεμμύδια τριμμένα

2 σκελίδες σκόρδο τριμμένο

διάφορα τυριά τριμμένα
2 αυγά

δυόσμο ψιλοκομμένο

ελάχιστο αλάτι
πιπέρι

ρίγανη

λίγο λάδι

αλεύρι φαρινάπ (όσο χρειαστεί να δέσει ο χυλός)


λάδι

φρυγανιά για το πυρέξ


Εκτέλεση:

Βάζουμε λάδι στο πυρέξ και πασπαλίζουμε με μπόλικη τριμμένη φρυγανιά.

Σ' ένα μεγάλο μπωλ ανακατεύουμε όλα τα υλικά μαζί και τα ρίχνουμε στο πυρέξ που ετοιμάσαμε.

Ξαναρίχνουμε λίγο λαδάκι στην επιφάνεια και πασπαλίζουμε με λίγη ακόμα φρυγανιά.

Αν θέλουμε πασπαλίζουμε και λίγο έξτρα τυρί για πιο ωραία εμφάνιση.

Ψήνουμε στους 190 - 200 βαθμούς με αέρα για περίπου 20 λεπτά, μέχρι να πάρει ένα ωραίο ρόδινο χρώμα.

Αφήνουμε 5 - 10 λεπτά να σταθεί, κόβουμε και σερβίρουμε.

Ζεστή, χλιαρή ή ακόμα και κρύα είναι πεντανόστιμη πιτούλα.
Και χωρίς να χρειαστεί να ανοίξουμε φύλλα, είναι για τεμπέληδες (σαν και μένα χαχα) και πολυάσχολους.



Εδώ να πω, πως με αυτό το μείγμα μπορούμε να κάνουμε και κολοκυθοκεφτέδες αρκεί να ρίχνουμε κουταλιές σε μπόλικο καυτό λάδι και να τους τηγανίσουμε.
Εγώ παλιά έτσι τους το έφτιαχνα, απλά τώρα, όσο μπορούμε, προσπαθούμε να αποφεύγουμε τα τηγανιτά.

Δοκιμάστε με τον ένα ή τον άλλο τρόπο, είναι μια καλή ιδέα να φάνε και τα παιδιά τα κολοκύθια...


Καλό απόγευμα σε όλους!!!