Παρασκευή, 31 Δεκεμβρίου 2010

Καλή Χρονιά... με σοκολατοκαρυδένια βασιλόπιτα

Καλησπέρα, Χρόνια Πολλά σε όλους!!!
Καταρχήν να σας ευχαριστήσω όλους για τις ευχές σας στην προηγούμενη ανάρτηση για τη γιορτή μου και φυσικά για τα Χριστούγεννα. Να ευχηθώ σε όλους τα καλύτερα και να σας δώσω και τη συνταγούλα από τη φετινή μας βασιλόπιτα, έστω και καθυστερημένη...
Φέτος είπαμε να φτιάξουμε βασιλόπιτα με σοκολάτα, αφού πως να το κάνουμε, είμαστε σοκολατοφάγοι οικογενειακώς.
Σε όποιον φυσικά δεν αρέσει η σοκολάτα, μπορεί να ρίξει μια ματιά στην περσινή μας την πορτοκαλένια, εδώ.
Πάμε για την σοκολατοκαρυδένια μας...
Υλικά:
250 γραμ. βιτάμ (1 κεσεδάκι)
200 γραμ. ζάχαρη
4 αυγά
ξύσμα 1/2 λεμονιού
ξύσμα 1/2 πορτοκαλιού
1 φακελάκι μπέικιν
150 γραμ. γάλα
χυμό ενός πορτοκαλιού
2 κουταλιές κονιάκ
1 φλυτζάνι καρυδόψιχα χοντροκομμένη
1 κουβερτούρα (125 γραμ.) χοντροκομμένη
500 γραμ. αλεύρι

για το γλάσσο:
 150 γραμ. κουβερτούρα
150 γραμ. κρέμα γάλακτος light
1 κουταλιά κονιάκ
1 κουταλιά άχνη
1 κουταλάκι βιτάμ

Εκτέλεση:
Σε ένα μπωλ ή στο μίξερ, χτυπάμε το βιτάμ με τη ζάχαρη να αφρατέψει.
Σιγά σιγά προσθέτουμε τα αυγά και στη συνέχεια όλα τα υπόλοιπα υλικά με τη σειρά που είναι γραμμένα.
Τελευταίο ρίχνουμε το αλεύρι και ανακατεύουμε καλά με το κουτάλι.
Βάζουμε το μείγμα σε βουτυρωμένο και αλευρωμένο ταψάκι, κρύβουμε το φλουρί να μη φαίνεται και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 30 - 40 λεπτά. (κάνουμε το τεστ με το μαχαίρι).
Όταν ψηθεί τη βγάζουμε από το φούρνο, την αφήνουμε να σταθεί 10 λεπτά και την ξεφορμάρουμε. Την αφήνουμε να κρυώσει και φτιάχνουμε το γλάσσο ως εξής :

Βάζουμε την κρέμα γάλακτος να ζεσταθεί. Μόλις πάει να πάρει βράση, την κατεβάζουμε από τη φωτιά και ρίχνουμε τη σοκολάτα. Την ανακατεύουμε καλά να λιώσει και προσθέτουμε το κονιάκ, την άχνη και το βιτάμ και ανακατεύουμε καλά να γυαλίσει.
Αφήνουμε 2-3 λεπτά και το απλώνουμε πάνω στην (κρύα) πίτα.
Στολίζουμε όπως μας αρέσει. (εγώ έφτιαξα γράμματα από ζαχαρόπαστα)
Καλή επιτυχία σε όποιον την επιχειρήσει.
Είναι πανεύκολη...
Καλή Χρονιά σε όλους, με Υγεία!!!
Χαρούμενο και Ευτυχισμένο το 2011!!!

Παρασκευή, 24 Δεκεμβρίου 2010

Χρόνια Πολλά, Καλά Χριστούγεννα!!!

Χρόνια Πολλά σε όλους, με υγεία, χαρά και ευτυχία!!!
Διασκεδάστε και χαρείτε με τους αγαπημένους σας και ξεχάστε για λίγες μέρες όλα όσα σας απασχολούν...

Ελάτε να σας κεράσω κι εγώ από τα Χριστουγεννιάτικα γλυκάκια που έφτιαξα, μιας και γιορτάζω αύριο...

Δίπλες...
Μελομακάρονα...
Κουραμπιέδες...
Κουραμπιέδες με σοκολάτα γάλακτος...
Και παιδικά μπισκοτοσπιτάκια...
Και τυλιγμένα...
Συνταγές δεν σας δίνω γιατί υπάρχουν τόοοοσες πολλές στα blog αυτές τις μέρες και λίγο πολύ παρόμοιες είναι όλες.
Καλές γιορτές να περάσουμε όλοι και καλή αντάμωση!!!

Παρασκευή, 17 Δεκεμβρίου 2010

Έτοιμα και τα δικά μας μελομακάρονα!!!

Καλημέρα, καλό Σαββατοκύριακο να έχουμε!!!
Τελευταία και καταιδρωμένη, όπως πάντα, ήρθα να σας κεράσω και από τα δικά μας μελομακάρονα...
Κοπιάστε!
Όποιος ενδιαφέρετε για τη συνταγή, μπορεί να τη βρει εδώ. Η ίδια με την περσινή... δεν την αλλάζουμε με τίποτα,χαχα...

Και του χρόνου να είμαστε καλά!!!

Τρίτη, 14 Δεκεμβρίου 2010

Μακαρονάδα με..."κιμά" τόνου

Καλησπέρα!!!
Σε μια βόλτα που έκανα πριν από λίγο στη blogoγειτονιά, είδα πως έχουμε μπει για τα καλά σε γιορτινούς ρυθμούς. 
Η αλήθεια είναι πως αυτές οι μέρες είναι πιο κουραστικές απ' τον υπόλοιπο χρόνο και χανόμαστε... Κάτι το σπίτι, κάτι η κουζίνα, κάτι τα δωράκια για τους αγαπημένους μας, η μέρα περνάει χωρίς να το καταλάβουμε!
Έχω τόσα πράγματα στο μυαλό μου που θέλω να φτιάξω, αλλά δεν βλέπω να προλαβαίνω να τα υλοποιήσω όλα... θα δείξει...
Προς το παρόν έφερα να σας κεράσω απ' το μεσημεριανό μας φαγάκι, μακαρόνια με τόνο...
Είπαμε σιγά σιγά να νηστέψουμε οπότε φάγαμε σήμερα τελευταία μέρα ψάρι και από αύριο... λαχανικά και Άγιος ο Θεός... χαχα
Λοιπόν ας μπούμε στο θέμα μας, γιατί πάλι έπιασα την πολυλογία και ξέφυγα...

Υλικά: (για 4-5 άτομα)

1 πακέτο μακαρόνια

2 κονσέρβες τόνου (μισοστραγγισμένες από τα υγρά)
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1 κουταλιά πελτέ
ελαιόλαδο
σκόνη σκόρδου
λίγο ζάχαρη
πιπέρι
λίγο μπαχάρι

Εκτέλεση:
Βράζουμε τα μακαρόνια, όπως κάνουμε πάντα.
Σ' ενα κατσαρολάκι, βάζουμε ελαιόλαδο και σοτάρουμε το κρεμμύδι.
Προσθέτουμε τον τόνο, τον διαλύουμε και ρίχνουμε τον πελτέ, όλα τα υπόλοιπα υλικά και λίγο νεράκι.
Αφήνουμε να πάρει μια βράση 2-3 λεπτά και σερβίρουμε πάνω στα μακαρόνια, όπως κάνουμε με τον κιμά...

Είναι πανεύκολο, γρήγορο, υγιεινό και νοστιμότατο πιάτο...
Δοκιμάστε το σε μια... "ώρα ανάγκης".

Καλό βράδυ και καλή συνέχεια στις ετοιμασίες σας!!!

Παρασκευή, 10 Δεκεμβρίου 2010

Μαγειρεύουμε Ελληνικά... Φάβα

Καλησπέρα φιλαράκια...
Επιτέλους χειμώνιασε... νομίζω!!! Τώρα το μεσημέρι άρχισε να κάνει λίγο κρύο, να φυσάει και να βρέχει... Για να δούμε, θα έχουμε φυσιολογικά Χριστούγεννα επιτέλους???
Θα δείξει...

Και για να περάσουμε τώρα στα δικά μας, θα σας πω, πως είμαι πολύ χαρούμενη σήμερα, γιατί πήρα στα χέρια μου ένα απίθανο δωράκι από μια πολύ καλή μας φίλη, γνωστή σε όλους στη blogoγειτονιά. Λεπτομέρειες όμως θα σας πω αργότερα εδώ... Έτσι για να σας κρατήσω και λίγο σε αγωνία, χαχα
Ένα μόνο θα σας πω... Έχω πάθει πλάκα...

Πάμε τώρα στη φάβα, γιατί ξεχάστηκα πάλι...
Σήμερα λοιπόν έφτιαξα φάβα για μεσημεριανό. Φυσικά τη συνοδέψαμε με το φρέσκο μας λαδάκι, ψωμάκι, κρεμμύδι (έτσι για να σκοτώνουμε και τα μικρόβια,χαχα) και ελίτσες, εννοείτε δικές μας!
Με αυτή μου την ανάρτηση λοιπόν, συμμετέχω και στην πρόσκληση της Λίλας, Μαγειρεύουμε Ελληνικά...

Υλικά:
1 σακουλάκι φάβα (500γραμ.)
1 κρεμμύδι
λίγο λάδι 
αλάτι
νερό

Εκτέλεση:
Καθαρίζουμε τη φάβα, την πλένουμε και τη βάζουμε σε μια κατσαρόλα με νερό που να την σκεπάζει.
Την αφήνουμε να πάρει βράση, σβήνουμε τη φωτιά και την αφήνουμε πάνω στο μάτι της κουζίνας, σκεπασμένη για περίπου μισή ώρα.
Στο μισάωρο τη σουρώνουμε και βάζουμε καθαρό νερό που να τη σκεπάζει, λίγο λάδι, το κρεμμύδι κομμένο στα τέσσερα και λίγο αλάτι και τη βάζουμε πάλι στη φωτιά να βράσει μέχρι να μαλακώσει και να πιει το περισσότερο νερό.
Όταν είναι έτοιμη, σβήνουμε τη φωτιά και με τη ράβδο (mini pimmer) τη λιώνουμε να γίνει σαν κρέμα.
Τη σερβίρουμε ζεστή με μπόλικο λάδι, λεμόνι, κρεμμύδι, (αν θέλουμε) ελιές και φρέσκο ψωμί.


Εδώ να πω πως η φάβα είναι πολύ εύκολο να κολλήσει την ώρα που βράζει. Γι' αυτό πρέπει να ανακατεύουμε συχνά και να τη βράζουμε σε πολύ χαμηλή φωτιά.
Επίσης αν τη φάμε αμέσως θα είναι ωραία και ζουμερή ενώ όσο την αφήνουμε πήζει. Εννοείτε όμως, πως αυτό δεν είναι πρόβλημα γιατί της προσθέτουμε λίγο νεράκι, τη ζεσταίνουμε και γίνεται πάλι της ώρας!
Φτιάξτε τη τώρα το χειμώνα, είναι πολύ θρεπτική, νόστιμη,υγιεινή και φυσικά νηστίσιμη...

Καλό απόγευμα σε όλους και καλό Σαββατοκύριακο!!!