Καλημέρα, καλό Σαββατοκύριακο να έχουμε!!!
Είχα ετοιμάσει φαγάκι για σήμερα, αλλά κάτι δε μου πήγαινε καλά...
Σκεφτόμουν... Να σας αφήσω Σαββατοκύριακο χωρίς γλυκάκι? Δεν το έβρισκα σωστό.
Οπότε κατέληξα να σας κεράσω εποχιακό κεκάκι, υγιεινό, πεντανόστιμο και ένα ακόμα ιδανικό κολατσιό για τα παιδάκια μας... και όχι μόνο...
Από Δευτέρα το φαγάκι.
Πάμε να φτιάξουμε κέικ!!!
Υλικά:
1 πακέτο αλεύρι φαρινάπ, ολικής αλέσεως (την καφέ συσκευασία)
4 αυγά
1 φλυτζάνι ελαιόλαδο
1 1/2 φλυτζάνι ζάχαρη μαύρη ή 2 φλυτζάνια κανονική
1 φλυτζάνι γάλα
2 βανίλιες
1 κουταλάκι κανέλα
3 μήλα Ζαγορίου κομμένα σε κύβους (να υποστηρίζουμε και τα ελληνικά προϊόντα)
2 μεγάλες χούφτες σταφίδες ξανθές
Εκτέλεση:
Βάζουμε στο μίξερ το λάδι, τη ζάχαρη και τα αυγά και τα χτυπάμε καλά.
Προσθέτουμε το γάλα, τις βανίλιες, την κανέλα και το αλεύρι και χτυπάμε λίγο ακόμα να ενσωματωθούν.
Μόλις ανακατευτούν, ρίχνουμε τα μήλα και τις σταφίδες, τα ανακατεύουμε να πάνε παντού και βάζουμε το μείγμα στη φόρμα αφού πριν την έχουμε λαδώσει και αλευρώσει καλά.
Ψήνουμε το κέικ σε προθερμασένο φούρνο, στους 180 βαθμούς για περίπου 1 ώρα.
Εννοείτε πως κάνουμε το τεστ με το μαχαίρι για να δούμε αν ψήθηκε...
Όταν είναι έτοιμο τα αφήνουμε να σταθεί 10 λεπτά και το αναποδογυρίζουμε σε πιατέλα.
Το πασπαλίζουμε με άχνη ζάχαρη...
... και αν έχουμε την υπομονή το αφήνουμε να κρυώσει πριν το κόψουμε.
Εμείς υπομονή δεν είχαμε, το κόψαμε πριν την ώρα του...
... και το απολαύσαμε χλιαρό...
Πεντανόστιμο ήταν κι έτσι!
Συνοδεύσαμε το τσαγάκι μας το απόγευμα και ότι έμεινε το πήραν τα παιδιά την άλλη μέρα στο σχολείο.
Καλό Σαββατοκύριακο σε όλους, γλυκό και αρωματικό σαν το κέικ που σας κερνάω!!!
Πολλά φιλιά!