Δευτέρα, 22 Σεπτεμβρίου 2014

Στρούντελ με ροδάκινο, αχλάδι και ράσμπερι

Ένα γρήγορο κι εύκολο γλυκάκι διάλεξα να σας κεράσω σήμερα, μετά από  τόοοοσο καιρό που έχω να σας δω... 
Ένα γλυκό για να απολαύσουμε με το απογευματινό μας καφεδάκι... Κοπιάστε...

Υλικά:
1 φύλλο σφολιάτας
3-4 μέτρια ροδάκινα

2 αχλάδια
1-2 χούφτες κατεψυγμένα ράσμπερυ
2 κουταλιές βιτάμ
2-3 γεμάτες κουταλιές μαύρη ζάχαρη
1/2 με 1 βανίλια (προαιρετικά)

Εκτέλεση:
Ξεπαγώνουμε τη σφολιάτα.
Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι, βάζουμε το βιτάμ και τη ζάχαρη να ζεσταθούν και να λιώσουν.
Κόβουμε τα φρούτα σε κυβάκια, τα ρίχνουμε στο τηγάνι και τα ανακατεύουμε ελαφρά να μαλακώσουν και να πιουν τα υγρά τους χωρίς να λιώσουν.
Προσθέτουμε αν θέλουμε λίγη βανίλια ανακατεύουμε και κατεβάζουμε από τη φωτιά.
Αφήνουμε στην άκρη να μισοκρυώσει η γέμιση.
Σε ένα πυρέξ ή ταψάκι στρώνουμε ένα αντικολλητικό χαρτί φούρνου και απλώνουμε τη σφολιάτα.
Βάζουμε στην μέση (κατά μήκος της σφολιάτας) τη γέμιση, την κόβουμε γύρω γύρω σε λωρίδες, διπλώνουμε τις δύο άκρες και αρχίζουμε να πλέκουμε τις λωρίδες μεταξύ τους καλύπτοντας με αυτό τον τρόπο όλη τη γέμιση.
Μπορείτε αν θέλετε να ρίξετε μια ματιά κι εδώ. Εξηγώ καλύτερα τον τρόπο...
Ψήνουμε  σε προθερμασμένο φούρνο, στους 200 βαθμούς με αέρα, περίπου 15- 20 λεπτά.
Όταν βγει από το φούρνο, αφήνουμε να κρυώσει ελαφρά, πασπαλίζουμε αν θέλουμε με λίγη άχνη ζάχαρη, κόβουμε και σερβίρουμε.
Εννοείτε πως ταιριάζει άψογα με παγωτό βανίλια αλλά και σκέτο, παρέα με τον καφέ μας είναι απλά... ΥΠΕΡΟΧΟ.
Καλό απόγευμα σε όλους και καλό φθινόπωρο να έχουμε!!!