Η αγαπημένη πίτα των κοριτσιών μου! Νόστιμη, εύκολη και ένας ωραίος τρόπος να φάνε τα παιδιά λαχανικά...
Υλικά:
1 πακέτο σφολιάτα κατεψυγμένη (2 φύλλα)
1/2 κιλό μανιτάρια άσπρα κομμένα σε φέτες (φρέσκα)
1/2 κιλό μανιτάρια καφέ σε φέτες (φρέσκα)
1 πιπεριά φλωρίνης κομμένη
1 μεγάλο κρεμμύδι ξερό σε φέτες
1-2 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
200 γρ. κρέμα γάλακτος light
150 γρ. μπέικον ψιλοκομμένο
150 γρ. μοτσαρέλλα τριμμένη ή gouda
ελαιόλαδο
αλάτι
πιπέρι
λίγη πάπρικα
σκόνη σκόρδο
λίγο μαϊντανό ψιλοκομμένο (προαιρετικά)
1 αυγό
σουσάμι για το πασπάλισμα (προαιρετικά)
Εκτέλεση:
Αφήνουμε τη σφολιάτα εκτός κατάψυξης να ξεπαγώσει.
Σ' ένα μεγάλο αντικολλητικό βάζουμε λίγο ελαιόλαδο και σωτάρουμε ελαφρά το κρεμμύδι.
Σταδιακά αρχίζουμε να προσθέτουμε και τα υπόλοιπα υλικά.
Φρέσκο κρεμμυδάκι, πιπεριά, λίγα λίγα τα μανιτάρια, το μπέικον, αλάτι, πιπέρι, σκόρδο και πάπρικα.
Αφήνουμε να μαραθούν ελαφρά, ΌΧΙ πολύ ώρα και λιώσουν, και προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος.
Ανακατεύουμε λίγο, να πιεί τα πολλά υγρά και κατεβάζουμε από τη φωτιά.
Αφήνουμε να κρυώσει λίγο το μείγμα και προσθέτουμε το ασπράδι απ' το αυγό και το τριμμένο τυρί και ανακατεύουμε.
Λαδώνουμε ελαφρά, ή ακόμα καλύτερα, στρώνουμε αντικολλητικό χαρτί σε ένα μακρόστενο ταψάκι ή πυρέξ και απλώνουμε το ένα φύλλο σφολιάτας τραβώντας τις άκρες να καλύψουμε και τα πλαϊνά του ταψιού.
Αδειάζουμε εκεί τη γέμιση που έχει πια κρυώσει και κλείνουμε καλά με το άλλο φύλλο σφολιάτας.
Χτυπάμε τον κρόκο του αυγού με λίγο νεράκι σ' ένα μπωλ και αλείφουμε την πίτα μας.
Πασπαλίζουμε αν θέλουμε με μπόλικο σουσάμι και κάνουμε μερικές τρύπες στην επιφάνεια της πίτας γα να εξατμίζονται τα υγρά.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, με αέρα στους 175 βαθμούς, περίπου 30 λεπτά, ή μέχρι να ροδίσει.
Αφήνουμε λίγο να κρυώσει, όχι πολύ, και απολαμβάνουμε...
Συνοδεύουμε με ένα ποτηράκι λευκό κρασί και... Καλή μας όρεξη!!!
Δηλώνω φανατική .... πιτού και μια τέτοια πίτα θα την λάτρευα!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΜε μανιτάρια που τα αγαπώ πολύ!
Φιλιά!
Κόπιασε Ελένη μου! Κι εγώ φανατική της πίτας είμαι και των μανιταριών!!!
ΔιαγραφήΦιλιά πολλά
Δεν έχω δοκιμάσει ποτέ μανιταρόπιτα, αν και λατρεύω τα μανιτάρια...
ΑπάντησηΔιαγραφήΝομίζω πως με τα υλικά που έβαλες, θα λατρέψω και αυτή τη συνταγή σου!
Φιλάκια πολλά-πολλά!
Αν σου αρέσουν τα μανιτάρια, φτιάξτην οπωσδήποτε! Είναι πραγματικά καταπληκτική, άρεσε σε όλους!!!
ΔιαγραφήΠολλά φιλάκια
Γεια σου και από δω Χρύσα!Και έπεσα σε φοβερή πίτα! Αγαπημένη μου πολύ...
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαλωσόρισες και στο δικό μου σπιτάκι!!! Χαίρομαι που σου αρέσει το σημερινό κέρασμα!!!
ΔιαγραφήΥπέροχη με μανιτάρια!!!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΕύκολη και απολαυστική!!!!!
Καλό απόγευμα Χρύσα μου :)
Σ' ευχαριστώ πολύ Γιώργο μου!!!
ΔιαγραφήΚαλή μέρα να έχεις!!!
Μμμμμμ......μ αρέσει που έχει μπέικον και γίνεται πιο πικάντικη!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΗ σφολιάτα ψήθηκε τέλεια!!
Φιλιά!
Σ' ευχαριστώ πολύ!!! Πραγματικά ήταν απ' τις πιο πετυχημένες πίτες που έχω κάνει... ξετρελάθηκαν όλοι στο σπίτι...
ΔιαγραφήΦιλιά πολλά Πεπάκι μου!
Λατρεύω τα μανιτάρια. Η πίτα φαίνεται τέλεια!
ΑπάντησηΔιαγραφήΉταν ήταν!!!
ΔιαγραφήΦιλιά πολλά Κική μου...
A beautiful stuffed bread. xo Catherine
ΑπάντησηΔιαγραφήThanks a lot Catherine!!!
ΔιαγραφήΥπερπαραγωγή η μανιταρόπιτα σου Χρύσα μου! Με όλα τα αγαπημένα μας υλικά!
ΑπάντησηΔιαγραφήΣ' ευχαριστώ πολύ Μαράκι μου!
ΔιαγραφήΚαλή μέρα να έχετε...
Εδώ πήγαν τα μανιτάρια ;)
ΑπάντησηΔιαγραφήΑγαπημένη πίτα. Τα καφέ μανιτάρια ειναι τα λεγόμενα ''chestnut'' ? Δεν τα έχω βρει πουθενά.
Φιλιά
Είδες που πήγαν?
ΔιαγραφήΔεν ξέρω πως είναι το πραγματικό τους όνομα, καφέ μανιτάρια έγραφε στη συσκευασία... Ήταν πολύ νόστιμα κι αυτά! Και σε καλύτερη τιμή απ' τα άσπρα!!!
Μπορείς να τα βρεις στο γνωστό γερμανικό SM... Φέρνει συχνά...
Φιλιά πολλά
Ωραιότατη πίτα, πολύ τέλεια ψημένη!!! Καλή σου μέρα, ΧΟΧΟ
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαλημέρα και σε σένα χαρά μου, Σ' ευχαριστώ πολύ για την επίσκεψη!!!
ΔιαγραφήΧρύσα ήρθε η ώρα να παίξουμε! Ένα ημερολόγιο φωτογραφικό για 7 ημέρες από το τραπέζι σου.Αν βρεις χρόνο πέρνα από το μπλοκ μου και θα καταλάβεις!Φιλιά
ΑπάντησηΔιαγραφήΈρχομαι αμέσως! Μου αρέσουν τα παιχνίδια...
Διαγραφή