Κρύο κρύο, καιρός για... μια ζεστή σουπίτσα με όσπρια και λουκάνικο...
Νόστιμη, ζεστή, δυναμωτική, ότι πρέπει γι' αυτόν τον καιρό!
Υλικά:
1 πακέτο όσπρια mix (φασόλια, χάντρες, ρεβύθια, αρακά, φάβα κλπ)
1 μεγάλο κρεμμύδι
2 σκελίδες σκόρδο
3 μεγάλα καρότα
2 πιπεριές φλωρίνης
1 μεγάλο χωριάτικο λουκάνικο
1 κονσέρβα ντοματάκια ψιλοκομμένα
1 κουταλιά πελτέ
ελαιόλαδο
αλάτι
πιπέρι
πάπρικα γλυκιά
λίγο ρίγανη
1 πρέζα ζάχαρη
λίγο μπούκοβο
Εκτέλεση:
Βάζουμε από βραδύς τα όσπρια να μουλιάσουν σε κρύο νερό.
Σε μια κατσαρόλα, (εγώ χρησιμοποιώ χύτρα ταχύτητος) βάζουμε το ελαιόλαδο και μόλις ζεσταθεί σωτάρουμε το κρεμμύδι ψιλοκομμένο, το σκόρδο και την πιπεριά. Μόλις μαραθούν, προσθέτουμε το λουκάνικο και τα καρότα. Φέρνουμε δυο βόλτες ακόμα και προσθέτουμε τα όσπρια, τα ντοματάκια, τον πελτέ και τα μπαχαρικά. Βάζουμε αρκετό ζεστό νερό στην κατσαρόλα, να σκεπάζει καλά όλα τα υλικά, κλείνουμε το καπάκι και βράζουμε μέχρι να μαλακώσουν τα όσπρια και να χυλώσει το φαγητό. Στην χύτρα τα άφησα 25 λεπτά απ' την ώρα που σφύριξε και 5 λεπτά στο τέλος με ανοιχτό καπάκι. Αν τα βράσετε σε άλλη κατσαρόλα θα χρειαστεί σίγουρα περισσότερη ώρα...
Καλή επιτυχία!!!
Νόστιμη, ζεστή, δυναμωτική, ότι πρέπει γι' αυτόν τον καιρό!
Υλικά:
1 πακέτο όσπρια mix (φασόλια, χάντρες, ρεβύθια, αρακά, φάβα κλπ)
1 μεγάλο κρεμμύδι
2 σκελίδες σκόρδο
3 μεγάλα καρότα
2 πιπεριές φλωρίνης
1 μεγάλο χωριάτικο λουκάνικο
1 κονσέρβα ντοματάκια ψιλοκομμένα
1 κουταλιά πελτέ
ελαιόλαδο
αλάτι
πιπέρι
πάπρικα γλυκιά
λίγο ρίγανη
1 πρέζα ζάχαρη
λίγο μπούκοβο
Εκτέλεση:
Βάζουμε από βραδύς τα όσπρια να μουλιάσουν σε κρύο νερό.
Σε μια κατσαρόλα, (εγώ χρησιμοποιώ χύτρα ταχύτητος) βάζουμε το ελαιόλαδο και μόλις ζεσταθεί σωτάρουμε το κρεμμύδι ψιλοκομμένο, το σκόρδο και την πιπεριά. Μόλις μαραθούν, προσθέτουμε το λουκάνικο και τα καρότα. Φέρνουμε δυο βόλτες ακόμα και προσθέτουμε τα όσπρια, τα ντοματάκια, τον πελτέ και τα μπαχαρικά. Βάζουμε αρκετό ζεστό νερό στην κατσαρόλα, να σκεπάζει καλά όλα τα υλικά, κλείνουμε το καπάκι και βράζουμε μέχρι να μαλακώσουν τα όσπρια και να χυλώσει το φαγητό. Στην χύτρα τα άφησα 25 λεπτά απ' την ώρα που σφύριξε και 5 λεπτά στο τέλος με ανοιχτό καπάκι. Αν τα βράσετε σε άλλη κατσαρόλα θα χρειαστεί σίγουρα περισσότερη ώρα...
Καλή επιτυχία!!!
Νομίζω πως είναι από τις ιδανικότερες προτάσεις που θα μπορούσες να μας κάνεις γι' αυτόν τον καιρό!
ΑπάντησηΔιαγραφήΝα ζεσταθούμε λιγάκι!
Φιλάκια πολλά!
'Γεια στα χέρια σου!
Καλημέρα και σ' ευχαριστώ πολύ!
ΔιαγραφήΚόπιασε να σου κάνω το τραπέζι!
Φιλάκια πολλά
Αυτό είναι φαγάκι χειμωνιάτικο!
ΑπάντησηΔιαγραφήΧουχουλιάρικο και νόστιμο!
Και κάνει ένα κρύο σήμερα!!!
Φιλιά!
Καλημέρα Έλενα!!!
ΔιαγραφήΦιλιά πολλά
καλη χρονια καρδια μου εχουμε να τα πουμε πολυ πολυ καιρο χαιρομαι που σε ξαναβρισκω
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαλή Χρονιά καλή μου, κι εγώ χαίρομαι που ξαναβρεθήκαμε! Ελπίζω να τα λέμε πιο συχνά από δω και πέρα...
ΔιαγραφήΠολλά φιλιά