Πέμπτη, 2 Απριλίου 2015

Φουσίλι με σάλτσα ντομάτας, πιπεριές και καπνιστό τόνο


Το ότι τα παιδιά μου είναι μακαρονάδες, είναι πλέον γνωστό... Το ότι εγώ είμαι λίγο της τελευταίας στιγμής, είναι επίσης γνωστό... Οπότε, σας έχω άλλη μια συνταγή με ζυμαρικά, στα γρήγορα!!!

Υλικά:
1 πακέτο ζυμαρικά φουσίλι (ή άλλα της αρεσκείας σας)

για τη σάλτσα:
1 κουτί των 250 γραμ. ντομάτα στον τρίφτη
2-3 πιπεριές κέρατα κομμένες σε μεγάλα κομμάτια
1-2 σκελίδες σκόρδο
ελαιόλαδο
λίγη φρέσκια ρίγανη
αλάτι, πιπέρι
λίγη πάπρικα
ελάχιστη ζάχαρη

1-2 κουτιά τόνο καπνιστό

Εκτέλεση:
Βράζουμε τα ζυμαρικά al dente, όπως πάντα, σε αλατισμένο νερό.
Παράλληλα, σε μια μικρή κατσαρολίτσα φτιάχνουμε τη σάλτσα.
Βάζουμε το ελαιόλαδο να ζεσταθεί και σωτάρουμε τις πιπεριές και το σκόρδο.
Προσθέτουμε τη ντομάτα, τη ρίγανη, όλα τα μπαχαρικά και ελάχιστο νεράκι και βράζουμε τη σάλτσα σε χαμηλή φωτιά μέχρι να δέσει.
Όταν τα ζυμαρικά είναι έτοιμα, τα σουρώνουμε και τα ξαναρίχνουμε στην κατσαρόλα τους, προσθέτουμε τη σάλτσα και ανακατεύουμε ελαφρά.
Τέλος ρίχνουμε τον τόνο, ανακατεύουμε και σερβίρουμε.
Όποιος θέλει μπορεί να προσθέσει και τριμμένο τυρί.
Συνοδεύουμε με κρασάκι και...
Καλή μας όρεξη!!!