Θέλεις να φτιάξεις κουλουράκια, πανεύκολα, νόστιμα και υγιεινά; Ιδανικά για κολατσιό των παιδιών στο σχολείο, για πρωινό, για να συνοδεύεις το καφεδάκι ή το τσάι σου;
Σου έχω την τέλεια συνταγή, με πορτοκάλια που είναι της εποχής, φυσικά χωρίς μίξερ...
Υλικά:
1 φλυτζάνι ελαιόλαδο
1 φλυτζάνι φρέσκο χυμό πορτοκάλι
1/2 φλυτζάνι ζάχαρη μαύρη
1/2 φλυτζάνι ζάχαρη κρυσταλλική
Ξύσμα από 2 πορτοκάλια (εννοείται βιολογικά)
1 κουταλάκι του γλυκού κανέλα
1 σφηνάκι μαύρο ρούμι
1/2 φλυτζάνι σουσάμι
1 φακελάκι μπέικιν πάουντερ ή 1 κουταλάκι σόδα (ότι έχετε)
Αλεύρι για όλες τις χρήσεις, όσο πάρει (εμένα πήρε λιγότερο από κιλό)
Εκτέλεση:
Βάζουμε όλα τα υλικά, εκτός από το αλεύρι, σε ένα μεγάλο μπωλ και ανακατεύουμε με ένα κουτάλι ή το σύρμα, ότι βολεύει τον καθένα.
Μόλις ανακατευτούν όλα καλά, προσθέτουμε σε δόσεις το αλεύρι και ζυμώνουμε ελαφρά με το χέρι, μέχρι να έχουμε μια μαλακιά ζυμή που να μην κολλάει στα χέρια.
Προσοχή, δεν θέλει πολύ ζύμωμα.
Βάζουμε αντικολλητικό χαρτί φούρνου στο ταψί και αρχίζουμε να πλάθουμε κουλουράκια, ότι σχήμα θέλουμε.
Εγώ τα κάνω στριφτά, μακρόστενα για να μπαίνουν στο φλυτζάνι.
Βγαίνουν 2 μεγάλα ταψιά φούρνου.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 170 βαθμούς με αέρα, για περίπου 12-14 λεπτά, ανάλογα το φούρνο, μέχρι να ροδίσουν.
Είναι ιδανικά για τον καφέ...
ή το τσάι σας... Σου έχω την τέλεια συνταγή, με πορτοκάλια που είναι της εποχής, φυσικά χωρίς μίξερ...
Υλικά:
1 φλυτζάνι ελαιόλαδο
1 φλυτζάνι φρέσκο χυμό πορτοκάλι
1/2 φλυτζάνι ζάχαρη μαύρη
1/2 φλυτζάνι ζάχαρη κρυσταλλική
Ξύσμα από 2 πορτοκάλια (εννοείται βιολογικά)
1 κουταλάκι του γλυκού κανέλα
1 σφηνάκι μαύρο ρούμι
1/2 φλυτζάνι σουσάμι
1 φακελάκι μπέικιν πάουντερ ή 1 κουταλάκι σόδα (ότι έχετε)
Αλεύρι για όλες τις χρήσεις, όσο πάρει (εμένα πήρε λιγότερο από κιλό)
Εκτέλεση:
Βάζουμε όλα τα υλικά, εκτός από το αλεύρι, σε ένα μεγάλο μπωλ και ανακατεύουμε με ένα κουτάλι ή το σύρμα, ότι βολεύει τον καθένα.
Μόλις ανακατευτούν όλα καλά, προσθέτουμε σε δόσεις το αλεύρι και ζυμώνουμε ελαφρά με το χέρι, μέχρι να έχουμε μια μαλακιά ζυμή που να μην κολλάει στα χέρια.
Προσοχή, δεν θέλει πολύ ζύμωμα.
Βάζουμε αντικολλητικό χαρτί φούρνου στο ταψί και αρχίζουμε να πλάθουμε κουλουράκια, ότι σχήμα θέλουμε.
Εγώ τα κάνω στριφτά, μακρόστενα για να μπαίνουν στο φλυτζάνι.
Βγαίνουν 2 μεγάλα ταψιά φούρνου.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 170 βαθμούς με αέρα, για περίπου 12-14 λεπτά, ανάλογα το φούρνο, μέχρι να ροδίσουν.
Είναι ιδανικά για τον καφέ...
Φτιάξτε τα και θα με θυμηθείτε!!!
Καλή εβδομάδα σε όλους!!!