Κυριακή 29 Ιανουαρίου 2017

Κουλουράκια πορτοκαλιού με ελαιόλαδο... για το σχολείο

Θέλεις να φτιάξεις κουλουράκια, πανεύκολα, νόστιμα και υγιεινά; Ιδανικά για κολατσιό των παιδιών στο σχολείο, για πρωινό, για να συνοδεύεις το καφεδάκι ή το τσάι σου; 
Σου έχω την τέλεια συνταγή, με πορτοκάλια που είναι της εποχής, φυσικά χωρίς μίξερ... 

Υλικά: 
1 φλυτζάνι ελαιόλαδο 
1 φλυτζάνι φρέσκο χυμό πορτοκάλι 
1/2 φλυτζάνι ζάχαρη μαύρη 
1/2 φλυτζάνι ζάχαρη κρυσταλλική 
Ξύσμα από 2 πορτοκάλια (εννοείται βιολογικά)
1 κουταλάκι του γλυκού κανέλα 
1 σφηνάκι μαύρο ρούμι 
1/2 φλυτζάνι σουσάμι 
1 φακελάκι μπέικιν πάουντερ ή 1 κουταλάκι σόδα (ότι έχετε) 
Αλεύρι για όλες τις χρήσεις, όσο πάρει (εμένα πήρε λιγότερο από κιλό) 

Εκτέλεση:
Βάζουμε όλα τα υλικά, εκτός από το αλεύρι, σε ένα μεγάλο μπωλ και ανακατεύουμε με ένα κουτάλι ή το σύρμα, ότι βολεύει τον καθένα. 
Μόλις ανακατευτούν όλα καλά, προσθέτουμε σε δόσεις το αλεύρι και ζυμώνουμε ελαφρά με το χέρι, μέχρι να έχουμε μια μαλακιά ζυμή που να μην κολλάει στα χέρια. 
Προσοχή, δεν θέλει πολύ ζύμωμα. 
Βάζουμε αντικολλητικό χαρτί φούρνου στο ταψί και αρχίζουμε να πλάθουμε κουλουράκια, ότι σχήμα θέλουμε. 
Εγώ τα κάνω στριφτά, μακρόστενα για να μπαίνουν στο φλυτζάνι. 
Βγαίνουν 2 μεγάλα ταψιά φούρνου. 
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 170 βαθμούς με αέρα, για περίπου 12-14 λεπτά, ανάλογα το φούρνο, μέχρι να ροδίσουν.
Είναι ιδανικά για τον καφέ... 
ή το τσάι σας... 
Είναι εξίσου νόστιμα με τα "κουλουράκια με ελαιόλαδο και κακάο", εδώ, που τόσο πολύ έχετε αγαπήσει και είναι συνεχώς πρώτα στο top 10 του blog μου. 
Φτιάξτε τα και θα με θυμηθείτε!!! 
Καλή εβδομάδα σε όλους!!!

Τετάρτη 11 Ιανουαρίου 2017

Κέικ εξπρές μπανάνα-σοκολάτα στο φλυτζάνι

Έχεις όρεξη να φας γλυκό και το θέλεις τώρα; 
Σου έχω τη λύση! 
Εύκολα, γρήγορα, οικονομικά και κυρίως χωρίς να αναστατώσεις όλη την κουζίνα... 

Υλικά: (για 2 μερίδες) 
6 κουταλιές αλεύρι φαρίνα (που φουσκώνει μόνο του)
2 κουταλιές καστανή ζάχαρη 
4 κουταλιές σπορέλαιο 
2 κουταλιές γάλα 
1 αυγό 
λίγη βανίλια 
λίγη κανέλα 
ελάχιστο λεμόνι 
1 μεγάλη μπανάνα κομμένη σε φετάκια
25 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα χοντροκομμένη 

σιρόπι της αρεσκείας σου (προαιρετικά) 
Εκτέλεση: 
Ανακατεύουμε όλα τα υλικά μαζί σε ένα μπωλ. 
Τα μοιράζουμε σε δύο φλυτζάνια, κατάλληλα για φούρνο μικροκυμάτων και ψήνουμε, το κάθε ένα ξεχωριστά για 2μιση λεπτά. 
Όταν είναι έτοιμο, αν θέλουμε, το σερβίρουμε με λίγο σιρόπι καραμέλα ή σοκολάτα και λίγη τριμμένη κουβερτούρα. 
Αφήνουμε λίγο να χλιαρίνει και το απολαμβάνουμε... 
Είναι απλά ΤΕΛΕΙΟ!!! 

Τρίτη 3 Ιανουαρίου 2017

Λουκουμάδες με μέλι και καρύδια

Καλή χρονιά σε όλους εύχομαι, με ένα πιάτο ζεστά λουκουμαδάκια με μέλι και καρύδια, για μια χρονιά όλο γλύκα!!! 

Υλικά:
500 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις 
500 γρ. νερό χλιαρό 
1 κουταλάκι αλάτι 
1 κουταλάκι ζάχαρη 
1 κουταλιά ελαιόλαδο 
1 φακελάκι μαγιά 

Λάδι για τηγάνισμα

Μέλι, κανέλα και καρύδια για πασπάλισμα 

Εκτέλεση:
Βάζουμε όλα τα υλικά σε ένα μπωλ και τα ανακατεύουμε καλά με το σύρμα να γίνει ένα λείο μείγμα. 
Ζεσταίνουμε το φούρνο στους 50 βαθμούς, σκεπάζουμε το μπωλ με μεμβράνη και το βάζουμε μέσα για περίπου 40 λεπτά, ή μέχρι να φουσκώσει και να κάνει φουσκάλες στην επιφάνεια. 
Μόλις είναι έτοιμο, βάζουμε σε ένα βαθύ τηγάνι λάδι να κάψει. 
Με τη βοήθεια 2 κουταλιών, ρίχνουμε λίγο λίγο από το μείγμα στο καυτό λάδι. 
Προσπαθούμε, όσο γίνεται να είναι μικρά μπαλάκια... 
Τηγανίζουμε μέχρι να ροδίσουν και από τις δύο πλευρές. 
Τα βάζουμε σε απορροφητικό χαρτί να στραγγίσουν από το πολύ λάδι.
Αφού τα τηγανίσουμε όλα, τα βάζουμε σε πιατέλα και τα περιχύνουμε με ζεστό, αραιωμένο μέλι και τα πασπαλίζουμε με κανέλα και χοντροτριμμένα καρύδια... 

Παλαιότερα είχα ανεβάσει άλλη μια συνταγή για λουκουμάδες με πραλίνα και μπισκότα και μπορείτε αν θέλετε να την δείτε εδώ και να διαλέξετε οποία σας αρέσει... 

Καλή χρονιά σε όλους λοιπόν, γλυκιά σαν τους λουκουμάδες και αρωματική σαν την κανέλα!!!