Γλυκά κι αγαπημένα!!!

Δευτέρα 30 Μαΐου 2011

Το δικό μου κέικ με πορτοκάλι και κομματάκια σοκολάτας...

Καλημέρα και καλή εβδομάδα σε όλους!!!
Θέλω να πιστεύω πως τα προβλήματα με τον blogger τελείωσαν και δεν θα μας ταλαιπωρήσει άλλο...
Το τι έχω περάσει αυτές τις μέρες για να γράψω ένα σχόλιο δεν λέγεται... φαντάζομαι όμως πως δεν θα είμαι η μόνη...
Τέλος πάντων, ας μην αρχίσω την εβδομάδα με γκρίνια.
Επειδή έχω πολλές μέρες να σας κεράσω, σκέφτηκα σήμερα να σας φέρω από το κέικ που έφτιαξα χτες το βράδυ για το πρωινό μας...
Είναι με άρωμα πορτοκάλι ( μιας και τα πορτοκάλια είναι πια προς το τέλος τους) και φυσικά κομματάκια σοκολάτας. Δεν γίνεται να μην πάρουμε έστω μια μικρήηηηηηη γεύση σοκολάτας καθημερινά. Είμαστε σοκολατοφάγοι οικογενειακώς, τι να κάνουμε!!!
Φυσικά δεν είναι κάτι το περίεργο ή το διαφορετικό, είναι όμως πεντανόστιμο και δεν θα ήθελα να λείπει η συνταγή από το blog μου.

Υλικά:
1/2 βούτυρο Lurpak (125 γραμ. περίπου)
1/2 φλυτζάνι ελαιόλαδο
4-5 αυγά, ανάλογα το μέγεθος
1 και 3/4 του φλυτζανιού ζάχαρη
1 γιαούρτι στραγγιστό (total 2%)
χυμό και ξύσμα από 1 μεγάλο πορτοκάλι
1 βανίλια
1 πακέτο (500γραμ.) αλεύρι που φουσκώνει μόνο του (π.χ. φαρινάπ)
1 πακέτο σταγόνες σοκολάτας ή σοκολάτα τριμμένη

λάδι και αλεύρι για τη φόρμα

ζάχαρη άχνη ή γλάσσο σοκολάτας για το τελείωμα

Εκτέλεση:
Σε ένα μπωλ ή στο μίξερ χτυπάμε το βούτυρο, το λάδι και τη ζάχαρη να αφρατέψουν.
Προσθέτουμε τα αυγά και συνεχίζουμε το χτύπημα μέχρι να ενσωματωθούν στο μείγμα.
Ρίχνουμε το γιαούρτι, ανακατεύουμε και προσθέτουμε το ξύσμα, τη βανίλια και το χυμό από το πορτοκάλι.
Αφού χτυπηθούν όλα τα υλικά καλά ρίχνουμε το αλεύρι και τελευταίες τις σταγόνες σοκολάτας ανακατεύοντας με το κουτάλι.
Λαδώνουμε καλά τη φόρμα, την αλευρώνουμε και βάζουμε το μείγμα.
Ψήνουμε για 50 λεπτά περίπου στους 175 βαθμούς, ή μέχρις ώτου να βγαίνει το μαχαίρι καθαρό.
Αφήνουμε λίγο να σταθεί το κέικ, 10 λεπτά περίπου και ξεφορμάρουμε σε μια πιατέλα...
Πασπαλίζουμε με άχνη ζάχαρη αφού έχει σχεδόν κρυώσει  ή καλύπτουμε με γλάσσο σοκολάτας. Ταιριάζουν και τα δύο πολύ.
Εγώ σήμερα έβαλα άχνη για να μπορεί να πάρει η μικρή και στο σχολείο, να μην πασαλειφτεί με σοκολάτες...
Απολαμβάνουμε με το καφεδάκι, το γάλα ή το τσάι μας...
Καλό μεσημέρι σε όλους και μια γλυκιά εβδομάδα να έχουμε!!!

Δευτέρα 2 Μαΐου 2011

Δροσερό γιαουρτογλυκό

Καλησπέρα φιλαράκια μου!!!
Απ' ότι είδα σιγά σιγά μαζευτήκαμε πάλι... Ας κάναμε κι αλλιώς δηλαδή αφού θέλαμε δε θέλαμε άνοιξαν τα σχολεία. Ευτυχώς κοντεύουμε!!!
Η μικρή μου έχει αρχίσει και μετράει αντίστροφα, 43 και σήμερα μου είπε και με έστειλε πρωί πρωί...
Σαν τους φυλακισμένους ένα πράγμα δηλαδή, χαχα
Τέλος πάντων, που θα πάει θα περάσουν οι μέρες και θα έρθει το καλοκαιράκι...
Σήμερα λοιπόν σας έφερα από το πασχαλινό δροσιστικό μας γλυκάκι να σας κεράσω. Ήταν τόσο νόστιμο που δεν έμεινε ούτε αμυγδαλάκι που λέει ο λόγος. Έβγαλα μια μόνο φωτογραφία το βράδυ που το έφτιαξα με σκοπό να το φωτογραφίσω την άλλη μέρα στα μπωλάκια όταν σερβίρω... αλλάααααααα φυσικά δεν πρόλαβα... το εξαφάνισαν όλοι!!!
Είναι μια παραλλαγή αυτού του μους που είχα φτιάξει παλιότερα με λεμόνι. Αυτή τη φορά όμως το έφτιαξα σε ένα μπωλ, τεραστίων διαστάσεων και πρόσθεσα φρούτα και αμύγδαλα.
Όποιος θέλει σημειώνει...

Υλικά:
2 γιαούρτια total 2 %
1 ζαχαρούχο γάλα
250 γραμ. φυτική κρέμα γάλακτος (μου είχε περισσέψει)
1 κονσέρβα ανανά (στραγγισμένη)
1/2 κονσέρβα ροδάκινο (επίσης στραγγισμένη)
150 γραμ. αμύγδαλα ασπρισμένα και χοντροκομμένα
χυμό 1/2 λεμονιού

Εκτέλεση:
Ψιλοκόβουμε και στραγγίζουμε τα φρούτα.
Χτυπάμε την κρέμα να αφρατέχει και να γίνει σαν σαντιγύ.
Προσθέτουμε τα γιαούρτια και το ζαχαρούχο συνεχίζοντας το χτύπημα μέχρι να ανακατευτούν καλά τα υλικά.
Ρίχνουμε τα φρουτάκια, τα αμύγδαλα και το χυμό λεμονιού και ανακατεύουμε με το κουτάλι.
Το βάζουμε σε ένα μεγάλο μπωλ ή σε μικρά ατομικά και το αφήνουμε μερικές ώρες στο ψυγείο.
Σερβίρουμε και απολαμβάνουμε...

Καλό βράδυ σε όλους!!!