Δεν είπα πως δεν θα αντέξω για πολύ τη νηστεία??? Ε, δεν άντεξα, το μαγείρεψα το κρεατάκι...
Βρήκα δικαιολογία πως τα παιδιά, λόγω αθλητισμού, δεν μπορεί να μείνουν τόσες μέρες χωρίς κρέας (και πραγματικά δεν μπορούν) και την έκανα... ας είναι αυτή η αμαρτία μου...
Πήρα απόφαση, να νηστέψουμε όλοι τις δύο τελευταίες εβδομάδες... θα δείξει!!!
Βρήκα ωραία μανιτάρια, τα ζήλεψα, πήρα και λίγο μοσχάρι και αυτοσχεδίασα...
Το αποτέλεσμα........... δεν μπορώ να το περιγράψω με λόγια, απλά ΝΟΣΤΙΜΟΤΑΤΟ!!!
Υλικά:
1 κιλό μοσχαράκι κομμένο σε μικρά κομμάτια
λίγο ελαιόλαδο
1 μέτριο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
3-4 καρότα σε λοξές φέτες
5-6 μεγάλα, λευκά μανιτάρια
λίγο σκόνη σκόρδο
πιπέρι
αλάτι
λίγο λευκό κρασί
200 γραμ. κρέμα γάλακτος light
λίγο γάλα εβαπορέ
μαϊντανό ψιλοκομμένο για το σερβίρισμα
Ρύζι πιλάφι για συνοδευτικό
Εκτέλεση:
Βάζουμε το ελαιόλαδο στην κατσαρόλα, ρίχνουμε το κρέας και το κρεμμύδι και τα φέρνουμε γύρω μέχρι να φύγει το αίμα απ' το κρέας.
Προσθέτουμε τα καρότα, τα μανιτάρια, το σκόρδο και το πιπέρι και τα γυρίζουμε λίγο και αυτά.
Σβήνουμε με το κρασί και μόλις εξατμιστεί, ρίχνουμε λίγο νεράκι και σκεπάζουμε μέχρι να βράσει το κρέας.
Εγώ στη χύτρα το άφησα 20 λεπτά.
(Αν το βάλετε σε απλή κατσαρόλα, τα μανιτάρια και τα καρότα, προσθέστε τα αργότερα, όταν το κρέας θα είναι μισοβρασμένο για να μη λιώσουν.)
Όταν είναι έτοιμο το φαγητό, ρίχνουμε το αλάτι, την κρέμα και το γάλα και αφήνουμε λίγο στη φωτιά, μέχρι να δέσει η σάλτσα.
Σερβίρουμε με σκέτο άσπρο ρύζι ή πουρέ και πασπαλίζουμε με φρέσκο ψιλοκομμένο μαϊντανο, για άρωμα και χρώμα.
Εμείς συνοδέψαμε και με μια μαρουλοσαλάτα, φρέσκο ψωμάκι της μαμάς και λίγο λευκό Ροδίτικο κρασί. (απ'το ίδιο που έβαλα στο φαγητό)
Καλή όρεξη!!!
Βρήκα δικαιολογία πως τα παιδιά, λόγω αθλητισμού, δεν μπορεί να μείνουν τόσες μέρες χωρίς κρέας (και πραγματικά δεν μπορούν) και την έκανα... ας είναι αυτή η αμαρτία μου...
Πήρα απόφαση, να νηστέψουμε όλοι τις δύο τελευταίες εβδομάδες... θα δείξει!!!
Βρήκα ωραία μανιτάρια, τα ζήλεψα, πήρα και λίγο μοσχάρι και αυτοσχεδίασα...
Το αποτέλεσμα........... δεν μπορώ να το περιγράψω με λόγια, απλά ΝΟΣΤΙΜΟΤΑΤΟ!!!
Υλικά:
1 κιλό μοσχαράκι κομμένο σε μικρά κομμάτια
λίγο ελαιόλαδο
1 μέτριο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
3-4 καρότα σε λοξές φέτες
5-6 μεγάλα, λευκά μανιτάρια
λίγο σκόνη σκόρδο
πιπέρι
αλάτι
λίγο λευκό κρασί
200 γραμ. κρέμα γάλακτος light
λίγο γάλα εβαπορέ
μαϊντανό ψιλοκομμένο για το σερβίρισμα
Ρύζι πιλάφι για συνοδευτικό
Εκτέλεση:
Βάζουμε το ελαιόλαδο στην κατσαρόλα, ρίχνουμε το κρέας και το κρεμμύδι και τα φέρνουμε γύρω μέχρι να φύγει το αίμα απ' το κρέας.
Προσθέτουμε τα καρότα, τα μανιτάρια, το σκόρδο και το πιπέρι και τα γυρίζουμε λίγο και αυτά.
Σβήνουμε με το κρασί και μόλις εξατμιστεί, ρίχνουμε λίγο νεράκι και σκεπάζουμε μέχρι να βράσει το κρέας.
Εγώ στη χύτρα το άφησα 20 λεπτά.
(Αν το βάλετε σε απλή κατσαρόλα, τα μανιτάρια και τα καρότα, προσθέστε τα αργότερα, όταν το κρέας θα είναι μισοβρασμένο για να μη λιώσουν.)
Όταν είναι έτοιμο το φαγητό, ρίχνουμε το αλάτι, την κρέμα και το γάλα και αφήνουμε λίγο στη φωτιά, μέχρι να δέσει η σάλτσα.
Σερβίρουμε με σκέτο άσπρο ρύζι ή πουρέ και πασπαλίζουμε με φρέσκο ψιλοκομμένο μαϊντανο, για άρωμα και χρώμα.
Εμείς συνοδέψαμε και με μια μαρουλοσαλάτα, φρέσκο ψωμάκι της μαμάς και λίγο λευκό Ροδίτικο κρασί. (απ'το ίδιο που έβαλα στο φαγητό)
Καλή όρεξη!!!