1/2 κιλό ρεβύθια (μουλιασμένα σε νερό με αλάτι από το βράδυ)
1 μεγάλο κρεμμύδι
ελαιόλαδο
αλάτι
πιπέρι
1 κουταλιά αλεύρι (προαιρετικά)
χυμό λεμονιού
Έχουμε μουλιάσει τα ρεβύθια από βραδύς.
Τα ξεπλένουμε και τα βάζουμε σε κατσαρόλα με νερό που να τα σκεπάζει.
Τρίβουμε ή ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι, το ρίχνουμε στην κατσαρόλα, προσθέτουμε το λάδι και το πιπέρι, κλείνουμε το καπάκι και βράζουμε μέχρι να μαλακώσουν τα ρεβύθια.
Εγώ προσωπικά, όπως έχω ξαναπεί, τα βράζω στη χύτρα, για πιο γρήγορα.
Όταν βράσουν, προσθέτω το αλάτι και λίγο αλευράκι διαλυμένο σε νερό.
Βράζω λίγο με ανοιχτό καπάκι να χυλώσουν και προσθέτω το χυμό λεμονιού.
Αν θέλουμε, το λεμόνι μπορούμε να το ρίξουμε και στα πιάτα, ώστε να βάλει ο καθένας όσο θέλει. Αυτό είναι καθαρά θέμα γούστου.
Σερβίρουμε τα ρεβύθια ζεστά, άλλωστε σούπα είναι, και συνοδεύουμε με κρεμμύδι ωμό και ελίτσες.
Όποιος θέλει ρίχνει και λίγο φρέσκο λαδάκι στο πιάτο του, τώρα που είναι και η εποχή...
Εμείς τρελαινόμαστε!!!
Φτιάξτε τα μιας και είναι υγιεινά, νόστιμα, παραδοσιακά και ότι πρέπει για το κρύο που ΈΡΧΕΤΑΙ...
και πολυ υγιεινα και πολυ νοστιμα...με μπολικο λεμονι και πιπερι!
ΑπάντησηΔιαγραφήκαι είχα ρίξει πιπέρι σήμεραααα... πολύ πικάντικα ήταν!!!
ΑπάντησηΔιαγραφή