Παγωτό τους έφτιαχνα συνέχεια, αλλά μπράουνις σπάνια (για να μην τους κακομαθαίνω,χαχα...)
Ήταν να μη γίνει η αρχή.
Τους έφτιαξα την περασμένη εβδομάδα αυτό το σοκολατένιο, τους άρεσε και τώρα ζητάνε συνέχεια.
Το φτιάξαμε 3 φορές από τότε μέχρι που εγώ προσωπικά το βαρέθηκα... Αυτά τα άτιμα, τίποτα... το ζητάνε ακόμα.
Έτσι χτες αποφάσισα να το εμπλουτίσω λιγάκι.
Είδα και το περιοδικό του Παρλιάρου, πήρα ιδέα κι από κει και ιδού το αποτέλεσμα...
Λόγια δεν έχω να το περιγράψω. Απλά ΤΕΛΕΙΟ
Υλικά: (για το μπράουνις)
225 γραμ. σοκολάτα κουβερτούρα
250 γραμ. μαργαρίνη
150 γραμ. μαύρη ζάχαρη
150 γραμ. ζάχαρη απλή( ή και λίγο παραπάνω αν θέλετε)
4 αυγά
170 γραμ. αλεύρι (περίπου 1 1/2 φλυτζάνι)
30 γραμ. κακάο
1/2 κουταλάκι μπέικιν
ελάχιστο αλατάκι
2 μεγάλες μπανάνες
Εκτέλεση:
Λιώνουμε τη σοκολάτα με τη μαργαρίνη σε πολύ χαμηλή φωτιά ή σε μπεν μαρί.
Σε ένα άλλο μπωλ χτυπάμε τα αυγά και τις ζάχαρες μέχρι να φουσκώσουν.
Όταν φουσκώσουν, ρίχνουμε το μείγμα με τη λιωμένη σοκολάτα συνεχίζοντας το χτύπημα.
Προσθέτουμε λίγο λίγο, το κακάο, το αλεύρι, το μπέικιν και το αλάτι χτυπώντας ελαφρά μέχρι να ενσωματωθούν.
Βάζουμε το μείγμα σε βουτυρωμένο, τετράγωνο ταψάκι, (το δικό μου είναι 24 x 24) κόβουμε τις μπανάνες σε φέτες και τις βυθίζουμε εδώ κι εκεί στο ταψί μέχρι να καλυφθούν όλες.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 180 βαθμούς, για περίπου 40 λεπτά.
Σερβίρουμε ζεστό ή κρύο, με σπιτικό παγωτό κρέμα ή και σκέτο... είναι το ίδιο νόστιμο.
Όσο για το παγωτό, εγώ φτιάχνω ένα πολύ εύκολο που οι περισσότεροι ξέρετε.
Όμως μερικές φίλες μου ζήτησαν τη συνταγή γιατί δεν την έχουν βρει ακόμα. Είναι αυτή που γράφει στο σιδερένιο κουτάκι της morfat ή στο ermoll, με κάποιες μικρές αλλαγές...
Όποιος θέλει το σημειώνει οι υπόλοιποι το προσπερνάτε.
Υλικά: (για το παγωτό)
1 σιδερένιο κουτάκι μορφατ ή ερμόλ
1 ζαχαρούχο γάλα
1/2 κουτί εβαπορέ (εγώ προτιμώ ΝΟΥΝΟΥ light)
200 γραμ. κρέμα γάλακτος light
άρωμα της αρεσκείας σας (π.χ. βανίλια, λικέρ πορτοκάλι, κονιάκ κ.λ.π.)
Εκτέλεση:
Χτυπάμε καλά με το μίξερ το (παγωμένο) μόρφατ να αφρατέψει.
Προσθέτουμε λίγο λίγο το ζαχαρούχο, την κρέμα γάλακτος (χτυπημένη ελαφρά από πριν), το άρωμα και το εβαπορέ χτυπώντας συνέχεια.
Όταν χτυπηθούν καλά, τα βάζουμε στην κατάψυξη.
Αν θυμηθούμε στις 2 ώρες τα ξαναχτυπάμε, γίνεται πιο αφράτο το παγωτό.
Εγώ προσωπικά, πάντα το ξεχνάω...
Αν θέλουμε βάζουμε κακάο ή σοκολάτα λιωμένη, ξηρούς καρπούς ή φρουτάκια ή ότι τελος πάντων τραβάει η όρεξή μας.
Καλή όρεξη και καλό απόγευμα!!!