Πέμπτη, 29 Δεκεμβρίου 2016

Εορταστικό κέικ με μήλα, καρότα και καρύδια

Λίγο πριν φύγει το 2016, για να το αποχαιρετίσουμε γλυκά, ένα μυρωδάτο, ζουμερό, χειμωνιάτικο κέικ για το απογευματινό μας καφεδάκι ή τσαγάκι και όχι μόνο...

Υλικά:
2 μέτρια μήλα κομμένα σε μικρά κυβάκια 
2 μεγάλα καρότα τριμμένα 
1/2 φλυτζάνι καρύδια χοντροτριμμένα 
1/2 φλυτζάνι κουβερτούρα χοντροκομμένη 
Ξύσμα από ένα πορτοκάλι 
1/2 κουταλάκι κανέλα 
1 σφηνάκι μαύρο ρούμι ή κονιάκ 
1/2 φλυτζάνι ελαιόλαδο 
1/2 φλυτζάνι σπορέλαιο 
1 φλυτζάνι ζάχαρη 
1/2 φλυτζάνι καστανή ζάχαρη 
1 γιαούρτι αγελάδος 
5 αυγά 
1 πακέτο αλεύρι που φουσκώνει μόνο του

Εκτέλεση: 
Βάζουμε με τη σειρά που είναι γραμμένα όλα τα υλικά, εκτός από το αλεύρι, σε ένα μεγάλο μπωλ και τα ανακατεύουμε καλά με ένα κουτάλι. 
Μόλις ανακατευτούν όλα, προσθέτουμε και το αλεύρι και το ενσωματώνουμε και αυτό στο μείγμα. 
Βουτυρώνουμε και αλευρώνουμε μια φόρμα για κέικ και αδειάζουμε μέσα το μείγμα του μπωλ. 
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο για περίπου μία ώρα στους 170 βαθμούς... 
Κάνουμε το τεστ με το μαχαίρι, να βγαίνει καθαρό... 
Αφήνουμε 5 λεπτά να σταθεί και ξεφορμάρουμε. 
Αφού κρυώσει στολίζουμε με άχνη ζάχαρη ή γλάσσο και το απολαμβάνουμε με ένα ζεστό ρόφημα!!! 
Εννοείται πως αυτό το κέικ μπορεί να γίνει και σε ταψί για βασιλόπιτα ή να κοιτάξετε εδώ εδώ ή εδώ για άλλες συνταγές για βασιλόπιτες, για όλα τα γούστα, που είχα φτιάξει παλαιότερα... 

Καλή Πρωτοχρονιά σε όλους εύχομαι, με Υγεία και πολλά πολλά χαμόγελα!!! 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου