Τρίτη, 23 Νοεμβρίου 2010

Στο ελαιοτριβείο...

Καλησπέρα σε όλους!
Όπως σας υποσχέθηκα χθες σας έφερα και τις φωτογραφίες από το λιοτρίβι...
Δείτε λοιπόν πως οι ελιές γίνονται λαδάκι!
Προσπάθησα, όσο ήταν δυνατόν με το χαμό που γινόταν εκεί, να βγάλω φωτογραφίες σε όλα τα στάδια. Δεν είναι βέβαια όλες καθαρές, γιατί δεν έβλεπα καλά τι έβγαζα, αλλά θα πάρετε μια ιδέα φαντάζομαι...

Εδώ είναι τα τσουβάλια, έξω από το ελαιοτριβείο...
(Δεν έβγαλα μόνο τα δικά μας, για να μη γελάσετε...χαχα τράβηξα και άλλα να φαίνονται πολλά...)
Τα τσουβάλια άδειασαν και ξεκινούν το ταξίδι τους...
Ανεβαίνουν...
Πλένονται και καθαρίζονται από τυχόν φύλλα...
Σπάζονται και πολτοποιούνται...
Και αρχίζει να διαχωρίζετε το νερό απ' το λάδι...
Το λαδάκι ρέει...

Και πέφτει σε αυτό το δοχείο που είναι ταυτόχρονα και ζυγαριά...
Από κει και πέρα είναι το πιο ωραίο...
Το λάδι μπαίνει στα μπετόνια, το παίρνουμε σπίτι μας και αρχίζουμε τις βουτιές...
Και του χρόνου!!!

21 σχόλια:

  1. μπραβο μπραβο καλοφαγοτο
    και του χρονου

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ωραιότατο, ιδιαίτερα για μένα που μόνο ακουστά το ξέρω. Και του χρόνου να είσαι καλά !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Και του χρόνου!!!!! μιλ μερσί για την ενημέρωση
    Σμουάτςςςςςςςςςςςςςςςςςςςςςς

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Και του χρόνου να είστε γεροί να βγάλετε το λαδάκι σας! Και ξέρεις πώς λένε ότι πρέπει να δοκιμάσεις το καινούριο λάδι, αμέσως μόλις το πάρεις στο σπίτι? Φτιάχνεις έναν σιμιγδαλένιο χαλβά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Καλοφαγωτο Χρυσα!!!και εμεις εκει ήμασταν εχτες σημερα εφτιαξα φοινικια με φρεσκο λαδακι!!
    Και του χρονου!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Και του χρόνου, Χρύσα μου.
    Οι φωτογραφίες σου είναι μια χαρά και φαίνονται όλα τα στάδια. Μη γελάσεις αλλά εγώ εχθές είδα για πρώτη φορά από κοντά όλη αυτή τη διαδικασία και για το λίγο που κάθισα με ενθουσίασε :)
    Να είμαστε όλοι γεροί και του χρόνου να έχουμε πάλι λαδάκι!!! Φιλιά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Πολύ ενδιαφέρουσα διαδικασία!! Σ΄ευχαριστώ που τη μοιράστηκες μαζί μας!! Και του χρόνου!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. cook χαίρομαι!
    Προσπάθησα όσο γινόταν...
    Καλό είναι να τα δείχνουμε κάτι τέτοια γιατί κάποιοι άνθρωποι δεν έχουν την ευκαιρία να τα δουν...

    Καλό σου μεσημέρι!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Ειρήνη μου σ' ευχαριστώ!
    Καλό μεσημέρι...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Ευάκι χαίρομαι που σου άρεσε!
    Άλλωστε για σας τους μακρινούς μας φίλους το έβαλα, που δεν έχετε την ευκαιρία να το δείτε από κοντά!

    Πολλά φιλιά

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Πόπη μου ευχαριστώωωωωωωωωωωωω...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Αστεράκι μου σ' ευχαριστώ...

    Καθήκον μου...χαχα

    μάκιααααααααααααα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. simonmad σ' ευχαριστώ!
    Δεν το ήξερα. Εμείς εδώ φτιάχνουμε τηγανίτες αλλά ένας χαλβάς δεν θα με χάλαγε καθόλου...
    Μου έδωσες αιτία να τον φτιάξω (χαχα)

    Καλό σου απόγευμα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Νίκη μου ευχαριστώ και ανταποδίδω...

    Καλοφάγωτο και το δικό σας λαδάκι!

    Τα είδα, τα είδα τα φοινίκια και ομολογώ τα λιγουρεύτηκα αλλά... ας περιμένω λίγο ακόμα!!!

    Πολλά φιλάκια

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Κατερινάκι μου ευχαριστώ!
    Γιατί να γελάσω καλή μου...
    Κι εγώ, μη νομίζεις, πριν δυο χρόνια πήγα σε λιτρίβι για πρώτη φορά.
    Κι επειδή μου άρεσε η διαδικασία, φέτος που μου δόθηκε η ευκαιρία, είπα να το μοιραστώ και μαζί σας. Έτσι, για να το δουν και όσοι είναι μακριά...

    Πολλά φιλιά, και του χρόνου να είμαστε όλοι καλά!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Μπετούλα μου πιστεύω να καταλάβατε πάνω κάτω τι γίνεται...
    Βλέπεις δεν είμαι και ο καλύτερος φωτογράφος...χαχα

    Πολλά φιλιά και σ' ευχαριστώ πολύ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Και του χρόνου painter! :)

    Αφροδιτη-γλυκες ιστοριες

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Σ' ευχαριστώ πολύ Αφροδιτάκι μου!!!
    Να' σαι καλά...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Τι ωραία που έβαλες φωτογραφίες,πρώτη φορά βλέπω

    ΑπάντησηΔιαγραφή