Τετάρτη 6 Νοεμβρίου 2019

Cookies με κομματάκια σοκολάτας και νιφάδες βρώμης


Τραγανά, εύκολα, πεντανόστιμα και σχετικά υγιεινά, τα μπισκοτάκια που σας έφερα σήμερα... Ιδανικά για πρωινό, συνοδεύουν τέλεια τον απογευματινό μας καφέ ή το τσαγάκι και φυσικά είναι η καλύτερη επιλογή για κολατσιό των παιδιών στο σχολείο! Πάμε να τα φτιάξουμε; 

Υλικά:
1 1/4 κούπας αλεύρι για όλες τις χρήσεις 
3/4 κούπας αλεύρι ολικής άλεσης 
1/4 κούπας νιφάδες βρώμης (κουάκερ) 
2/3 κούπας ζάχαρη κρυσταλλική 
1/3 κούπας καστανή ζάχαρη 
ελάχιστο αλάτι 
1 κουταλάκι μπέικιν 
2 βανίλιες 
150 γραμ. βούτυρο 
100 γραμ. ελαιόλαδο 
2 αυγά 
1 σοκολάτα κουβερτούρα χοντροκομμένη 

Εκτέλεση: 
Βάζουμε σε ένα μεγάλο μπωλ όλα τα στερεά υλικά, εκτός από τη σοκολάτα, τα αναμιγνύουμε και προσθέτουμε το βούτυρο αφού πρώτα το έχουμε σχεδόν λιώσει (εγώ το έβαλα 50 δευτερόλεπτα στα μικροκύματα), το ελαιόλαδο και τα αυγά. 
Τα ανακατεύουμε όλα πολύ καλά με ένα μεγάλο κουτάλι και προσθέτουμε την χοντροκομμένη σοκολάτα.

Μόλις ενσωματώσουμε και τη σοκολάτα, παίρνουμε το ταψί του φούρνου και αφού στρώσουμε μία λαδόκολλα, αραδιάζουμε κουταλιές από το μείγμα αφήνοντας λίγο κενό μεταξύ τους γιατί θα απλώσουν κατά το ψήσιμο. 
Βγαίνουν περίπου 26 κομμάτια, δηλαδή 2 ταψιά μεγάλα.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, με αέρα, στους 170 βαθμούς για περίπου 8 λεπτά, μέχρι να ροδίσουν.
Μόλις τα βγάλουμε από το φούρνο, τα αφήνουμε για λίγο στο ταψί να σταθεροποιηθούν για να μη σπάσουν. Στην αρχή είναι μαλακά... Μετά με προσοχή τα βάζουμε πάνω σε σχάρες να κρυώσουν και μόλις κρυώσουν καλά τα αποθηκεύουμε σε αεροστεγές δοχείο ώστε να παραμείνουν τραγανά. 
Καλή επιτυχία!!! 

1 σχόλιο: