Πέμπτη, 11 Οκτωβρίου 2012

Μπισκότα βουτύρου με αμύγδαλα και κανέλα

Τι γίνεται όταν ένα καλό βούτυρο συναντά τα αμύγδαλα και την κανέλα???
Μοσχοβολάει όοοοοοοοοοολη η γειτονιά φρεσκοψημένα μπισκότα...

Εύκολα, τραγανά, μυρωδάτα και φυσικά ΠΕΝΤΑΝΟΣΤΙΜΑ!!!

Υλικά:
180 γραμ. καλό βούτυρο (περίπου 3/4 της κούπας)
70 γραμ. ελαιόλαδο (1/4 της κούπας)
1 κούπα ζάχαρη
1/4 της κούπας μαύρη ζάχαρη
1 βανίλια
1/4 από το κουταλάκι αλάτι
1/2 κουταλάκι κανέλα
2 αυγά
1 κούπα χοντροσπασμένα αμύγδαλα (καθαρισμένα από το φλούδι)
3 κούπες αλεύρι φαρινάπ (που φουσκώνει μόνο του)

ζάχαρη για πασπάλισμα

Εκτέλεση:
Βάζουμε στο μπωλ του μίξερ, τα 7 πρώτα υλικά (με τη σειρά που τα έχω γράψει) και τα χτυπάμε καλά να αφρατέψουν.
Προσθέτουμε τα αυγά και μόλις ενσωματωθούν, ρίχνουμε τα αμύγδαλα και το αλεύρι.
Από αυτή τη στιγμή, χτυπάμε ελάχιστα, ίσα να ενωθούν.
Έχουμε λοιπόν μια ζύμη που κολλάει στα χέρια...
Παίρνουμε 2 κουτάλια, ένα μεγάλο και ένα μικρό για να ξεκολλάμε τη ζύμη απ' το μεγάλο (σαν βοηθητικό για να μην πασαλειβόμαστε).
Με το μεγάλο βάζουμε από μια γεμάτη κουταλιά κάθε φορά σε ένα ταψί που έχουμε στρώσει με  λαδόκολλα και πατάμε ελαφρά να πάρει σχήμα.
Τα βάζουμε αραιά το ένα απ' το άλλο για να μην κολλήσουν μεταξύ τους γιατί απλώνουν λίγο.
Πασπαλίζουμε αν θέλουμε με λίγη ζάχαρη και τα ψήνουμε 12-14 λεπτά, σε προθερμασμένο φούρνο, στους 175 βαθμούς.
Όσο πιο πολύ ροδίσουν, τόσο πιο τραγανά γίνονται. Αν τα προτιμάτε μαλακά, τα ψήνετε λιγότερο.
Μόλις τα βγάλουμε απ' το φούρνο, τα αφήνουμε λίγο να σταθούν για να μη μας σπάσουν και τα βάζουμε σε μια σχάρα να κρυώσουν.
Αφού κρυώσουν τα φυλάμε σε γυάλα ή σε κάποιο κουτί ή τάπερ που κλείνει αεροστεγώς... Αν μείνει τίποτα βέβαια!
Βγαίνουν 35 μπισκότα περίπου, ανάλογα το μέγεθος που θα τα φτιάξετε.
Συνοδεύουν τέλεια τσάι, καφέ, ζεστή σοκολάτα και φυσικά είναι ένα καλό κολατσιό για τα παιδάκια μας στο σχολείο...

Έχω να πω ότι, μετά από τα τόοοοοσα μπισκότα - cookies που έχω φτιάξει όλα αυτά τα χρόνια, πιστεύω πως αυτά ήταν μακράν τα πιο μοσχομυρωδάτα και νόστιμα.
Ο συνδυασμός, βούτυρο - αμύγδαλο - κανέλα είναι απλά ΑΚΑΤΑΜΑΧΗΤΟΣ!!!

Καλά να περνάτε!!!

13 σχόλια:

  1. Θα είναι τέλεια με το καφεδάκι μου.

    Φιλιά

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. και βούτυρο και αμύγδαλο και κανέλα βάλε καφέ και έρχομαι

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Θα τα δοκιμάσω οπωσδήποτε !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Λαχταριστά και μέσα στα αρώματα τα μπισκοτάκια σου, μια νόστιμη παρέα για το καφεδάκι μας!
    Καλό απόγευμα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Απίθανος συνδυασμός γεύσεων!Πολύ ωραία συνταγή!Γιά κέρασμα μέ καφεδάκι ότι πρέπει!Καλό βράδυ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Σκανδαλιάρικα και νόστιμα! Ωραίο συνοδευτικό για το καφεδάκι μας ή το κινέζικο τσάι μας, αφού βλέπω και παγόδες στο βάθος!:)

    Φιλιά σας Χρύσα μου, πολλά!
    Ζ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Τώρα τι να σου πω, δεν ψήνω τίποτα, τα βλέπω σε διαβάζω και μυρίζω τις υπέροχες μυρωδιές! Υπέροχα μπισκοτάκια!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Μόνο μοσχοβολάει όόόόλη η γειτονιά;
    Δεν ..... δοκιμάζει κιόλας;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. πωω πωωωω. θέλω να τα φάω τώρα όμως!!! θα τα δοκιμάσω αύριο κιόλας!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Τα αγαπημένα μου είναι τα μπισκότα βουτύρου ,αυτά που έχουν και αμύγδαλο ακόμη καλύτερα,θα τα φτιάξω,καλό βράδυ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Χρύσα μου μέχρι εδώ έφτασε η μυρωδιά, τέλεια!!!!
    Φιλιά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Και μόνο που έχουν κανέλα μας φτάνει!!
    Καλή εβδομάδα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Καλησπερα!Τελειο φαινεται!!Σκετη κολαση!Λες να μπορω να το μετατρεψω σε ποντους για τη διαιτα μου στο μπλογκακι μου?Μηπως και δουμε ασπρη μερα και εμεις οι ευτραφουλες....

    ΑπάντησηΔιαγραφή