Δευτέρα, 30 Δεκεμβρίου 2013

Κουραμπιέδες με φουντούκια και σοκολάτα γάλακτος

Διαφορετικοί κουραμπιέδες, νόστιμοι, μοσχομυρωδάτοι και κυρίως εύκολοι. Δεν χρειάζονται ούτε πολύ χτύπημα, ούτε μίξερ. Γίνονται τριφτοί, λιώνουν στο στόμα και δεν σε μπουκώνουν. Έχουν όμως ένα κακό... Ένας δεν είναι ποτέ αρκετός...

Υλικά:
1 φλυτζάνι βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου (ή το μαλακώνουμε ελαφρά στα μικροκύματα)
1 φλυτζάνι καλό ελαιόλαδο
1/2 φλυτζάνι ζάχαρη άχνη
2 βανίλιες
λίγο κονιάκ
1 φλυτζάνι φουντούκια χοντροκομμένα
αλεύρι για όλες τις χρήσεις, όσο πάρει (περίπου 5 φλυτζάνια)

Σοκολάτα γάλακτος για επικάλυψη (3-4 πακέτα κουβερτούρα γάλακτος)

Εκτέλεση:
Αφού μαλακώσουμε το βούτυρο, το βάζουμε σ' ένα μπωλ μαζί με το λάδι και τη ζάχαρη και ανακατεύουμε καλά με το σύρμα. 
Προσθέτουμε τις βανίλιες, το κονιάκ και τα φουντούκια και ανακατεύουμε άλλη μια φορά. 
Αρχίζουμε τώρα να ρίχνουμε το αλεύρι, λίγο λίγο και να ανακατεύουμε ελαφρά με το χέρι μέχρι να έχουμε μια μαλακιά ζυμή που να μην κολλάει στα χέρια. 
Μόλις η ζυμή είναι έτοιμη φτιάχνουμε μικρές μπαλίτσες και τις βάζουμε αραιά σ' ένα ταψί αφού πρώτα έχουμε στρώσει μία λαδόκολλα. 
Πατάμε ελαφρά τις μπαλίτσες να πλατύνουν λίγο και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 180 βαθμούς για 20 λεπτά περίπου, μέχρι να ροδίσουν ελαφρά.
Αφήνουμε να κρυώσουν.
Όταν κρυώσουν λιώνουμε σοκολάτα γάλακτος σε μπαιν μαρί ή στα μικροκύματα και βουτάμε έναν έναν τους κουραμπιέδες να καλυφθούν καλά. Με προσοχή όμως μην τους σπάσουμε.
Τους βάζουμε πάλι πάνω στη λαδόκολλα, αφήνουμε να παγώσει η σοκολάτα και... απολαμβάνουμε!!!

Καλή επιτυχία!!!

2 σχόλια: