Πέμπτη, 6 Φεβρουαρίου 2014

Χοιρινά μπριζολάκια με μπέικον, καρότα και μανιτάρια


Ένα φαγητό εύκολο για σήμερα, γρήγορα και πεντανόστιμο που θα αρέσει σε μικρούς και μεγάλους...

Υλικά: (για 4 άτομα)
8 λεπτοκομμένα χοιρινά μπριζολάκια χωρίς κόκκαλο (υπάρχουν συσκευασμένα στο σούπερ μάρκετ, μόνο το στρογγυλό μέρος της μπριζόλας)
1 κρεμμύδι σε φέτες
2-3 καρότα σε φέτες
μανιτάρια σε φέτες
4-5 φέτες μπέικον
ελαιόλαδο
σκόνη σκόρδο
αλάτι, πιπέρι
λίγο μπούκοβο
λίγο γάλα εβαπορέ ή κρέμα γάλακτος light

ρύζι basmati για το σερβίρισμα

Εκτέλεση:
Σε μια πλατιά κατσαρόλα, βάζουμε λίγο ελαιόλαδο να κάψει και τοποθετούμε τα μπριζολάκια. Αφήνουμε να πάρουν χρώμα απ' τη μια μεριά και να ξεκολλήσουν από μόνα τους.
Τα γυρίζουμε από την άλλη, ρίχνουμε αλάτι, πιπέρι, μπούκοβο, σκόνη σκόρδο και το μπέικον και μόλις ξεκολλάνε τα ξαναγυρίζουμε.
Προσθέτουμε το κρεμμύδι, τα μανιτάρια, τα καρότα και λίγο ζεστό νεράκι, κλείνουμε το καπάκι της κατσαρόλας, χαμηλώνουμε τη φωτιά και αφήνουμε το φαγητό να σιγοβράσει για περίπου 15-20 λεπτά.
Ελέγχουμε κάθε τόσο το φαγητό μην πιει το νερό του και μας κολλήσει και αν χρειαστεί συμπληρώνουμε νεράκι χωρίς όμως να ανακατεύουμε. Απλά, κουνάμε την κατσαρόλα... Δεν θέλουμε να μας λιώσουν τα λαχανικά...
Όταν το κρέας έχει μαλακώσει αρκετά και έχει μείνει λίγο ζουμάκι, προσθέτουμε λίγο γάλα ή κρέμα γάλακτος, κουνάμε την κατσαρόλα να πάει παντού και σβήνουμε τη φωτιά.
Σκεπάζουμε και αφήνουμε λίγο την κατσαρόλα πάνω στο σβησμένο μάτι να δέσει η σάλτσα.
Εν τω μεταξύ έχουμε φτιάξει και λίγο ρύζι ή πλιγούρι για συνοδευτικό, σύμφωνα με τα γούστα του ο καθένας και σερβίρουμε...
Το ιδανικό είναι να το σερβίρουμε χλιαρό, ούτε πολύ καυτό, ούτε κρύο...

Καλή μας όρεξη!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου