Κυριακή, 17 Μαΐου 2015

Κέικ πορτοκαλιού με κoμματάκια σοκολάτας και cranberries

Παγκόσμια ημέρα κέικ σήμερα, να μη σας κεράσω κι εγώ ένα κέικ απ' τα χεράκια μου;;;
Εύκολο και πολύ, πολύ νόστιμο!!!

Υλικά:
125 γραμ. μαργαρίνη
125 γραμ. αγελαδινό βούτυρο
1 φλυτζάνι ζάχαρη κρυσταλική
3/4 φλυτζ. καστανή ζάχαρη
4 αυγά
ξύσμα 2 πορτοκαλιών
1/2 φλυτζ. χυμό πορτοκάλι
ελάχιστο εσάνς πορτοκαλιού (προαιρετικά)
1/2 φλυτζ. γάλα
1 πακέτο, (500 γραμ.) αλεύρι φαρίνα (που φουσκώνει μόνο του)
100 γραμ. σοκολάτα κουβερτούρα χοντροκομμένη
100 γραμ. αποξηραμένα cranberries

Εκτέλεση:
Βάζουμε στον κάδο του μίξερ το βούτυρο, τη μαργαρίνη και τα δύο είδη ζάχαρης και τα χτυπάμε καλά να αφρατέψουν.
Ρίχνουμε συνεχίζοντας το χτύπημα ένα ένα τα αυγά, περιμένοντας κάθε φορά να ενσωματωθεί το προηγούμενο πριν ρίξουμε το επόμενο.
Αφού χτυπηθούν καλά και ενσωματωθούν, προσθέτουμε λίγο απ' το αλεύρι, το χυμό, το ξύσμα, το άρωμα και το γάλα και χτυπάμε λίγο ακόμα.
Προσθέτουμε σιγά σιγά το υπόλοιπο αλεύρι και μόλις το πάρει όλο, σταματάμε το χτύπημα.
Βγάζουμε το σύρμα απ' τον κάδο, προσθέτουμε τη σοκολάτα και τα cranberries και ανακατεύουμε απαλά με μία σπάτουλα.
Βάζουμε το μείγμα σε μια αλευροβουτυρωμένη φόρμα ή ταψί και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 175 βαθμούς.
Ανάλογα με τη φόρμα ή το ταψί που θα το βάλουμε και το φούρνο φυσικά θα εξαρτηθεί και ο χρόνος ψησίματος, από 45 λεπτά μέχρι 1 ώρα το πολύ...
Βγάζουμε το κέικ απ' το φούρνο, όταν το μαχαίρι βγαίνει καθαρό, αφήνουμε να σταθεί 10 λεπτά και ξεφορμάρουμε.
Όταν μισοκρυώσει πασπαλίζουμε με άχνη ζάχαρη και απολαμβάνουμε με το απογευματινό καφεδάκι μας ή ένα ποτήρι χυμό για τα παιδιά... 

Καλό απόγευμα και ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ σε όοοοολα τα παιδάκια που δίνουν αύριο το πρώτο μάθημα για τις Πανελλήνιες!!!
Με το καλό!!! Η Παναγιά μαζί σας!!!