Δευτέρα 4 Ιανουαρίου 2021

Cheesecake με μαρμελάδα μαυροκέρασο

Πάμε να φτιάξουμε ένα ελαφρύ και εύκολο γλυκάκι, cheesecake για την ακρίβεια, για να γλυκάνουμε και να καλωσορίσουμε τον καινούριο χρόνο;

Υλικά:

(για τη βάση)

1 πακέτο μπισκότα τύπου digestive (250γρ.)

120 γρ. βούτυρο λιωμένο


(για την κρέμα)

700γρ. τυρί κρέμα 

70γρ. άχνη ζάχαρη 

330γρ. κρέμα γάλακτος

1/2 κουταλάκι υγρή βανίλια

μια πρέζα αλάτι 


(για επάλειψη)

1 βαζάκι (330γρ.) μαρμελάδα μαύρο κεράσι ή βύσσινο


Εκτέλεση:

Βάζουμε τα μπισκότα στο μούλτι και τα τρίβουμε να γίνουν σκόνη.

Τα ρίχνουμε σε ένα μπωλ και τα ανακατεύουμε καλά με το λιωμένο βούτυρο.

Τα στρώνουμε σε μια φόρμα, τα πατάμε καλά και βάζουμε τη φόρμα για λίγο στο ψυγείο.

Φτιάχνουμε την κρέμα.

Βάζουμε το τυρί, την άχνη, τη βανίλια και το αλάτι και τα χτυπάμε λίγο με το μίξερ χειρός. 

Προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος και χτυπάμε καλά να ενσωματωθούν όλα τα υλικά, να πήξει η κρέμα και να αφρατέψει. 

Μόλις είναι έτοιμη τη βάζουμε πάνω στη βάση που έχουμε φτιάξει με τα μπισκότα και τη στρώνουμε καλά. 

Ρίχνουμε με προσοχή και τη μαρμελάδα, την απλώνουμε και βάζουμε το γλυκό στο ψυγείο για τουλάχιστον 2 ώρες.

Το cheesecake μας είναι έτοιμο. Τόσο απλά...

Μπορείτε να δείτε όλη τη διαδικασία και στο σύντομο βιντεάκι που έφτιαξα στο YouTube.

Καλή επιτυχία και Καλή Χρονιά με Υγεία σας εύχομαι!!!



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου