Κυριακή, 3 Απριλίου 2016

Σουπιές με σπανάκι


Να 'μαι κι εγώ... Με θυμάστε;;; 
Μετά από πολύ καιρό κατάφερα επιτέλους να γράψω με επιτυχία στο blogoσπιτάκι μου... Οι λόγοι που είχα τόσο καιρό να εμφανιστώ ήταν κυρίως τεχνικοί... Τουτέστιν, είχα ξεμείνει από υπολογιστή...  Ακόμα χωρίς υπολογιστή είμαι δηλαδή αλλά τέλος πάντων.  Προσπαθώ να κάνω ανάρτηση από κινητό, να εκσυγχρονιστώ και καλά, θα δείξει!!! 
Μιας και είναι περίοδος νηστείας, είπα να σας κεράσω κάτι σχετικό...  Σουπιές με σπανάκι λοιπόν,  εύκολο, γρήγορο και πολύ νόστιμο...

Υλικά:
1 κιλό σπανάκι
1 κιλό σουπιές καθαρισμένες
3-4 φρέσκα κρεμμυδάκια
1 κρεμμύδι ξερό
Λίγο μάραθο
Ελαιόλαδο
1 κουταλιά μουστάρδα
1 σφηνάκι λευκό κρασί
1 ντομάτα ψιλοκομμένη
1 κουταλιά πελτέ
αλάτι, πιπέρι
γλυκιά πάπρικα
λεμόνι για το σερβίρισμα

Εκτέλεση:
Πλένουμε το σπανάκι, καθαρίζουμε τις σουπιές και τα αφήνουμε να στραγγίξουν.
Κόβουμε τις σουπιές σε λωρίδες και ξεκινάμε...
Σε μια πλατιά κατσαρόλα βάζουμε ελαιόλαδο και σωτάρουμε τα κρεμμυδάκια και το ξερό κρεμμύδι.
Ρίχνουμε τις σουπιές, τις γυρίσουμε ελαφρά να μαλακώσουν λίγο και σβήνουμε με το κρασί.
Προσθέτουμε τη μουστάρδα, τον πελτέ, την ντομάτα, το πιπέρι και την πάπρικα και φέρνουμε μια βόλτα ακόμα.
Ρίχνουμε το σπανάκι,το αλάτι και το μάραθο και σιγοβράζουμε μέχρι να μαραθεί το σπανάκι, δεν θέλουμε να λιώσει...
Δοκιμάζουμε και λογικά θα είναι έτοιμο, εξαρτάται από τη σουπιά, συνήθως θέλει πολύ λίγο βράσιμο...
Σερβίρουμε το πιάτο χλιαρό και αν θέλουμε ρίχνουμε και λίγο λεμονάκι. Είναι θέμα γούστου...
Συνοδεύουμε με φρέσκο ψωμάκι για βουτιές και φυσικά ένα ποτηράκι, άντε και δύο αν είστε καλά παιδιά, λευκό ή ροζέ κρασί.  Ταιριάζουν και τα δύο υπέροχα...
Καλή μας όρεξη λοιπόν και καλή εβδομάδα!!!