Σάββατο, 13 Ιανουαρίου 2018

Μπαστουνάκια ψητής γλυκοπατάτας

Η γλυκοπατάτα είναι ένα πολύ γευστικό και θρεπτικό λαχανικό. Είναι πλούσια σε βιταμίνη Α, βιταμίνη Β5, B6, θειαμίνη, νιασίνη, ριβοφλάνη και καροτενοειδή, δεν περιέχει λιπαρά και έχει λιγότερες θερμίδες από τις κοινές πατάτες παρόλο που έχει περισσότερη ζάχαρη. Μια μεγάλη πατάτα περιέχει περισσότερο από 100% της Σ.Η.Δ. βιταμίνης Α, η οποία αποτελεί σπουδαίο αντιοξειδωτικό και σχετίζεται με την πρόληψη του καρκίνου, την αντιγήρανση και τη διατήρηση της καλής όρασης. Γιατί λοιπόν να μην την εντάξουμε στη διατροφή μας;
Σας έχω έναν πολύ εύκολο αλλά πεντανόστιμο τρόπο να απολαύσετε  αυτό το υπέροχο λαχανικό...

Υλικά:

1 μεγάλη κόκκινη γλυκοπατάτα
λίγο ελαιόλαδο
αλάτι, πιπέρι
λίγο καυτερή πάπρικα
σκόνη σκόρδο
φρέσκο δεντρολίβανο ψιλοκομμένο
φρέσκια ρίγανη ψιλοκομμένη

Εκτέλεση:

Πλένουμε καλά με ένα σφουγγάρι τη γλυκοπατάτα.
Χωρίς να την καθαρίσουμε, την κόβουμε αρχικά σε φέτες και μετά μπαστουνάκια, όπως τις τηγανιτές.
Τις βάζουμε σε ένα μπωλ και προσθέτουμε όλα τα υλικά.
Τα ανακατεύουμε καλά με τα χέρια και τα απλώνουμε σε ένα ταψί που έχουμε βάλει χαρτί ψησίματος.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 180 βαθμούς, για 20 περίπου λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν και να ροδίσουν.
Αν θέλουμε φτιάχνουμε και ένα ελαφρύ ντρέσινγκ γιαουρτιού και τα συνοδεύουμε. Ωστόσο και σκέτα είναι υπέροχα.
Τρώγονται ζεστά, (για κρύα δεν ξέρω να σας πω, δεν πρόλαβαν να κρυώσουν) είναι πεντανόστιμα, υγιεινά και πανεύκολα...
Δοκιμάστε τα και θα με θυμηθείτε!
Καλό Σαββατοκύριακο σε όλους!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου