Σάββατο, 11 Σεπτεμβρίου 2010

Μοσχαράκι σκορδάτο με φρέσκια ντοματούλα


Καλό Σαββατοκύριακο σε όλους και καλή προετοιμασία στις μαμάδες και τα παιδάκια που ετοιμάζονται για το σχολείο...
Σήμερα πρωί πρωί κατέβηκα στον κηπάκο μου... Η αλήθεια είναι ότι απογοητεύτηκα αρκετά, καθώς όλα τα λαχανικά μου, τα έχει πάρει η κάτω βόλτα...
Δυστυχώς το καλοκαιράκι έφυγε, αυτό κατάλαβα...
Μάζεψα τα τελευταία μάλλον ζαρζαβατικά που βρήκα και γύρισα σπίτι σκεπτόμενη πως να τα αξιοποιήσω όλα, όσο το δυνατόν γρηγορότερα, ώστε να μην προλάβει να χαλάσει τίποτα.



Το πρώτο που έκανα ήταν να λιώσω τις ντομάτες στο multi, που ήταν πολύ χάλια, παραγινομένες, και δεν έκαναν για σαλάτα. Αυτές λοιπόν τις χρησιμοποίησα στο σημερινό φαγάκι μου, στο μοσχαράκι που είχα προγραμματίσει να φτιάξω...
Τα υπόλοιπα λαχανικά θα σας πω αύριο τι τα έκανα... υπομονή λοιπόν... πάμε για την σημερινή συνταγούλα...


Υλικά:
1 1/2 κιλό μοσχαράκι κομμένο σε μικρά κομματάκια
λίγο ελαιόλαδο
4 -5 σκελίδες σκόρδο
ντομάτες λιωμένες
αλάτι
πιπέρι
λίγο ζάχαρη

Εκτέλεση:
Βάζουμε το λάδι με το σκόρδο στη φωτιά.
Το φέρνουμε γύρω μέχρι να ζεσταθεί το λάδι και να αρωματιστεί από το σκόρδο (χωρίς να καεί, γιατί πικρίζει) και ρίχνουμε το κρέας.
Το ανακατεύουμε απαλά μέχρι να ασπρίσει το κρέας παντού, (εγώ δεν το θέλω πολύ τσιγαρισμένο) και ρίχνουμε τη ζάχαρη, τη ντομάτα και το πιπέρι.
Ανακατεύουμε καλά και μόλις πάρει βράσει η ντομάτα, σκεπάζουμε και αφήνουμε να σιγοβράσει. Αν χρειαστεί προσθέτουμε και λίγο νεράκι.
Οι πιο βιαστικοί σαν και μένα, ας το βάλουν στη χύτρα...
Όταν είναι σχεδόν έτοιμο, ρίχνουμε το αλάτι, κουνάμε την κατσαρόλα να πάει παντού και αφήνουμε να βράσει με ανοιχτό καπάκι μέχρι να δέσει η σάλτσα.
Αποφεύγουμε το ανακάτεμα για να μη λιώσουμε το κρέας...

Σήμερα δεν έριξα καθόλου μπαχαρικά (κανέλα, μπαχάρι κλπ.) ή κρεμμύδι γιατί ήθελα λίγη ακόμα γεύση από καλοκαίρι, τη γεύση και το άρωμα της ντομάτας και του σκόρδου.
Πραγματικά ήταν πάαααρα πολύ νόστιμο και πολύ πιο ελαφρύ απ' ότι είναι συνήθως το κοκκινιστό.
Θα το εφαρμόσω...

Το συνοδέψαμε με απλό άσπρο ρύζι πιλάφι και κάτι ακόμα από καλοκαίρι... φρέσκα καλαμπόκια βραστά...
Ήταν όνειρο.

Καλό Σαββατοκύριακο σε όλους εύχομαι και καλό κουράγιο στις μανούλες και τα παιδάκια!!!

9 σχόλια:

  1. πεντανοστιμο φαγακιιιιιιιι... με φρεσκια ντοματουλα ... που την μεγαλωσες εσυυυυυυ...να χα και εγω λιγο καλαμποκακιιιιιιιι... και εγω ολααααααα.. στην χυτραααα....χαχαχαχαχαχ....φιλακιαααα.. ζωγραφουλη μουυυυ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Φιλάκια Ζετάκι μου... Είπαμε ο χρόνος είναι χρήμα, χαχαχα έχουμε κι άλλα πράγματα να κάνουμε...
    μάκιααααααααααα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Η ντοματούλα κάνει τέλεια παρέα με το σκορδάκι. Ελπίζω να ¨ακουγόταν¨ το σκόρδο!!!! Μπράβο για τα ζαρζαβατικά. Άντε και του χρόνου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Aμάν τι νοστιμιές είναι αυτές!!! Και οι φωτογραφίες σου είναι πάρα πολύ ζωντανές!!! Αν ήμουν πιο κοντά θα περνούσα να με φιλέψεις!!
    Φιλάκια, καλό Σ/Κ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Η απόλυτη νοστιμιά!
    Το κοκκινιστό είναι από τα αγαπημένα μου και ο καιρός -μετά την καταιγίδα- προδιαθέτει για πιο "χειμωνιάτικα" φαγάκια!
    Καλό υπόλοιπο Σαββατοκύριακου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Νοστιμότατο φαγάκι. Και η φρέσκια ντοματουλα είναι ότι πρεπει.
    Αντε και του χρόνου να χαρείς πάλι τα καλά του κήπου σου.

    Ζήλεψα το καλαμπόκι...να είχα ένα τώρα! Φαίνεται νοστιμότατο και ζουμερό

    Καλό σκ και καλή αρχή στα παιδιά μας

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Νόστιμο και αγαπημένο, ούτε εγω βάζω κανέλα και μπαχάρι στο κοκκινιστό, πιστέυω ότι η κανέλα είναι τόσο δυνατή που τα καλύπτει όλα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Ενα φαγητό νόστιμο, εύκολο και το τρώει όλη η οικογέννεια.
    Εμένα μου αρέσει η κανέλα και το μπαχάρι.
    Να είσαι πάντα καλά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Καλημέρα θα χαρώ να κάνεις μια βολτούλα από το μπλόκ μου και να παίξουμε το 2 μέρος παιχνιδιού της αγάπης.
    Υπέροχες οι συνταγές σου

    ΑπάντησηΔιαγραφή