Πέμπτη, 27 Μαΐου 2010

Brownies σοκομπανάνα με σπιτικό παγωτό


















Καλόμαθε λέει μια παροιμία, η γριά στα σύκα, θα φάει και τη συκιά... Έτσι και τα παιδιά μου...
Παγωτό τους έφτιαχνα συνέχεια, αλλά μπράουνις σπάνια (για να μην τους κακομαθαίνω,χαχα...)
Ήταν να μη γίνει η αρχή.
Τους έφτιαξα την περασμένη εβδομάδα αυτό το σοκολατένιο, τους άρεσε και τώρα ζητάνε συνέχεια.
Το φτιάξαμε 3 φορές από τότε μέχρι που εγώ προσωπικά το βαρέθηκα... Αυτά τα άτιμα, τίποτα... το ζητάνε ακόμα.


Έτσι χτες αποφάσισα να το εμπλουτίσω λιγάκι.
Είδα και το περιοδικό του Παρλιάρου, πήρα ιδέα κι από κει και ιδού το αποτέλεσμα...

Λόγια δεν έχω να το περιγράψω. Απλά ΤΕΛΕΙΟ

Υλικά: (για το μπράουνις)
225 γραμ. σοκολάτα κουβερτούρα
250 γραμ. μαργαρίνη
150 γραμ. μαύρη ζάχαρη
150 γραμ. ζάχαρη απλή( ή και λίγο παραπάνω αν θέλετε)
4 αυγά
170 γραμ. αλεύρι (περίπου 1 1/2 φλυτζάνι)
30 γραμ. κακάο
1/2 κουταλάκι μπέικιν
ελάχιστο αλατάκι
2 μεγάλες μπανάνες

Εκτέλεση:
Λιώνουμε τη σοκολάτα με τη μαργαρίνη σε πολύ χαμηλή φωτιά ή σε μπεν μαρί.
Σε ένα άλλο μπωλ χτυπάμε τα αυγά και τις ζάχαρες μέχρι να φουσκώσουν.
Όταν φουσκώσουν, ρίχνουμε το μείγμα με τη λιωμένη σοκολάτα συνεχίζοντας το χτύπημα.
Προσθέτουμε λίγο λίγο, το κακάο, το αλεύρι, το μπέικιν και το αλάτι χτυπώντας ελαφρά μέχρι να ενσωματωθούν.
Βάζουμε το μείγμα σε βουτυρωμένο, τετράγωνο ταψάκι, (το δικό μου είναι 24 x 24) κόβουμε τις μπανάνες σε φέτες και τις βυθίζουμε εδώ κι εκεί στο ταψί μέχρι να καλυφθούν όλες.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 180 βαθμούς, για περίπου 40 λεπτά.

Σερβίρουμε ζεστό ή κρύο, με σπιτικό παγωτό κρέμα ή και σκέτο... είναι το ίδιο νόστιμο.

Όσο για το παγωτό, εγώ φτιάχνω ένα πολύ εύκολο που οι περισσότεροι ξέρετε.
Όμως μερικές φίλες μου ζήτησαν τη συνταγή γιατί δεν την έχουν βρει ακόμα. Είναι αυτή που γράφει στο σιδερένιο κουτάκι της morfat ή στο ermoll, με κάποιες μικρές αλλαγές...

Όποιος θέλει το σημειώνει οι υπόλοιποι το προσπερνάτε.

Υλικά: (για το παγωτό)
1 σιδερένιο κουτάκι μορφατ ή ερμόλ
1 ζαχαρούχο γάλα
1/2 κουτί εβαπορέ (εγώ προτιμώ ΝΟΥΝΟΥ light)
200 γραμ. κρέμα γάλακτος light
άρωμα της αρεσκείας σας (π.χ. βανίλια, λικέρ πορτοκάλι, κονιάκ κ.λ.π.)

Εκτέλεση:
Χτυπάμε καλά με το μίξερ το (παγωμένο) μόρφατ να αφρατέψει.
Προσθέτουμε λίγο λίγο το ζαχαρούχο, την κρέμα γάλακτος (χτυπημένη ελαφρά από πριν), το άρωμα και το εβαπορέ χτυπώντας συνέχεια.
Όταν χτυπηθούν καλά, τα βάζουμε στην κατάψυξη.

Αν θυμηθούμε στις 2 ώρες τα ξαναχτυπάμε, γίνεται πιο αφράτο το παγωτό.
Εγώ προσωπικά, πάντα το ξεχνάω...

Αν θέλουμε βάζουμε κακάο ή σοκολάτα λιωμένη, ξηρούς καρπούς ή φρουτάκια ή ότι τελος πάντων τραβάει η όρεξή μας.

Καλή όρεξη και καλό απόγευμα!!!

Τρίτη, 25 Μαΐου 2010

Κρέπες με ζαμπόν και τυρί


















Σκέφτηκα σήμερα, έτσι για αλλαγή, να φάμε κρέπες για μεσημεριανό... (συνήθως τις φτιάχνουμε απόγευμα ή βράδυ)

Τα παιδιά μου ξετρελάθηκαν με αυτή την έκπληξη... Η καλύτερή τους.

Τα υλικά απλά και εύκολα, υπάρχουν σε όλα τα σπίτια...
Σημειώστε...

Υλικά: (για 12 κρέπες)
για το χυλό...

3 αυγά
1 κουταλιά ζάχαρη
λίγο αλάτι
1 βανίλα
300 γραμ. γάλα
150 γραμ. αλεύρι

βιτάμ ή βούτυρο για το τηγάνι

για τη γέμιση:
12 φέτες ζαμπόν
12 φέτες τυρί
μανιτάρια
2-3 φέτες μπέικον
(ή ότι άλλο υλικό θέλουμε)

κρέμα γάλακτος (περίπου 400 γραμ.)
τυρί για πασπάλισμα
πιπέρι ή πάπρικα γλυκιά

Εκτέλεση:

Βάζουμε τα αυγά με το αλάτι, τη βανίλια και τη ζάχαρη και τα χτυπάμε ελαφρά. Προσθέτουμε το γάλα συνεχίζοντας το χτύπημα (με το μίξερ χειρός) και σιγά σιγά ρίχνουμε το αλεύρι.
Χτυπάμε μέχρι να έχουμε έναν ωραίο χυλό, χωρίς σβόλους...


















Πέρνουμε κουταλιές από το μείγμα (4 για κάθε κρέπα) και τις ρίχνουμε σε αντικολλητικό τηγάνι, αφού πρώτα έχουμε βάλει λίγο βούτυρο να λιώσει...

















Στοιβάζουμε τις κρέπες τη μια πάνω στην άλλη για να μην ξεραθούν, μέχρι να τις τηγανίσουμε όλες...

















Αφού τις φτιάξουμε, αρχίζουμε να τις γεμίζουμε με τα υλικά της αρεσκείας μας, τις κάνουμε ρολό και τις βάζουμε σε ένα πυρέξ, τη μια πλάι στην άλλη...

















Τις περιχύνουμε με κρέμα γάλακτος, τυρί, μπέικον για άρωμα και πασπαλίζουμε με λίγο πιπεράκι ή πάπρικα...


















Ψήνουμε στους 200 βαθμούς, σε προθερμασμένο φούρνο, για 15- 20 λεπτά ή μέχρι να ροδίσουν και να σφίξει η κρέμα γάλακτος...

















Σερβίρουμε ζεστές και... Καλή μας όρεξη!!!

Πέμπτη, 20 Μαΐου 2010

Brownies σοκολάτα με σπιτικό παγωτό κρέμα


















Ήρθα στα γρήγορα να κεράσω ένα σοκολατένιο μπράουνις (του Παρλιάρου) με σπιτικό παγωτάκι (το γνωστό πεντανόστιμο με το ζαχαρούχο και το μόρφατ), έτσι για να έχετε ένα γλυκό ΠαρασκευοΣαββατοΚύριακο!!!

Εγώ θα λείψω για κάποιες δουλειές, οπότε δεν θα μπορέσω να σας δω για λίγες μέρες...
Εύχομαι να είστε όλοι καλά και να περνάτε ακόμη καλύτερα!!!

Πέμπτη, 13 Μαΐου 2010

Χοιρινό με σέλινο και πράσα


Από χτες, με έπιασε μια ξαφνική μανία, όχι δεν είμαι έγκυος, (χαχα) να φάω κάτι με αυγολέμονο...
Είχα πολύ καιρό να φτιάξω κάτι τέτοιο λόγω ότι δεν το τρώνε τα παιδιά, και μου είχε λείψει. Έτσι πήγα πρωί πρωί σούπερ μάρκετ, τελικά δεν βρήκα αυτό που είχα στο μυαλό μου, είδα ωραίο, φρεσκότατο σέλερι και αμέσως άλλαξα γνώμη...

Το αποτέλεσμα με δικαίωσε!!!

Ιδού τα πολύ απλά υλικά του...

1 - 1 1/2 κιλό κρέας χοιρινό, χωρίς κόκκαλο(κομμένο σε μικρές μεριδούλες)
1 μεγάλο μάτσο σέλερι (πλυμένο και κομμένο σε μεγάλα κομμάτια)
2 μεγάλα πράσα
1 κρεμμύδι
αλάτι
πιπέρι
ελαιόλαδο

(για το αυγολέμονο)
2-3 αυγά
το χυμό από 1 1/2 με 2 λεμόνια(ανάλογα τα γούστα)

Εκτέλεση:
Σωτάρουμε λίγο στο λάδι τα πράσα και τα μεγάλα κοτσάνια από το σέλερι για να πάρει άρωμα το λάδι.
Τα βγάζουμε, τα αφήνουμε στην άκρη και στο ίδιο λάδι ρίχνουμε το κρέας και το ψιλοκομμένο κρεμμύδι.
Τα φέρνουμε γύρω να ασπρίσει το χοιρινό και ρίχνουμε το πιπέρι και λίγο ζεστό νεράκι και το αφήνουμε να βράσει με σκεπασμένο καπάκι μέχρι να μισομαλακώσει το κρέας.
Όταν το κρέας είναι σχεδόν έτοιμο, ρίχνουμε το αλάτι, τα κοτσάνια και τα πράσα που είχαμε σωτάρει πριν και τα φύλλα από το σέλερι.
Τα αφήνουμε να βράσουν μέχρι να μαλακώσουν, όχι όμως να λιώσουν...
Όταν είναι έτοιμο το φαγητό, φτιάχνουμε το αυγολέμονο.

Χτυπάμε πρώτα λίγο τα ασπράδια να αφρατέψουν, όχι όμως πολύ και γίνουν μαρέγκα και ρίχνουμε (πάντα χτυπώντας ταυτόχρονα) τους κρόκους και το χυμό λεμονιού.
Όταν χτυπηθούν καλά αρχίζουμε να ρίχνουμε λίγο λίγο, χτυπώντας γρήγορα, το ζεστό ζουμάκι από το φαγητό.
Όταν ρίξουμε αρκετό και ζεσταθεί το αυγολέμονο, το ρίχνουμε γρήγορα στην κατσαρόλα και κουνάμε να πάει παντού.

Σερβίρουμε το φαγάκι ζεστό με φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι και ένα ποτήρι λευκό, καλό κρασι...

Καλή όρεξη!!!

Τετάρτη, 12 Μαΐου 2010

Αγαπημένα Ελληνικά Γεμιστά











Μύρισε καλοκαίρι, μύρισε δυόσμος και φρέσκια ντομάτα... υπαίθρου, όχι θερμοκηπίου, πολύ σημαντική διαφορά αυτή...
Αμέσως στο μυαλό μας έρχονται τα γεμιστά, με ρυζάκι και φρεσκοκομμένα μυρωδικά από τον κήπο ή το μπαλκόνι μας... τι καλύτερο???

Εμείς όταν φτιάχνουμε γεμιστά, φτιάχνουμε πολλά... ποτέ δεν είναι αρκετά!!!
Για ένα μεγάλο ταψί λοιπόν χρησιμοποιώ...












Υλικά:
12 ντομάτες

5 πιπεριές

2 κολοκύθια

1 μελιτζάνα

2-3 πατάτες κομμένες


(για τη γέμιση)
750 γραμ. ρύζι φανσύ(agrino) ή γλασσέ

3 μεγάλα κρεμμύδια

3-4 σκελίδες σκόρδο

1/2 ματσάκι μαιντανό

φρέσκο δυόσμο

αλάτι

πιπέρι

ρίγανη

κόκκινη γλυκιά πάπρικα

το εσωτερικό από τις ντομάτες, τα κολοκύθια και την μελιτζάνα

ελαιόλαδο

λίγο ντοματοχυμό ή πελτέ (προαιρετικά)


λίγη ζαχαρίτσα και φρυγανιά τριμμένη για το πασπάλισμα

Εκτέλεση:

Πλένουμε καλά τα λαχανικά και τα βάζουμε στο ταψί.
Τα ανοίγουμε και κρατάμε το εσωτερικό. (εκτός από τις πιπεριές)

Καθαρίζουμε τα κρεμμύδια και τα σκόρδα και μαζί με το εσωτερικό απ' τα λαχανικά, το δυόσμο και το μαιντανό τα βάζουμε στο μούλτι ή στο μπλέντερ και τα πολτοποιούμε λίγα λίγα.

Τα βάζουμε σ' ένα λεκανάκι, προσθέτουμε το λάδι, τα μπαχαρικά και αν θέλουμε και λίγο ντοματοχυμό, ανακατεύουμε καλα και ρίχνουμε και το ρύζι.

Ανακατεύουμε πάλι και με αυτή τη γέμιση, γεμίζουμε τα λαχανικά.


Όση γέμιση περισσέψει, την βάζουμε ανάμεσα στις ντομάτες ή σε μια άκρη στο ταψί... πιστέψτε με αυτό είναι το πιο νόστιμο...


Στις τρύπες ανάμεσα στα γεμιστά βάζουμε πατατούλες και περιχύνουμε το φαγητό με ελαιόλαδο ή και ζουμί που έχουμε κρατήσει απ' τις ντομάτες.

(εγώ όταν αδειάζω τις ντομάτες τις βάζω σε σουρωτήρι με μπωλ από κάτω και κρατάω το ζουμί για να περιχύσω το φαγητό)


Πασπαλίζω τα γεμιστά με τριμμένη φρυγανιά και λίγη ζαχαρίτσα και ψήνω σε προθερμασμένο φούρνο, στους 200 βαθμούς, για 1 ώρα περίπου.


Καλή μας όρεξη!!!

Τετάρτη, 5 Μαΐου 2010

Τα γενέθλια της Μαρίας μου

Στις 30 Απριλίου έχει γενέθλια η μικρή μας πριγκήπισσα και όπως καταλαβαίνεται δεν είναι δυνατόν να μην τα γιορτάσουμε...
Ένα χρόνο τα προετοιμάζει άλλωστε...χαχαχα
Παρόλα τα μικροπροβλήματα που είχαμε τελευταία και ευτυχώς τώρα πέρασαν, το πάρτυ της Μαρίας έγινε κανονικότατα με μια μόνο μέρα καθυστέρηση, δηλαδή την Πρωτομαγιά που ήταν Σάββατο.

Φυσικά δεν μπόρεσα να φτιάξω όλα όσα θα' θελα, παραμόνο όσα πρόλαβα.
Πάντως τα παιδάκια ευχαριστήθηκαν και με το παραπάνω και αυτό είναι το μόνο που έχει σημασία.

Όλα φέτος είχαν κάτι από κάστρο και Αριστόγατες. Και η τούρτα και η πινιάτα, προσκλήσεις κ.λ.π.
Συγγνώμη για την ποιότητα των φωτογραφιών, αλλά δυστυχώς πάσχω από ψηφιακή μηχανή... ότι κάνω με το κινητό...

Ορίστε λοιπόν η τούρτα κάστρο απ' τα χεράκια του παππού και υπό τις οδηγίες της μαμάς...χαχα όλο εντολές είμαι
Δεν χώραγε στο ψυγείο και κόντευε να λιώσει και να καταρρεύσει, αλλά αυτό είναι άλλη ιστορία...

Ο μπουφές μας με την πινιάτα "Το κάστρο της Μαρί"... (μισός βέβαια γιατί ξέχασα να τον φωτογραφήσω ολοκληρωμένο)
Είχαμε κεφτεδάκια, κλαμπάκια, τυροπιτάκια κουρού, ζαμπονοτυροπιτάκια, λουκανικοπιτάκια, σαντουιτσάκια, πίτσα σε ταψί, ποπ κορν, πατατάκια κ.λ.π.


Τα ροζ γλυφιτζούρια από ζαχαρόπαστα φυσικά απ' τα χεράκια μας...


Τα γαλάζια γλυφιτζούρια...


Και το τραπεζάκι με το βιβλίο ευχών, τα ραβδάκια και τα γλυφιτζούρια...


Και του χρόνου Μαράκι μου, να σε χαιρόμαστε!!!

Κυριακή, 2 Μαΐου 2010

Καλό Μήνα!!!!!!!!!!!!!!!!!!


Εύχομαι σε όλους Καλό Μήνα, με υγεία και δημιουργία!!!

Ξέρω πως σας έχω παραμελήσει λίγο, αλλά μου έτυχαν πολλά αυτές τις μέρες... Καλά και άσχημα...
Θα τα πούμε σύντομα, μόλις συνέλθω λίγο...

Καλό απόγευμα σε όλους!!!