Παρασκευή 1 Ιουλίου 2011

Μπριζόλες στο φούρνο... καλοκαιρινές

Καλό μήνα κι από δω λοιπόν...
Χτες έστειλα τους άντρες για ψώνια και άφησα στην κρίση τους το μαγείρεμα. Τους είπα να μου φέρουν ότι υλικά θέλουν και εγώ  απλά θα τα μαγείρευα. 
Ήθελα για μια φορά η γυναίκα να αποφύγω τα γνωστά. Πάλι ψάρι θα φάμε, πάλι φασολάκια... και πάει λέγοντας. 
Όπως πολύ καλά γνωρίζετε, δεν γίνεται να τους ικανοποιήσεις όλους. Πολύ δύσκολο, έως ακατόρθωτο...
Τέλος πάντων, όπως μπορείτε να φανταστείτε, (άντρες ήταν τι θα έφερναν) έφεραν μπριζόλες.Τι πρωτότυπο!!! 
Ευτυχώς τουλάχιστον ήταν από σβέρκο, μικρές και μαλακές.( Όσο γι' αυτό, ξέρουν τα καμάρια μου να διαλέγουν.) Φυσικά μόλις τις είδε η μικρή, άρχισε τη γκρίνια. Πάλι μπριζόλες θα φάμε??? (το γνωστό) Όλο τα χατήρια του γιου σου κανεις... και πάει λέγοντας.
Τι να κάνω κι εγώ είπα να τις κάνω λίγο διαφορετικές, πιο φαΐ που λέμε.
Είχα και ωραιότατες πατάτες Νευροκοπίου που είχαμε φέρει απ' τις διακοπές την περασμένη εβδομάδα (εμείς αντί για σουβενίρ από τη Δράμα, φέραμε πατάτες, χαχα) λέω ας τις δοκιμάσω.

Υλικά:
Μπριζόλες χοιρινές από σβέρκο ή παντσέτες
πατάτες σε φέτες
ντομάτες
πιπεριές
αλάτι, πιπέρι
ρίγανη
ελαιόλαδο
λεμόνι

Εκτέλεση:
Καθαρίζουμε τις πατάτες, τις κόβουμε σε στρογγυλές φέτες, τους ρίχνουμε αλάτι, πιπέρι, ρίγανη και λεμόνι και τις στρώνουμε στο ταψί.
Πάνω τους βάζουμε τις μπριζόλες, πασπαλίζουμε με πιπέρι και ρίγανη (όχι αλάτι και λεμόνι) και τις σκεπάζουμε με φέτες ντομάτας και πιπεριές.
Ρίχνουμε λίγο αλάτι και ρίγανη, (πάνω στις ντομάτες, όχι στο κρέας γιατί σκληραίνει) ελαιόλαδο και ελάχιστο νεράκι και βάζουμε το ταψί στο φούρνο.
Ψήνουμε περίπου μια ώρα, στους 190 - 200 βαθμούς, ανάλογα το φούρνο. Εγώ προτιμώ με αέρα...
Δεν χρειάζονται γύρισμα, εκτός κι αν τις θέλετε πολύ ξεροψημένες.
Με αυτόν τον τρόπο γίνονται πιο μαλακές.
Όπως θα καταλάβατε, τους φάνηκε "διαφορετικό" φαγητό και το έφαγαν όλοι!
Δεν πρόλαβα ούτε να φωτογραφίσω τα πιάτα... Καλό αυτό, πιστέψτε με...

Καλό βράδυ σε όλους, Καλό Μήνα σας εύχομαι και πάλι και Καλό Σαββατοκύριακο να περάσετε!!!

12 σχόλια:

  1. Πολύ ωραίες οι μπριζόλες έτσι!
    Πολλά φιλάκια
    Καλό μήνα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Γιατί τις λες καλοκαιρινές , φιλενάδα; Δεν μπορούμε να τις μαγειρέψουμε έτσι και τον χειμώνα;Σοβαρά τώρα. Πράγματι, η ντομάτα κρατάει το κρέας μαλακό. Επίσης αν ψήσεις κότα ολόκληρη και μέσα στην κοιλιά της βάλεις μια ολόκληρη ντομάτα, να δεις τι ΄΄ μελωμένη ΄΄ που βγαίνει η κότα. Καλό μήνα να έχετε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. μια χαρά τους βόλεψες όλους!! καλό μήνα!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Πραγματικά καλοκαιρινό το φαγάκι σου!
    Καλό μήνα κοριτσάκι!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Eγώ θα τις έλεγα χειμωνιάτικες Χρύσα μου, γιατί έτσι τις φτιάχνω τον χειμώνα. Το καλοκαίρι τις ψήνουμε στα κάρβουνα. Όπως και να τις πούμε όμως είναι ένα φαγάκι υπέροχο, εύκολο και αρέσει σε όλους σίγουρα!!!
    Καλό μήνα, καλό Σαββατοκύριακο, καλά να περάσετε!!
    Τα φιλιά μου, έχουμε πολύ καιρό να τα πούμε....το ξέρεις;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Πολύ νόστιμο φαγητό painteraki μου!! εγώ τις πετάω μέσα στη γάστρα με τα υλικά που αναφέρεις ρίχνω και Σαμιώτικο κρασάκι μιας και το χουμε σε αφθονία, και στο τέλος κομμάτια κεφαλοτύρι!! και γίνεται της κολάσεως!!!μου άνοιξες την όρεξη πρωί πρωί:Ρ Πολλά πολλά φιλιά φιλενάδα!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Χρύσα,ωραία ιδέα.Σήμερα έχουμε μπριζόλες και έλεγα να τις κάνουμε στα κάρβουνα.Όμως τώρα έχω κι εναλλακτική πρόταση για να μην καίγεται ο αντρούλης μου!Ευχαριστώ!Καλή σου μέρα και καλό μήνα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Νόστιμο το φαγάκι σου, εμείς στα κάρβουνα θα τις φάμε και σήμερα ~ δυστυχώς οι άντρες της παρέας δεν συμβιβάζονται με τίποτα άλλο :))
    Καλή Κυριακή να έχεις...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Όλοι οι άντρες ίδιοι είναι;;;;
    δώστους τσι τσι και δεν θέλουν τίποτα άλλο.
    Καλό μήνα Χρύσα μου

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. ΠΟΛΥ ΝΟΣΤΙΜΟ ΦΑΓΗΤΟ...!!!
    ΚΑΛΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ!!!
    ΦΙΛΙΑ!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή