Κυριακή, 2 Σεπτεμβρίου 2012

Τάρτα σφολιάτας με ... ό,τι υπάρχει

Καλησπέρα φιλαράκια μου, ΚΑΛΟ ΜΗΝΑ, και καλώς σας βρίσκω...
Βλέπω πως η γειτονιά μας άρχισε να γεμίζει σιγά σιγά, οι αναρτήσεις όλο και πληθαίνουν και ... "κάθε κατεργαρής, αν δε γύρισε ακόμα, ετοιμάζεται να γυρίσει στον πάγκο του".
Το καλοκαίρι που μας πέρασε, για μένα τουλάχιστον, ήταν πολύ γεμάτο... Είχε απ' όλα!!!
Χαρές, λύπες, καινούριες γνωριμίες, φίλοι απ' τα παλιά, όμορφες εικόνες και πολλά πολλά συναισθήματα.
Για όλα αυτά όμως έχουμε μπροστά μας έναν ολόκληρο χειμώνα  να μιλήσουμε και να τα αναλύσουμε.
Προς το παρόν, ας μαγειρέψουμε... Κάτι εύκολο, με ότι υπάρχει στο ψυγείο μας...

Υλικά:
1 φύλλο σφολιάτας
κέτσαπ
λίγο λάδι
3 κρεμμύδια κομμένα σε φέτες
2-3 σκελίδες σκόρδο
φρέσκα μανιτάρια
2 λουκάνικα χωριάτικα σε ροδέλες
τυρί τριμμένο της αρεσκείας σας
2 ντομάτες
αλάτι
πιπέρι
ζάχαρη
ματζουράνα

Εκτέλεση:
Αφού ξεπαγώσει η σφολιάτα την απλώνουμε σε ένα γυάλινο, λαδωμένο πυρέξ, την αλείφουμε με λίγη κέτσαπ και την αφήνουμε στην άκρη.
Σ' ενα αντικολλητικό τηγάνι, βάζουμε λίγο ελαιόλαδο και σωτάρουμε τα κρεμμύδια με λίγη ζάχαρη μέχρι να καραμελώσουν.
Προσθέτουμε σταδιακά το σκόρδο, τα λουκάνικα, τα μανιτάρια, αλάτι, πιπέρι και ματζουράνα τριμμένη και τσιγαρίζουμε μέχρι να ροδίσουν και να καραμελώσουν όλα τα υλικά μας, πίνοντας τα υγρά τους.
Όταν είναι έτοιμα τα αδειάζουμε πάνω στο φύλλο σφολιάτας και πάνω τους ρίχνουμε τριμμένο τυρί.
Πάνω απ' το τυρί βάζουμε φέτες ντομάτας και πασπαλίζουμε με λίγη ακόμα ματζουράνα.
Ψήνουμε την τάρτα σε προθερμασμένο φούρνο, στους 200 βαθμούς με αέρα, περίπου 20 λεπτά, μέχρι να ροδίσει καλά η σφολιάτα.

Φυσικά μπορείτε να την βάλετε και σε στρογγυλή ταρτιέρα ή άλλο ταψάκι. Εγώ όμως προτιμώ γυάλινο, διάφανο πυρέξ γιατί μπορείς καλύτερα να κοιτάξεις και από κάτω αν έχει ψηθεί χωρίς να χρειάζεται να ανασηκώσεις την τάρτα.
Επίσης μπορείτε να την φτιάξετε με ότι υλικά έχετε στο ψυγείο σας, φαντασία να υπάρχει, δεν έχουμε περιορισμό. Γι' αυτό και την ονόμασα έτσι άλλωστε...

Την σερβίρουμε καλύτερα ζεστή και την απολαμβάνουμε με μια παγωμένη, Ελληνική μπυρίτσα, όσο ακόμα μας το επιτρέπει ο καιρός...

Καλή εβδομάδα να έχουμε, καλό μήνα και πάλι, με ΥΓΕΙΑ!!!

18 σχόλια:

  1. Αυτή είναι της παραλίας;;
    Καλό Φθινόπωρο!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Καλώς το κορίτσι! Ελπίζω όλα να πήγαν καλά με τις καινούριες ασχολίες! Η τάρτα σου είναι ότι το καλύτερο!
    Καλό μήνα και καλό φθινόπωρο να έχουμε:)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Το καλύτερο υλικό είναι το "ότι υπάρχει".

    Φιλιά

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Χρύσα, αυτό το "ότι υπάρχει", έχει αποδειχθει πολλές φορές σωτήρια απάντηση στην κλασσική ερώτηση " τι να μαγειρέψω σήμερα;". Αποτέλεσμα, μια ωραία τάρτα σαν την δική σου! Μας άνοιξες την όρεξη!!
    Καλή σου ημέρα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Φαίνεται πολύ λαχταριστή αυτή η τάρτα! Καλό φθινόπωρο σου εύχομαι!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. και ναι λοιπόν.... αυτά τα έχω στο ψυγείο μου!!!!!!!!!!!!!!!

    και θα το φτιάξω εννοείται!!!!!!!!!!!!!

    ευχαριστώ πολύ πολύ!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. μμμμ....μούρλια!!!Σλούρπ!!!!
    χτες σου ευχήθηκα...σήμερα σου εύχομαι και άλλες πολλές λαχταριστές λιχουδιές-)))
    φιλιά

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Μου αρέσει πολύ το "ότι υπάρχει" είναι η καλύτερη επιλογή νομίζω!
    Καλό φθινόπωρο!
    Φιλιά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Αυτο το ο,τι υπαρχει ειναι το καλυτερο!!
    Οικονομικο κυριως και συνηθως βγαζει τα καλυτερα!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. το ότι υπάρχει μ αρέσει περισσότερο από όλα!
    φιλιά

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Καλό μας Φθινόπωρο!Ευτυχώς που επιστρέψατε σιγά - σιγά όλες! Η τάρτα σου λαχταριστή!Το " ότι υπάρχει" το καλύτερο!Πόσες φορές μας έχει σώσει!!...κι επειδή, έχω τα υλικά στο ψυγείο μου, η τάρτα σου θα έχει την τιμητική της απόψε!!'οχι τίποτα άλλο, αναρωτιόμουν και τι θα μαγειρέψω!Ευχαριστώ και καλή συνέχεια...Φιλιά!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. υπεροχη ιδεα...να τι θα κανω την σφολιατα που "σερνεται"στην καταψυξη εδω κ 2 μηνες και μου φωναζει¨μαγειρεψε μεεε¨.......ειδικα με την συνοδεια της ελληνικης μπυριτσας θα ειναι οτι πρεπει....ελπιζω να ξερουμε να ξεχωριζουμε τις ελληνικες απο αυτες των ξενων συμφεροντων με ελληνικα ονοματα....πολυ θα ηθελα να αναφερω ονομα αλλα φοβαμαι μην φανει σαν διαφημιση.....καλη μας ορεξη!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Καλημέρα...καλό φθινόπωρο και μένα μου αρέσει αυτό:Το ότι υπάρχει!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. σε περιμενω στο μπλογκ μου να τα λεμε και απο εκει

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Χαίρετε!!!
    Είχα μία σφολιάτα που περίσσευε, την έκοψα στα 2 και έκανα 1 ατομική "πίτσα" σφολιάτας.

    Τα υλικά του ψυγείου μου ελάχιστα, καθ'ότι φοιτήτρια:

    1 κρεμμύδι μέτριο, 1 ώριμη ντομάτα, λίγο ζαμπόν και λίγη φέτα. Α, και τριμμένο κεφαλοτύρι που περίσσεψε απο τα μακαρόνια.

    Καραμέλωσα το κρεμμύδι όπως εξήγησες, κέτσαπ στον πάτο της σφολιάτας, τα υλικά μέσα, ρίγανη και βασιλικό από πάνω.
    Ήθελε ακριβώς 20 λεπτά, στον αέρα, 200 βαθμούς όπως είπες και το αποτέλεσμα....

    Δεν περιγράφω άλλο!

    Ευχαριστώ!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Να είσαι καλά!!!
      Χαίρομαι πολύ που σου άρεσε...
      Τελικά τα απλά φαγητά, "με ότι υπάρχει", είναι τα καλύτερα!!!
      Καλό σου βράδυ!!!

      Διαγραφή
  16. i was the looking for the same and related info, what you describe on your article. And found you through google search. Its helps me a lots and i understood that you are one of skill article writer/ blogger. I have book marked your blog and hope to visit again to learn more. Thanks for your valuable efforts and time.

    ΑπάντησηΔιαγραφή