Νηστείας συνέχεια, εδώ που τα λέμε δεν με βλέπω για πολύ ακόμα... το θέλω το κρεατάκι μου, είπα να φτιάξω ένα χταποδάκι για να ξεγελαστούμε...
Η συνταγή, όπως όλοι ξέρουμε, πολύ απλή, αρκεί να έχεις ένα χταπόδι...
Εμείς, για καλή μας τύχη, μένουμε δίπλα στη θάλασσα. Έτσι, ο παππούς που ξυπνάει νωρίς και κάνει βόλτες και εμείς τον κοροϊδεύουμε, ήρθε ένα ωραίο πρωί με το καμάκι στο χέρι και ένα χταπόδι...
Το βγάλαμε το μεζεδάκι μας!!!
Υλικά:
1 χταπόδι
λίγο ξύδι
2 φύλλα δάφνης
λάδι, ξύδι και ρίγανη για το σερβίρισμα
Εκτέλεση:
Βάζουμε το χταπόδι στην κατσαρόλα με τα δαφνόφυλλα, λίγο ξύδι και ελάχιστο νερό, έως καθόλου.
Το βράζουμε μέχρι να μαλακώσει. (Εγώ πάντως δεν έχω υπομονή και το βάζω στη χύτρα)
Σερβίρουμε με λαδόξυδο και ριγανίτσα...
Πίνουμε και κανά ουζάκι ή κρασάκι ή ότι τραβάει η ψυχή μας τέλος πάντων.
Το χρειάζεται λέει το αλκοόλ, αλλιώς δεν ψοφάει το χταπόδι.
Αλήθεια, ψέματα δεν ξέρω, πάντως είναι μια καλή δικαιολογία να τα τσούξουμε λίγο...
Στην υγειά μας!!!
Η συνταγή, όπως όλοι ξέρουμε, πολύ απλή, αρκεί να έχεις ένα χταπόδι...
Εμείς, για καλή μας τύχη, μένουμε δίπλα στη θάλασσα. Έτσι, ο παππούς που ξυπνάει νωρίς και κάνει βόλτες και εμείς τον κοροϊδεύουμε, ήρθε ένα ωραίο πρωί με το καμάκι στο χέρι και ένα χταπόδι...
Το βγάλαμε το μεζεδάκι μας!!!
Υλικά:
1 χταπόδι
λίγο ξύδι
2 φύλλα δάφνης
λάδι, ξύδι και ρίγανη για το σερβίρισμα
Εκτέλεση:
Βάζουμε το χταπόδι στην κατσαρόλα με τα δαφνόφυλλα, λίγο ξύδι και ελάχιστο νερό, έως καθόλου.
Το βράζουμε μέχρι να μαλακώσει. (Εγώ πάντως δεν έχω υπομονή και το βάζω στη χύτρα)
Σερβίρουμε με λαδόξυδο και ριγανίτσα...
Πίνουμε και κανά ουζάκι ή κρασάκι ή ότι τραβάει η ψυχή μας τέλος πάντων.
Το χρειάζεται λέει το αλκοόλ, αλλιώς δεν ψοφάει το χταπόδι.
Αλήθεια, ψέματα δεν ξέρω, πάντως είναι μια καλή δικαιολογία να τα τσούξουμε λίγο...
Στην υγειά μας!!!
Τι τυχεροί που είστε! Καλοφάγωτο!
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαλή εβδομάδα να έχεις!
Ευχαριστούμε big mama, κόπιασε!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαλή εβδομάδα και σε σας!!!
Εγώ παίρνω τον μεζέ εσύ κράτα το ουζάκι χεχεχεχεχεχεχε
ΑπάντησηΔιαγραφήΦιλιά
Καλή εβδομάδα
και ολοφρεσκο της θάλασσας!!!τι κρεατακι μπροστα σε αυτο....
ΑπάντησηΔιαγραφήτελειο το χταποδακι...και με κρασακι και τραγανο ψωμακι στο λαδακι...
ΑπάντησηΔιαγραφήΑπό τους ωραιότερους θαλασσομεζέδες!
ΑπάντησηΔιαγραφήΣτο ψυγείο το έχω, σε τάπερ με λαδόξυδο ~ και μόλις βρούμε ευκαιρία σερβίρουμε κι ένα ουζάκι και του δίνουμε και καταλαβαίνει!!!
Βάλε το χταπόδι, φέρνω το ουζάκι να πιούμε!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαλημέρα... χταποδάκι ξυδάτο!
ΑπάντησηΔιαγραφήκαι μοσχοβάλει το πιάτο!
Θα τα ξαναπούμε
Καλημέρα! Πω πω πως θα το ήθελα ένα χταποδάκι ξιδάτο! Φαίνεται τέλειο, με τη ριγανίτσα του, λαχταριστό.
ΑπάντησηΔιαγραφήΖηλεύω που είσαι τόσο κοντά στη θάλασσα :)
Μάγδα
Χρύσα μου καλή εβδομάδα!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΠόση ώρα στην χύτρα το βάζεις?
Ελάτε εσείς εδώ και θα βρούμε απ' όλα... και χταποδάκι και ουζάκι και θάλασσα άφθονη!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΧριστιάνα μου, ανάλογα το χταπόδι, αν είναι μεγάλο περίπου 20-25 λεπτά (απ'την ώρα που θα σφυρίξει η χύτρα), αν είναι μικρό γύρω στα 15 λεπτά είναι αρκετά...με λίγο νεράκι.
Εσύ βάλτο ένα τέταρτο, κοίταξέ το και αν χρειάζεται το βράζεις λίγο ακόμα...
Καλημέρα σε όλους!!!