Κυριακή 28 Φεβρουαρίου 2010

Μοσχαράκι με μανιτάρια και καρότα a la Chryssa...

Δεν είπα πως δεν θα αντέξω για πολύ τη νηστεία??? Ε, δεν άντεξα, το μαγείρεψα το κρεατάκι...
Βρήκα δικαιολογία πως τα παιδιά, λόγω αθλητισμού, δεν μπορεί να μείνουν τόσες μέρες χωρίς κρέας (και πραγματικά δεν μπορούν) και την έκανα... ας είναι αυτή η αμαρτία μου...

Πήρα απόφαση, να νηστέψουμε όλοι τις δύο τελευταίες εβδομάδες... θα δείξει!!!

Βρήκα ωραία μανιτάρια, τα ζήλεψα, πήρα και λίγο μοσχάρι και αυτοσχεδίασα...

Το αποτέλεσμα........... δεν μπορώ να το περιγράψω με λόγια, απλά ΝΟΣΤΙΜΟΤΑΤΟ!!!


Υλικά:

1 κιλό μοσχαράκι κομμένο σε μικρά κομμάτια
λίγο ελαιόλαδο

1 μέτριο κρεμμύδι ψιλοκομμένο

3-4 καρότα σε λοξές φέτες
5-6 μεγάλα, λευκά μανιτάρια

λίγο σκόνη σκόρδο

πιπέρι

αλάτι

λίγο λευκό κρασί

200 γραμ. κρέμα γάλακτος light

λίγο γάλα εβαπορέ


μαϊντανό ψιλοκομμένο για το σερβίρισμα


Ρύζι πιλάφι για συνοδευτικό


Εκτέλεση:

Βάζουμε το ελαιόλαδο στην κατσαρόλα, ρίχνουμε το κρέας και το κρεμμύδι και τα φέρνουμε γύρω μέχρι να φύγει το αίμα απ' το κρέας.
Προσθέτουμε τα καρότα, τα μανιτάρια, το σκόρδο και το πιπέρι και τα γυρίζουμε λίγο και αυτά.

Σβήνουμε με το κρασί και μόλις εξατμιστεί, ρίχνουμε λίγο νεράκι και σκεπάζουμε μέχρι να βράσει το κρέας.

Εγώ στη χύτρα το άφησα 20 λεπτά.

(Αν το βάλετε σε απλή κατσαρόλα, τα μανιτάρια και τα καρότα, προσθέστε τα αργότερα, όταν το κρέας θα είναι μισοβρασμένο για να μη λιώσουν.)

Όταν είναι έτοιμο το φαγητό, ρίχνουμε το αλάτι, την κρέμα και το γάλα και αφήνουμε λίγο στη φωτιά, μέχρι να δέσει η σάλτσα.


Σερβίρουμε με σκέτο άσπρο ρύζι ή πουρέ και πασπαλίζουμε με φρέσκο ψιλοκομμένο μαϊντανο, για άρωμα και χρώμα.


Εμείς συνοδέψαμε και με μια μαρουλοσαλάτα, φρέσκο ψωμάκι της μαμάς και λίγο λευκό Ροδίτικο κρασί. (απ'το ίδιο που έβαλα στο φαγητό)


Καλή όρεξη!!!

8 σχόλια:

  1. μμμ μέχρι εδώ μοσχοβόλησε το κρεατάκι!
    ένα κομμάτι φρέσκο ψωμάκι για τη σαλτσούλα παρακαλώ...
    καλή βδομάδα και καλό μήνα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Καλησπέρα Χρύσα! το μοσχαράκι σου πρέπει να είναι πολύ νόστιμο (μ'αρέσει η κρέμα γάλακτος στα φαγητά) και σύμπτωση... μαγείρεψα κι εγώ σήμερα μοσχάρι με πατατούλες, καρότα, μανιτάρια φρέσκα και ντομάτα :)
    Καλό σου απόγευμα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. φαινεται εκπληκτικο και μου τρεχουν τα σαλια...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Μμμμμ! Τέλειο δείχνει! Καλό μήνα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Καλημέρα...από τα Γρεβενά την πόλη των Μανιταριών!
    Μου ερέσει που όλες οι φίλες των blog έχουνβάλει στην κουζίνα τους τα μανιτάρια!
    Καλό μήνα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Πω πω, η σαλτσούλα του θα είναι τέλεια! Φαίνεται νοστιμότατο! Καλό μήνα και καλή εβδομάδα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Πολύ μου άρεσε ο συνδυασμός των υλικών και ότι χρησιμοποίησες το ίδιο κρασί που ήπιατε!!
    Όσο για τη νηστεία να μην έχεις ενοχές όταν ο οργανισμός μας δεν την αντέχει είναι πολύ καλύτερο να μην τη συνεχίζουμε.
    Καλό μήνα!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Καλό μήνα σε όλους και καλή εβδομάδα!!!
    Ευχαριστώ πολύ όλες για τα καλά σας λόγια...
    Πραγματικά ήταν νοστιμότατο και η σάλτσα όλα τα λεφτά... Αξίζει να το δοκιμάσετε.

    Δήμητρα, τα μανιτάρια τα λατρεύουμε οικογενειακώς, όοοοοολα τα είδη και τα μαγειρεύουμε με όλους τους τρόπους, εξαιρετική τροφή. Σε ευχαριστούμε για τις πολύτιμες πληροφορίες!!!

    Ξανθή μου συμφωνώ απόλυτα στο θέμα της νηστείας... έτσι είναι, καλύτερα λιγότερες μέρες και σωστά...

    Καλό βράδυ!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή