Τρίτη 2 Μαρτίου 2010

Χταπόδι στο φούρνο με πατάτες.

Ένα πιάτο με χταπόδι, εύκολο, νηστίσιμο, νοστιμότατο, πρωτότυπο και κυρίως χορταστικό... Είναι ένας τρόπος να φτουρίσει το χταπόδι και να χορτάσει όλη η οικογένεια ή η παρέα.

Υλικά:
1 μεγάλο χταπόδι

ηλιέλαιο ή καλαμποκέλαιο

ρίγανη
πατάτες

Εκτέλεση:
Βάζουμε το χταπόδι στο ταψί και γύρω- γύρω βάζουμε πατάτες σε μεγάλα κομμάτια.
Ρίχνουμε αρκετό ηλιέλαιο να σκεπαστεί το χταπόδι, πασπαλίζουμε με ρίγανη και βάζουμε σε προθερμασμένο, δυνατό φούρνο.
Σε 10-15 λεπτά χαμηλώνουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς και το αφήνουμε μέχρι να μαλακώσει το χταπόδι.
Αποφεύγουμε το ανακάτεμα για να μη λιώσουν οι πατάτες.
Όταν το χταπόδι είναι έτοιμο, χύνουμε το περισσότερο λάδι και το αφήνουμε λίγα λεπτά ακόμα να ροδίσει σε ελάχιστο λάδι.

Το χταπόδι είναι έτοιμο για σερβίρισμα...

Οι πατάτες παίρνουν ένα πολύ ωραίο κόκκινο χρώμα.
Τρώγεται ζεστό ή κρύο, είναι ωραιότατος μεζές και ταυτόχρονα φαγάκι για όλη την οικογένεια.


Συνοδέψτε με μια μεγάλη πράσινη σαλάτα και λίγο λευκό, κατά τη γνώμη μου, κρασάκι...

Δεν χρειάζεται αλάτι ή άλλα μπαχαρικά, η ριγανίτσα είναι αρκετή...


Καλή όρεξη
και καλή επιτυχία σε όποιον το δοκιμάσει!!!

8 σχόλια:

  1. Χρύσα μου με μικρές διαφορές φτιάχνω κι εγώ την ίδια συνταγή.Είναι πεντανόστιμη!!!

    Μπράβο σου!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Αχ, μου τρέχουνε τα σάλια! Πολύ ωραίο φαγητό! Και με πατάτες, είναι σίγουρο πως θα το φάνε όλοι!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Καλησπέρα Χρύσα, καλό μήνα!!
    Μ'αρέσει η ιδέα σου για το χταπόδι και όντως είναι πολύ εύκολη, θα τη δοκιμάσω. Αλλά το ξυδάτο χταπόδι είναι όλα τα λεφτά!! :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. πολυ ωραια ιδεα ξεφευγει απο τις κλασικες εδοχες με μακαρονι και ξυδατο!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Πολύ ωραία συνταγή και ωραία ιδέα. Δεν ηξερα ότι μπορουσε να γινει κι έτσι το χταποδι, εκτός απο τα συνηθισμένα.
    Και χορταστικό :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Καλώς σε βρήκα καλέ! Πώς μου ξέφυγες εσύ; Ωραίο το φαγητό , πρώτη φορά το βλέπω με πατάτες και μόλις το μεσημέρι έκανε ο Δημήτρης χταπόδι κρασάτο για μεζέ στο ψυγείο.Θ α την δοκιμάσω τη συνταγή .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Κορίτσια, όσες δεν το έχετε δοκιμάσει, να το φτιάξετε.... πραγματικά αξίζει τον κόπο!!!

    Αχτίδα μου, καλώς όρισες!!! Αφού σας αρέσει το χταπόδι, να το δοκιμάσετε, είναι λουκούμι...
    Θα χαρώ πολύ να τα λέμε συχνά!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. δοκιμασε να ριξεις στο ταψι & ενα σφηνακι τσιπουρο.Κατα την ταπεινη μου γνωμη....το απογειωνει.Καλη σας ορεξη κυρια μου

    ΑπάντησηΔιαγραφή