Επιτέλους, καταφέραμε και εμείς να φτιάξουμε τα κουλουράκια μας...
Στα γρήγορα μεν, αλλά τα φτιάξαμε παρέα με τα κοριτσάκια μου, να προλάβουμε να πάμε και εκκλησία!!!
Και του χρόνου!!!
Υλικά: (για 5 ταψιά του φούρνου)
1 1/2 κιλό αλεύρι για όλες τις χρήσεις
6 κουταλάκια μπέικιν
700 γρ. βούτυρο ή μαργαρίνη (ή καλύτερα μισό μισό)
2-3 κουταλιές ελαιόλαδο
2 1/4 της κούπας ζάχαρη
6 αυγά
5 βανίλιες
1 κουταλιά κονιάκ
2 κουταλιές γάλα (για να διαλύσουμε την αμμωνία)
3/4 κουταλάκι αμμωνία
2 κρόκους αυγών διαλυμένους με νερό για το άλειμμα
Εκτέλεση:
Χτυπάμε το βούτυρο, το λάδι και τη ζάχαρη καλά, να αφρατέψουν.
Συνεχίζοντας το χτύπημα ρίχνουμε ένα ένα τα αυγά, τις βανίλιες, το κονιάκ, το μπέικιν και την αμμωνία με το γάλα.
Όταν ενωθούν καλά και έχουμε ένα αφράτο μείγμα, σταματάμε το χτύπημα και ρίχνουμε λίγο λίγο το αλεύρι ζυμώνοντας με τα χέρια.
Όταν η ζύμη είναι όπως τη θέλουμε, την αφήνουμε 15 λεπτά να ξεκουραστεί και αρχίζουμε να πλάθουμε κουλουράκια σε διάφορα σχήματα.
Τα αλείφουμε με τους χτυπημένους κρόκους και τα ψήνουμε στους 180 βαθμούς για 15 - 20 λεπτά περίπου.
Καλή Επιτυχία και Καλό Πάσχα!!!
Στα γρήγορα μεν, αλλά τα φτιάξαμε παρέα με τα κοριτσάκια μου, να προλάβουμε να πάμε και εκκλησία!!!
Και του χρόνου!!!
Υλικά: (για 5 ταψιά του φούρνου)
1 1/2 κιλό αλεύρι για όλες τις χρήσεις
6 κουταλάκια μπέικιν
700 γρ. βούτυρο ή μαργαρίνη (ή καλύτερα μισό μισό)
2-3 κουταλιές ελαιόλαδο
2 1/4 της κούπας ζάχαρη
6 αυγά
5 βανίλιες
1 κουταλιά κονιάκ
2 κουταλιές γάλα (για να διαλύσουμε την αμμωνία)
3/4 κουταλάκι αμμωνία
2 κρόκους αυγών διαλυμένους με νερό για το άλειμμα
Εκτέλεση:
Χτυπάμε το βούτυρο, το λάδι και τη ζάχαρη καλά, να αφρατέψουν.
Συνεχίζοντας το χτύπημα ρίχνουμε ένα ένα τα αυγά, τις βανίλιες, το κονιάκ, το μπέικιν και την αμμωνία με το γάλα.
Όταν ενωθούν καλά και έχουμε ένα αφράτο μείγμα, σταματάμε το χτύπημα και ρίχνουμε λίγο λίγο το αλεύρι ζυμώνοντας με τα χέρια.
Όταν η ζύμη είναι όπως τη θέλουμε, την αφήνουμε 15 λεπτά να ξεκουραστεί και αρχίζουμε να πλάθουμε κουλουράκια σε διάφορα σχήματα.
Τα αλείφουμε με τους χτυπημένους κρόκους και τα ψήνουμε στους 180 βαθμούς για 15 - 20 λεπτά περίπου.
Καλή Επιτυχία και Καλό Πάσχα!!!
Σου βγήκαν ωραιότατα και του χρόνου!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαλό σας Πάσχα
Πωπωπω τέλειααααααααααααα μπράβο κοριτσάρα :)))
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαι του χρόνου, πάντα με υγεία
Φιλιά
Και του χρόνου Χρύσα, με υγεία!!! Η συνταγή σου είναι παρόμοια με τη δική μου (όπως τα έκανε η γιαγιάκα μου) και είναι απίθανα. Έχουν και πολύ όμορφο χρώμα!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΦιλιά
Και του χρόνου!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαι του χρόνου χρυσοχέρες!
ΑπάντησηΔιαγραφήΠολύ όμορφα δείχνουν, χρώμα και σχήμα απίθανα!
Σας ευχαριστώ πολύ κορίτσια...
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαι του χρόνου, να είμαστε όοοοοολοι καλά και να γεμίζουμε το διαδύκτιο με νόστιμες φωτογραφίες!!!
Καλό Πάσχα να έχουμε, με Υεία πάνω απ' όλα!!!
Και του χρόνου! Πολύ όμορφα είναι, μου αρέσει το λουλουδάκι! Καλό Πάσχα!
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαλό μήνα! Χρόνια πολλά!
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαι του χρόνου να σου πετύχουν έτσι ωραία!
Αμάν βρε κοριτσάκι μου ,πως τα κάνετε έτσι εύκολα τα κουλουράκια!Εγώ πάντως απο αύριο αρχίζω προετοιμασίες γαι κοκκορέτσι, τζιγεροσαρμάδες και μαγειρίτσα.Καλώς σε βρήκα, στείλε κανένα πιατάκι κουλουράκια στο μπλοκ μου ,πίστεψε με θα τα τιμήσω δεόντως!
ΑπάντησηΔιαγραφήΣας ευχαριστώ και πάλι όλες!!! Καλό Πάσχα να έχουμε και του χρόνου να είμαστε καλά να ξαναφτιάξουμε.
ΑπάντησηΔιαγραφήΑχτίδα μου καλωσόρισες!!! Με μεγάλη μου χαρά να σου στείλω κουλουράκια...εγώ να πάρω λίγο κοκορετσάκι που του έχω αδυναμία???
Καλό κουράγιο με όλα αυτά που θα φτιάξεις και καλοφάγωτα!!!
Καλό βράδυ...
θελω και γω κουλουρακια
ΑπάντησηΔιαγραφήοπως ειπα και αλλου... δεν εκανα φετος, προτυμισαμε οιο πολλες βολτες στα παρκα με τα τα ποδιλατα. τα παιδια μεγαλωσαν και δεν καθονται μεσα
αντε και του χρονου
καλο πασχα, καλη ανασταση
υγεια κι ευημερια σε ολους
Ακολουθήσαμε τη συνταγή σας και τα κουλουράκια ήταν καταπληκτικά! Σας ευχαριστούμε πολύ! Είμαστε απο το Γαλατά αλλά μένουμε στην Αγγλία. Δοκιμάσαμε δυο παραλλαγές καθώς δεν μπορούσαμε να βρούμε μαγειρική αμμωνία. Η πρώτη παραλλαγή ήταν να διπλασιάσουμε την ποσότητα του μπεϊκιν πάουντερ και η δεύτερη ήταν να προσθέσουμε λίγο ξύσμα λεμονιού στο μείγμα. Και οι δυο εκτελέσεις έδωσαν καταπληκτικά αποτελέσματα! Σας ευχαριστούμε πολύ!
ΑπάντησηΔιαγραφήΔοκιμάσαμε τη συνταγή σας και τα κουλουράκια ήταν καταπληκτικά! Είμαστε απο το Γαλατά κ μένουμε στην Αγγλία. Επειδή δεν μπορούσαμε να βρούμε μαγειρική αμμωνία, δοκιμάσαμε 2 παραλλαγές της συνταγής. Στην πρώτη διπλασιάσαμε την ποσότητα του μπεϊκιν πάουντερ και στην δεύτερη προσθέσαμε ξύσμα λεμονιού. Και οι δύο έδωσαν καταπλητικά αποτελέσματα! Σας ευχαριστούμε πολύ! Χριστός Ανέστη και χρόνια σας πολλά με υγεία! Θα προσπαθήσουμε να σας δείξουμε τις φωτογραφίες απο τα κουλουράκια στο facebook.
ΑπάντησηΔιαγραφή