Τρίτη, 2 Φεβρουαρίου 2010

Αγαπημένα γιουβαρλάκια


Έπιασε κρύο ξαφνικά και εμείς εδώ δεν είμαστε συνηθισμένοι!!! Τι καλύτερο λοιπόν, γυρίζοντας τα παιδάκια μας από το σχολείο, να βρουν ένα πιατάκι ζεστή ζεστή σουπίτσα. Δεν ξέρω για σας, αλλά τα δικά μου παιδάκια, τρελαίνονται για γιουβαρλάκια!!!

Υλικά:

1/2 κιλό κιμά μοσχαρίσιο

1 κρεμμύδι λιωμένο στο multi

1/2 κούπα ρύζι καρολίνα (ή λίγο παραπάνω)

1 χούφτα ψιλοκομμένο μαιντανό

2-3 κουταλιές ελαιόλαδο
αλάτι
πιπέρι

ελάχιστη ρίγανη
λίγο νεράκι(για να γίνουν αφράτα)
αλεύρι

λίγο λάδι ακόμα

2 καρότα κομμένα σε λοξές φέτες
2 αυγά
χυμό 1 ή 2 λεμονιών (θέμα γούστου)


Εκτέλεση:
Σε ένα λεκανάκι ρίχνουμε τον κιμά, το κρεμμύδι, το ρύζι, το λάδι, το μαιντανό τα μπαχαρικά και λίγο νεράκι.

Ανακατεύουμε να ενωθούν καλά και αφήνουμε λίγο στο ψυγείο να δέσουν τα υλικά.

Πλάθουμε μπαλάκια και τα αλευρώνουμε.
Σε μια κατσαρόλα, βάζουμε νερό και λίγο λάδι και αφήνουμε να κοχλάξουν.
Ρίχνουμε τα αλευρωμένα μπαλάκια και τα καρότα και τα αφήνουμε να βράσουν μέχρι να μαλακώσουν. (περίπου 30 λεπτά)

Όταν είναι έτοιμα, χαμηλώνουμε τη φωτιά στο ελάχιστο και φτιάχνουμε το αυγολέμονο, σύμφωνα με τα γούστα μας.
Εγώ προσωπικά, χτυπάω πρώτα λίγο τα ασπράδια και συνεχίζοντας το χτύπημα, ρίχνω σιγά σιγά τους κρόκους, το λεμόνι και καυτό ζουμάκι (λίγο λίγο για να μην κόψει) από την κατσαρόλα.
Κατεβάζω την κατσαρόλα από τη φωτιά, ρίχνω γρήγορα το αυγολέμονο ανακατεύοντας ζωηρά και το βάζω να πάρει μια βράση ακόμα.
Το φαγάκι μας είναι έτοιμο...

Το σερβίρουμε ζεστό, πασπαλίζοντάς το με φρεσκοτριμμένο πιπέρι.

Καλή Επιτυχία και Καλή μας Όρεξη!!!

4 σχόλια:

  1. για σουπίτσα δε λέμε ΟΧΙ με τόσο κρύο που κάνει έξω!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Των γιουβαρλακίων γίνεται αυτές τις μέρες χιχιχιχι
    Εμείς τα φάγαμε την περασμένη εβδομάδα, γι αυτό θα πάρω μεριδούλα, μιας και το επιβάλλει το κρύο!!
    Φιλάκια πολλά :)))

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Η ζουλιάρα η φιλενάδα σου τα έφτιαξε σήμερα, μια που είναι κρυωμένη για τα καλά. Η σουπίτσα έγινε τέλεια, και βοήθησε για λίγο το φιλαράκι σου να αναπνεύσει!
    Σε ευχαριστώ φιλενάδα, αν και δεν διαφέρει πολύ από τα δικά μου! Δεν ξέρεις? του άλλου τα φαγητά είναι πιο νόστιμο!
    Φιλάκια φιλενάδα καλή συνέχεια!!
    Λίζα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Πράγματι έχουν την τιμητική τους τα γιουβαρλάκια αυτές τις μέρες λόγω κρύου.... Βέβαια εμείς τα φτιάχνουμε συνέχεια γιατί τα παιδιά μου τα λατρεύουν....
    Λιζάκι περαστικά σου!!! Μακάρι να ήμουν κοντά να μπορούσα να σε περιποιηθώ εγώ να γίνεις γρηγορότερα καλά αλλά βλέπεις μας χωρίζει η θάλασσα...
    Κουράγιο φιλενάδα!!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή