Μιας και έχω τα γενέθλιά μου σήμερα, είπα να φτιάξω μια μικρή, πρόχειρη τουρτίτσα να κεραστούμε... Τα παιδιά μου παρήγγειλαν κρέμα και σοκολάτα, οπότε δεν είχα πολλές επιλογές!!!
Ελάτε να σας κεράσω...
Υλικά (για το παντεσπάνι):
5 αυγά
1 φλυτζάνι (τσαγιού) ζάχαρη
2 βανίλιες
5-6 κουταλιές γεμάτες κακάο
1 φλυτζάνι αλεύρι
1 φακελάκι μπέικιν
Εκτέλεση:
Χτυπάμε καλά τα αυγά, τη ζάχαρη, τις βανίλιες και το κακάο.
Προσθέτουμε το αλεύρι και το μπέικιν και χτυπάμε μέχρι να ενσωματωθούν.
Βάζουμε το μείγμα σε στρογγυλό ταψάκι στρωμένο με λαδόκολλα.
Ψήνουμε στους 180 βαθμούς (με αέρα) για περίπου 10- 15 λεπτά.
Υλικά (για την κρέμα):
3 κουταλιές αλεύρι
2 κουταλιές κορν φλάουρ
1/2 φλυτζάνι ζάχαρη
4 κρόκους αυγών
2 φλυτζάνια γάλα
2 βανίλιες
2 κουταλιές βούτυρο
Εκτέλεση:
Σε μια κατσαρόλα, βάζουμε το αλεύρι, το κορν φλάουρ και τη ζάχαρη και τα ανακατεύουμε.
Σε ένα μπωλάκι βάζουμε τα κροκάδια και τα ανακατεύουμε με λίγο από το γάλα.
Τα ρίχνουμε μέσα στην κατσαρόλα με το αλεύρι και τα ανακατεύουμε καλά.
Βάζουμε το μείγμα σε χαμηλή φωτιά.
Σε μια άλλη κατσαρόλα έχουμε ζεστάνει το υπόλοιπα γάλα και το προσθέτουμε ανακατεύοντας γρήγορα (για να μη σβολιάσει) μέσα στο μείγμα των αυγών με το αλεύρι.
Σιγοβράζουμε το μείγμα σε χαμηλή φωτιά μέχρι να πήξει ανακατεύοντας συνεχώς.
Όταν πήξει το κατεβάζουμε από τη φωτιά και ρίχνουμε τη βανίλια και το βούτυρο.
Ανακατεύουμε καλά.
Σκεπάζουμε με αντικολλητικό χαρτί (για να μη πιάσει κρούστα) και αφήνουμε να κρυώσει.
Όταν κρυώσει, αν θέλουμε ανακατεύουμε μέσα και ένα φλυτζάνι σαντυγί... γίνεται πιο ανάλαφρη η κρέμα.
Υλικά (για το γλάσσο σοκολάτας):
125 γραμ. κουβερτούρα
2 κουταλιές γάλα εβαπορέ
1 κουταλιά κονιάκ
4 κουταλιές άχνη ζάχαρη
4-5 κουταλιές βιτάμ
Εκτέλεση:
Λιώνουμε τη σοκολάτα και ρίχνουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά.
Ανακατεύουμε καλά να ενσωματωθούν και να γυαλίσει η σοκολάτα.
Μόλις γίνει χλιαρή, την απλώνουμε στην τούρτα.
Στήσιμο τούρτας:
Κόβουμε το παντεσπάνι στα δύο.
Έχουμε φτιάξει ένα ελαφρύ σιρόπι (με λίγο κονιάκ μέσα) και με ένα πινελάκι καταβρέχουμε το παντεσπάνι.
Απλώνουμε πάνω την κρέμα και βάζουμε το άλλο παντεσπάνι.
Το καταβρέχουμε κι αυτό με σιρόπι.
Βάζουμε για λίγο στο ψυγείο να παγώσει.
Όταν παγώσει απλώνουμε το γλάσσο.
Διακοσμούμε όπως μας αρέσει με τρούφα, σαντυγί ή ότι άλλο θέλουμε...
Την παγώνουμε καλά, (στο ψυγείο, όχι κατάψυξη) και σερβίρουμε...
Καλή μας όρεξη!!!
Ελάτε να σας κεράσω...
Υλικά (για το παντεσπάνι):
5 αυγά
1 φλυτζάνι (τσαγιού) ζάχαρη
2 βανίλιες
5-6 κουταλιές γεμάτες κακάο
1 φλυτζάνι αλεύρι
1 φακελάκι μπέικιν
Εκτέλεση:
Χτυπάμε καλά τα αυγά, τη ζάχαρη, τις βανίλιες και το κακάο.
Προσθέτουμε το αλεύρι και το μπέικιν και χτυπάμε μέχρι να ενσωματωθούν.
Βάζουμε το μείγμα σε στρογγυλό ταψάκι στρωμένο με λαδόκολλα.
Ψήνουμε στους 180 βαθμούς (με αέρα) για περίπου 10- 15 λεπτά.
Υλικά (για την κρέμα):
3 κουταλιές αλεύρι
2 κουταλιές κορν φλάουρ
1/2 φλυτζάνι ζάχαρη
4 κρόκους αυγών
2 φλυτζάνια γάλα
2 βανίλιες
2 κουταλιές βούτυρο
Εκτέλεση:
Σε μια κατσαρόλα, βάζουμε το αλεύρι, το κορν φλάουρ και τη ζάχαρη και τα ανακατεύουμε.
Σε ένα μπωλάκι βάζουμε τα κροκάδια και τα ανακατεύουμε με λίγο από το γάλα.
Τα ρίχνουμε μέσα στην κατσαρόλα με το αλεύρι και τα ανακατεύουμε καλά.
Βάζουμε το μείγμα σε χαμηλή φωτιά.
Σε μια άλλη κατσαρόλα έχουμε ζεστάνει το υπόλοιπα γάλα και το προσθέτουμε ανακατεύοντας γρήγορα (για να μη σβολιάσει) μέσα στο μείγμα των αυγών με το αλεύρι.
Σιγοβράζουμε το μείγμα σε χαμηλή φωτιά μέχρι να πήξει ανακατεύοντας συνεχώς.
Όταν πήξει το κατεβάζουμε από τη φωτιά και ρίχνουμε τη βανίλια και το βούτυρο.
Ανακατεύουμε καλά.
Σκεπάζουμε με αντικολλητικό χαρτί (για να μη πιάσει κρούστα) και αφήνουμε να κρυώσει.
Όταν κρυώσει, αν θέλουμε ανακατεύουμε μέσα και ένα φλυτζάνι σαντυγί... γίνεται πιο ανάλαφρη η κρέμα.
Υλικά (για το γλάσσο σοκολάτας):
125 γραμ. κουβερτούρα
2 κουταλιές γάλα εβαπορέ
1 κουταλιά κονιάκ
4 κουταλιές άχνη ζάχαρη
4-5 κουταλιές βιτάμ
Εκτέλεση:
Λιώνουμε τη σοκολάτα και ρίχνουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά.
Ανακατεύουμε καλά να ενσωματωθούν και να γυαλίσει η σοκολάτα.
Μόλις γίνει χλιαρή, την απλώνουμε στην τούρτα.
Στήσιμο τούρτας:
Κόβουμε το παντεσπάνι στα δύο.
Έχουμε φτιάξει ένα ελαφρύ σιρόπι (με λίγο κονιάκ μέσα) και με ένα πινελάκι καταβρέχουμε το παντεσπάνι.
Απλώνουμε πάνω την κρέμα και βάζουμε το άλλο παντεσπάνι.
Το καταβρέχουμε κι αυτό με σιρόπι.
Βάζουμε για λίγο στο ψυγείο να παγώσει.
Όταν παγώσει απλώνουμε το γλάσσο.
Διακοσμούμε όπως μας αρέσει με τρούφα, σαντυγί ή ότι άλλο θέλουμε...
Την παγώνουμε καλά, (στο ψυγείο, όχι κατάψυξη) και σερβίρουμε...
Καλή μας όρεξη!!!
Χρόνια πολλά και από εδώ! Να τα εκατοστήσεις! Η τούρτα, τέλεια!
ΑπάντησηΔιαγραφήπολύχρονη, πάντοτε γερή και με πολύ όρεξη για κουζινοθεραπεύματα!!!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΕυχαριστώ πολύ κορίτσια!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΚοπιάστε για κομματάκι...
Να τα εκατοστήσεις!!!Ό,τι επιθυμείς!!Πολλές γλυκές ευχές!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΝα τα εκατοστήσεις Χρύσα μου γερή και πάντα χαρούμενη. Η τούρτα σου φανταστική !!!
ΑπάντησηΔιαγραφήτωρα το ειδα, τελεια η τουρτα σου, πειρασμος!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήαν και καθυστεριμενα οι ευχες ειναι ευχες.
χρονια πολλα και καλα
γεματα νεες γευσεις, γλυκες μυρωδιες
και ανθρωπους που μας αγαπουν και μας σέβονται
Happy belated bday!:)
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαλώς σας βρήκα!
Σας ευχαριστώ και πάλι όλους!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήcibuset@ καλωσόρισες και πάλι!!!
Ειναι υπεροχη η τουρτα γενεθλειων θα την φτιαξω συγχαρητηρια!!!!!!!Xristina Xristina
ΑπάντησηΔιαγραφή