Τρίτη 9 Οκτωβρίου 2012

Πένες με σολωμό και φρέσκα μανιτάρια

Καλημέρα, καλή εβδομάδα... έστω και με μια μέρα καθηστέρηση!
Κάτι πολύ απλό, εύκολο, γρήγορο, νόστιμο και υγιεινό έφτιαξα να φάμε σήμερα...
Εγώ χρησιμοποίησα πένες γιατί αυτές είχα στο ντουλάπι. Εννοείτε πως μπορούμε να το φτιάξουμε με οποιοδήποτε ζυμαρικό έχουμε ή μας αρέσει...

Υλικά:
(για 5 μερίδες)
1 πακέτο πένες βρασμένο al dente
4 φιλετάκια (ατομικές μερίδες) σολωμού κατεψυγμένα
5-6 μεγάλα μανιτάρια κομμένα σε χοντρά κομμάτια
1 κρεμμύδι σε φέτες
ελαιόλαδο
αλάτι, πιπέρι
μαϊντανό ψιλοκομμένο
χυμό και ξύσμα από 1 λεμόνι
Εκτέλεση:
Σε ένα μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι βάζουμε λίγο ελαιόλαδο και σωτάρουμε ελαφρά το κρεμμύδι.
Κόβουμε το σολωμό σε μεγάλους κύβους και τον ρίχνουμε μαζί με τα κρεμμύδια.
Τον γυρίζουμε πολύ απαλά να σωταριστεί κι αυτός ελαφρά, προσεκτικά όμως να μην τον λιώσουμε.
Παράλληλα σε μια άλλη κατσαρόλα, βράζουμε τις πένες και τις σουρώνουμε ώστε να είναι έτοιμες όταν γίνει ο σολωμός.
Ρίχνουμε τα μανιτάρια στο τηγάνι με το σολωμό, ανακατεύουμε ελάχιστα, προσθέτουμε αλάτι, πιπέρι και σκεπάζουμε το τηγάνι με ένα καπάκι ώστε να βγάλουν κι αυτά τα υγρά τους (τα μανιτάρια) και να μαλακώσουν, 3-4 λεπτά.
Ανοίγουμε το καπάκι, προσθέτουμε το μαϊντανό και το χυμό λεμονιού και σβήνουμε τη φωτιά.
Παίρνουμε το τηγάνι και το αδειάζουμε όπως είναι καυτό μέσα στην κατσαρόλα με τις πένες. (εννοείτε πως τις έχουμε σουρώσει απ' το νερό)
Προσθέτουμε λίγο ωμό ελαιόλαδο, αλάτι αν χρειάζεται, φρεσκοτριμμένο πιπέρι και το ξύσμα λεμονιού και ανακατεύουμε ελαφρά, ή ακόμα καλύτερα κουνάμε την κατσαρόλα για να μην λιώσει ο σολωμός.
Σερβίρουμε όπως είναι ζεστό και φροντίζουμε να έχουν όλα τα πιάτα απ' όλα τα υλικά...
Καλή μας όρεξη!!!

16 σχόλια:

  1. Πολύ ωραίο το φαγάκι σου σήμερα Χρύσα.

    Φιλιά

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Στα ζυμαρικά δεν μπορώ να αντισταθώ.
    Αυτά με το σολωμό μου αρέσουν πολύ.
    Ο φρέσκος δίνει άλλη γεύση, ποιο ύπια και απαλή από τον καπνιστό.
    Τα μανιτάρια που χρησιμοποίησες μου αρέσουν σαν συνδυασμός!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Συμφωνώ σε όλα όσα λες Χρυσαυγή μου, και για τα ζυμαρικά και για το σολωμό...
      Καλό σου μεσημέρι!

      Διαγραφή
  3. Απαντήσεις
    1. Καλησπέρα Ξανθή μου!
      Ωραίο και γρήγορο...
      Φιλιά πολλά!

      Διαγραφή
  4. Καλώς σε βρήκα κ εδώ!!! Ευχαριστώ για την υπεροχή συνταγή που μοιράστηκες μαζί μας πάντα ψάχνω συνταγές με τόνο γιατί μου αρέσει πολύ κ αυτή την συνταγή σίγουρα θα την δοκιμάσω!!!Φιλιά!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλωσήρθες Έλενα!
      Λατρεύω τα ζυμαρικά και τα θαλασσινά γενικώς οπότε... τα φτιάχνω συχνά.
      Πολλά φιλιά και σε σας!

      Διαγραφή
  5. Ο σολωμός μου αρέσει, για τα ζυμαρικά ....τρελαίνομαι. Σίγουρα είναι ένας πετυχημένος συνδυασμός . Ποτέ όμως δεν έχω τολμήσει να τα φάω μαζί.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Πολύ μου αρέσει αυτό το φαγητό,μου αρέσουν περισσότερο τα ζυμαρικά με ψαρικό παρα με κρέας μου ταιριάζουν πιο πολύ σαν γεύση.Καλό βράδυ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Η αλήθεια είναι Νέλη μου πως είναι πολύ πιο ελαφριά τα ζυμαρικά με τα θαλασσινά απ' ότι με το κρέας... Και σε μένα αρέσουν πολύ!
      Καλό απόγευμα να έχεις!!!

      Διαγραφή
  7. Καλώς σέ βρήκα!Σέ ευχαριστώ γιά τό περασμά σου από τό blog μου!Τήν μαγειρική τήν λατρεύω,καί ρίχνοντας μιά γρήγορη ματιά έχης πολλές ωραίες συνταγές!Ελπίζω νά τά λέμε!Πώ νά βάλω τό blog σου στά ιστολόγιά μου!Καλή συνέχεια!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλησπέρα Dimi, καλωσήρθες!
      Σ' ευχαριστώ πολύ για τα καλά σου λόγια. Κι εμένα μου άρεσε το δικό σου μπλογκ και το έβαλα ήδη στα αγαπημένα μου στην άλλη σελίδα που έχω με διάφορες κατασκευές. Λέγεται "Απ' τα χεράκια μου", ρίξε μια ματιά αν σε ενδιαφέρει!

      http://apotaherakiamou.blogspot.gr/

      Θα τα λέμε συχνά σίγουρα, καλό απόγευμα!!!

      Διαγραφή