Τρίτη 25 Μαΐου 2010

Κρέπες με ζαμπόν και τυρί

Σκέφτηκα σήμερα, έτσι για αλλαγή, να φάμε κρέπες για μεσημεριανό... (συνήθως τις φτιάχνουμε απόγευμα ή βράδυ)
Τα παιδιά μου ξετρελάθηκαν με αυτή την έκπληξη, η καλύτερή τους.
Τα υλικά απλά και εύκολα, υπάρχουν σε όλα τα σπίτια...
Σημειώστε...

Υλικά: (για 12 κρέπες)
για το χυλό...

3 αυγά
1 κουταλιά ζάχαρη
λίγο αλάτι
1 βανίλα
300 γραμ. γάλα
150 γραμ. αλεύρι

βιτάμ ή βούτυρο για το τηγάνι

για τη γέμιση:
12 φέτες ζαμπόν
12 φέτες τυρί
μανιτάρια
2-3 φέτες μπέικον
(ή ότι άλλο υλικό θέλουμε)

κρέμα γάλακτος (περίπου 400 γραμ.)
τυρί για πασπάλισμα
πιπέρι ή πάπρικα γλυκιά

Εκτέλεση:

Βάζουμε τα αυγά με το αλάτι, τη βανίλια και τη ζάχαρη και τα χτυπάμε ελαφρά. Προσθέτουμε το γάλα συνεχίζοντας το χτύπημα (με το μίξερ χειρός) και σιγά σιγά ρίχνουμε το αλεύρι.
Χτυπάμε μέχρι να έχουμε έναν ωραίο χυλό, χωρίς σβόλους...
Πέρνουμε κουταλιές από το μείγμα (4 για κάθε κρέπα) και τις ρίχνουμε σε αντικολλητικό τηγάνι, αφού πρώτα έχουμε βάλει λίγο βούτυρο να λιώσει...
Στοιβάζουμε τις κρέπες τη μια πάνω στην άλλη για να μην ξεραθούν, μέχρι να τις τηγανίσουμε όλες...
Αφού τις φτιάξουμε, αρχίζουμε να τις γεμίζουμε με τα υλικά της αρεσκείας μας, τις κάνουμε ρολό και τις βάζουμε σε ένα πυρέξ, τη μια πλάι στην άλλη...
Τις περιχύνουμε με κρέμα γάλακτος, τυρί, μπέικον για άρωμα και πασπαλίζουμε με λίγο πιπεράκι ή πάπρικα...
Ψήνουμε στους 200 βαθμούς, σε προθερμασμένο φούρνο, για 15- 20 λεπτά ή μέχρι να ροδίσουν και να σφίξει η κρέμα γάλακτος...
Σερβίρουμε ζεστές και... Καλή μας όρεξη!!!

12 σχόλια:

  1. Ήρθα ... ήρθα 1η χιχιχιχιχιχι πρόλαβααααααα..... χαχαχα βουτάω 5-6 και τρέχωωωωωωωωωωωωωωωω :P

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Συνήθως τις γεμίζω με κιμά και τις κάνω κανελόνια, αυτή η ιδέα πολύ ωραία και για τραπέζι.
    Καλό απόγευμα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Χρύσα μου πολύ νόστιμες οι κρέπες σου, αλήθεια το γάλα πρέπει να είναι φρέσκο ή εβαπορέ? και το αλεύρι απ ή για όλες τις χρήσεις? Σε ρωτάω γιατί λέω να τις κάνω αύριο το μεσημέρι!!
    Φιλιά!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Αστεράκι μου, γρήγορη όπως πάντα... δεν σε προλαβαίνουμε...χαχαχα φιλάκια

    Ξανθή μου, ωραία και η ιδέα σου με τον κιμά... δεν τις έχω φτιάξει ποτέ έτσι. Θα τις δοκιμάσω όμως...
    Καλό βράδυ σου εύχομαι!!!

    Κατερινάκι μου, εγώ βάζω φρέσκο γάλα (πράσινο) και αλεύρι το απλό για όλες τις χρήσεις... δεν χρειάζονται φούσκωμα...
    Να τις φτιάξεις, είναι πολύ εύκολες και νόστιμες...
    φιλάκιααααα

    Επίσης να πω, πως αν θέλουμε να τις κάνουμε γλυκές, βάζουμε 3 κουταλιές ζάχαρη στο μείγμα και τις γεμίζουμε ανάλογα...
    Τα παιδιά μου λατρεύουν το συνδιασμό μερέντα-μπανάνα-μπισκότο

    Καλό βράδυ σε όλους!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Υπέροχες οι κρέπες, γλυκιές ή αλμυρές δεν κάνω διακρίσεις!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Εξαιρετικές!! Προτιμώ κι εγώ τις αλμυρές με διάφορα τυριά, συνοδευμένες και με παγωμένη μπυρίτσα μμμμμμμμμμμ!! μούρλια!!!
    Καληνύχτα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Πολύ ωραίες και αγαπημένες από όλους!
    Κι εγώ τις φτιάχνω αρκετά συχνά και σε κάθε τραπέζι επίσημο ή μη είναι στανταρ πιατάκι.

    Αρέσουν και στα παιδιά αλλά τρώγονται και για σνακ αλλά και τα ελαφρυ βραδυνό.

    Την πάπρικα από πάνω δεν την έχω δοκιμάσει..ωραία ιδέα :)

    Καλό βράδυ :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. στα γρηγορα περνω μια κρεπα και παω παλι στο δασος μου ..καλημερα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Είμαι σίγουρη ότι και οι δικοί μου θα ξετρελαθούν άμα τις κάνω! Ωραία η ιδέα σου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Πολύ καλή η συνταγή σου, αλλά εκείνο που με τρέλανε είναι το τραγούδι που άκουσα μόλις μπήκα στο blog σου!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Πολύ καλή η συνταγή σου, αλλά αυτό που με τρέλανε ήταν το τραγούδι που άκουσα όταν άνοιξα το blog σου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. πολυυ νοστιμα πρεπει να ναι αυτα τα κρεπακιααα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή