Δευτέρα, 28 Ιουνίου 2010

Παγωτό μερέντα - μπισκότο


Καλοκαίρι = Παγωτά, τουλάχιστον για εμάς.

Το έχουμε βάλει πια στην καθημέρινότητά μας, μάλλον από συνήθεια (γλυκειά όμως) και έχουμε σχεδόν αποκλείσει όλα τα άλλα γλυκά.
Μέχρι και μηχανή για χωνάκια πήραμε, απ' το γνωστό γερμανικό κατάστημα, κι έτσι τα έχουμε όλα σπιτικά. Και το παγωτό και τα χωνάκια
Γι' αυτό και το έχουμε δοκιμάσει σε πάααααααρα πολλές παραλλαγές.

Η σημερινή λοιπόν ήταν με μερέντα και μπισκότα πτι-μπερ, αγαπημένη γεύση όλων των παιδιών, μικρών και μεγάλων...
Βγήκε πολύ καλό, αφού δεν αντέξαμε μέχρι να παγώσει τελείως, γι' αυτό και σας το αναφέρω.


Η βασική συνταγή, η γνωστή πια σε όλους...

Υλικά:
500 γραμ. φυτική κρέμα
1 ζαχαρούχο γάλα (αν δεν σας αρέσει πολύ γλυκό, βάλτε 1 γιαούρτι total 2% και 1/2 ζαχαρούχο)
3/4 από το κουτί το εβαπορέ (βλάχας ή Νουνού light)
λίγο κονιάκ

1/2 βαζάκι μερέντα (200 γραμ. περίπου)
περίπου 10 μπισκότα πτι μπερ τριμμένα με τα χέρια

Εκτέλεση:
Χτυπάμε καλά την κρέμα, σχεδόν σαν σαντυγί και συνεχίζοντας το χτύπημα προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά, ένα ένα με τη σειρά που είναι γραμμένα.
Τελευταία ρίχνουμε τα μπισκότα και ανακατεύουμε ελαφρά με το κουτάλι.
Βάζουμε στην κατάψυξη και σερβίρουμε όταν παγώσει.

Να πω επίσης, πως προχτές είχα κάνει και το συνδοιασμό μπανάνα - μπισκότα γεμιστά σοκολάτας.
Ήταν πολύ ωραίο γευστικά, αλλά το φρούτο έμοιαζε στο δόντι σαν παγάκι, κάτι σαν γρανίτα δηλαδή.
Τα παιδιά ξετρελάθηκαν, αλλά εγώ δεν έμεινα απόλυτα ικανοποιημένη.
Το αναφέρω έτσι για να τα λέμε όλα, καλά και άσχημα και να πέρνουμε ιδέες...

Καλή και γλυκειά εβδομάδα σε όλους!!!

Τρίτη, 8 Ιουνίου 2010

Καλοκαιρινή μακαρονάδα



Από τη μία οι εξετάσεις των παιδιών, από την άλλη το καλοκαιράκι που μπήκε για τα καλά και το σπίτι δεν μας κρατάει... χαθήκαμε τελείως.

Αφήστε που έχουμε και ένα σωρό επιδείξεις και γιορτές με τα σχολεία, τα γυμναστήρια και τους χορούς των μικρών. Ευτυχώς όλα αυτά τουλάχιστον είναι ευχάριστα.

Γι' αυτό, ελλείψη χρόνου, τα φαγάκια μας έχουν γίνει εύκολα και γρήγορα αλλά πάντοτε νόστιμα!!!

Σήμερα δεν πήγα για ψώνια, έκανα απλά μια εκκαθάριση στο ψυγείο μου...
Βρήκα λίγα λαχανικά, βρήκα και ένα σπιτικό λουκάνικο στην κατάψυξη και σκέφτηκα να φτιάξω, τι άλλο, μια γρήγορη καλοκαιρινή μακαρονάδα.
Καλοκαιρινή την είπα γιατί έχω βάλει μόνο ζαρζαβατικά της εποχής, ούτε καρότα, ούτε καλαμπόκια, μανιτάρια κ.λ.π. όπως όλο το χρόνο.

Όποιος θέλει ρίχνει μια ματιά...

Υλικά:
1 μεγάλο κρεμμύδι
2 σκελίδες σκόρδο
1 πιπεριά
1 μελιτζάνα
1 μεγάλο κολοκύθι
2-3 γινωμένες ντομάτες
δυόσμο
ελαιόλαδο
αλάτι
πιπέρι
πάπρικα γλυκειά
1 χωριάτικο λουκάνικο

1 πακέτο μακαρόνια ή άλλα ζυμαρικά της αρεσκείας σας

Εκτέλεση:
Βράζουμε τα μακαρόνια όπως πάντα και τα αφήνουμε στην άκρη.

Σε μια κατσαρόλα, βάζουμε το λάδι να ζεσταθεί και ρίχνουμε το κρεμμύδι, το σκόρδο και σε λίγο την πιπεριά να μαραθούν.
Στην συνέχεια προσθέτουμε τη μελιτζάνα και το κολοκύθι να μαραθούν κι αυτά.
(Να πω εδώ πως όλα τα λαχανικά τα έκοψα σε κυβάκια, ακόμα και τη ντομάτα.)
Ρίχνουμε την ντομάτα, το λουκάνικο και το αλατοπίπερο και σκεπάζουμε αφήνοντάς τα να σιγοβράσουν.
Αν χρειαστεί προσθέτουμε λίγο νεράκι.
Όταν είναι σχεδόν έτοιμα, ρίχνουμε και το δυόσμο και βράζουμε λίγο με ανοιχτό καπάκι να χυλώσει η σαλτσούλα χωρίς να λιώσουν τα λαχανικά.

Σερβίρουμε με τα μακαρόνια και αν θέλουμε ρίχνουμε και τυρί τριμμένο.
Εγώ προσωπικά δεν βάζω ενώ ο άντρας μου ναι...

Γούστα είναι αυτά...

Καλή όρεξη!!!