Πέμπτη 22 Ιανουαρίου 2015

Λιγκουίνι με σάλτσα... ότι βρήκα στο ψυγείο


Κάτι στα γρήγορα και ταυτόχρονα εκκαθάριση ψυγείου είχαμε σήμερα... Όμως ήταν τόσο πετυχημένο και νόστιμο που τα κορίτσια μου ζήτησαν να επαναληφθεί! Για να γίνει όμως αυτό πρέπει να σημειώσουμε τη "συνταγή", οπότε... 

Υλικά: (για 4-5 άτομα)
1 πακέτο λιγκουίνι ή άλλο ζυμαρικό της αρεσκείας σας

1 κουτί ντοματάκια ψιλοκομμένα
1 μεγάλο κρεμμύδι σε φέτες
2 σκελίδες σκόρδο
1 πιπεριά φλωρίνης
1-2 πιπεριες κέρατα
100 γραμ. μπέικον ψιλοκομμένο
2-3 λουκάνικα φρανκφούρτης κομμένα
ελαιόλαδο
αλάτι 
πιπέρι
λίγο μπούκοβο (προαιρετικά)
λίγη ζάχαρη

τυρί πεκορίνο ή παρμεζάνα για το σερβίρισμα (προαιρετικά)

Εκτέλεση:
Σε ένα κατσαρολάκι βάζουμε το ελαιόλαδο και σωτάρουμε με τη σειρά τα κρεμμύδια, το σκόρδο, τις πιπεριές και τέλος το μπέικον και τα λουκάνικα.
Μόλις μαραθούν αρκετά, προσθέτουμε τα ντοματάκια και τα μπαχαρικά, ρίχνουμε λίγο νεράκι και σιγοβράζουμε 5-10 λεπτά να δέσει η σάλτσα μας.
Παράλληλα, σε άλλη κατσαρόλα, βράζουμε τα ζυμαρικά σύμφωνα με τις οδηγίες, σουρώνουμε και μόλις είναι έτοιμη η σάλτσα σερβίρουμε. 
Πασπαλίζουμε αν θέλουμε με τριμμένο τυράκι και τα απολαμβάνουμε ζεστά!!!

Καλή όρεξη!!!

6 σχόλια:

  1. SSSSUPER!
    Κι εγώ κάνω κατά καιρούς, τετοιες σαλτσούλες!
    Μα δεν είναι τέλειες?
    Μπράβο, κορίτσι μου!
    Φιλάκια πολλά-πολλά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Γεια σου Χρυσα!!!!!!
    χαιρομαι που βρεθηκαμε!
    Αυτες οι σαλτσουλες στα γρηγορα με οτι εχουμε νομιζω ειναι οι πιο δημιουργικες σαλτσες και φυσικα νοστιμοτατες...αυτο ειναι το ζητουμενο!!!!
    φιλια θα τα λεμε!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Τα λινγκουίνι είναι τα ζυμαρικά που μπαίνουν πιο συχνά στο σπίτι μας, μιας και μας το έχει ... επιβάλει ο γιόκας μου!
    Η σαλτσούλα σου ωραιότατη και η πιπεριά θα της ταιριάζει πολύ!
    Φιλιά, καλό απόγευμα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Αυτές οι σάλτσες της στιγμής είναι πάντα έκπληξη!! Κάνω και εγώ κάτι αλχημείες απίθανες, που μετά δεν θυμάμαι δυστυχώς να ξανακάνω!!Λαχταριστές οι φωτογραφίες σου Χρύσα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Στα γρήγορα και στα ξαφνικά γίνονται τα καλύτερα! Πολύ ωραίο φαγάκι!

    ΑπάντησηΔιαγραφή