Δευτέρα 29 Ιανουαρίου 2018

Μπουκίτσες κοτόπουλου με κουρκουμά, γιαούρτι και φιστίκια peanuts

Ένα εύκολο, γρήγορο, νόστιμο και κυρίως υγιεινό πιάτο σας έχω σήμερα, γεμάτο βιταμίνες και αντιοξειδωτικά, αφού το βασικό μπαχαρικό της συνταγής είναι ο κουρκουμάς. 
Τα οφέλη του κουρκουμά είναι γνωστά νομίζω σε όλους, καθώς θεωρείται το πιο "υγιεινό" μπαχαρικό στον κόσμο και το καλύτερο συμπλήρωμα διατροφής. Είναι το βασικό μπαχαρικό στο κάρυ, χρησιμοποιείται στη μαγειρική για να δώσει ένταση και χρώμα και φυσικά είναι απαραίτητο  στην ιατρική. Έχει φυσικές αντιφλεγμονώδεις ιδιότητες και αυξάνει την αντιοξειδωτική ικανότητα του οργανισμού. Περισσότερες πληροφορίες μπορείτε αν θέλετε να βρείτε και στο διαδίκτυο...

Υλικά: (για τη μαρινάδα)
1 μεγάλο φιλέτο κοτόπουλο κομμένο σε μπουκίτσες
2 κουταλιές κορν φλάουρ
1 κουταλιά κάρυ
1 κουταλιά κουρκουμά
χυμό και ξύσμα από μισό λεμόνι
1 κουταλιά ελαιόλαδο
2 κουταλιές νερό

(για το μαγείρεμα)
ελαίολαδο
1 κρεμμύδι σε φετάκια
2 καρότα σε ροδέλες
1 γιαούρτι στραγγιστό με λίγα λιπαρά
1 κουταλιά μουστάρδα
λίγο μέλι
μισό φλυτζάνι φιστίκια peanuts
νερό (όσο χρειαστεί)
αλάτι (με προσοχή γιατί περιέχουν και τα φιστίκια)

Εκτέλεση:
Σε ένα μπωλ, βάζουμε το κοτόπουλο και όλα τα υλικά της μαρινάδας, τα ανακατεύουμε, τα σκεπάζουμε με μεμβράνη και τα αφήνουμε για λίγο στο ψυγείο. Μπορούμε να τα αφήσουμε από μισή ώρα έως και μια μέρα...
Σε ένα μεγάλο τηγάνι ή γουόκ, βάζουμε λίγο ελαιόλαδο και ρίχνουμε το κρεμμύδι να μαραθεί.
Αφού μαραθεί, προσθέτουμε το κοτόπουλο και τα καρότα και τα σωτάρουμε για λίγο κι αυτά.
Ρίχνουμε λίγο νερό μέσα στο μπωλ που είχαμε το κοτόπουλο, το κουνάμε να "ξεπλύνουμε" τα μπαχαρικά που έχουν κολλήσει και το ρίχνουμε στο τηγάνι.
Προσθέτουμε τη μουστάρδα, το γιαούρτι και τα φιστίκια, λίγο νερό αν είναι απαραίτητο, ανακατεύουμε καλά και αφήνουμε το φαγητό να σιγοβράσει. 
Όταν είναι σχεδόν έτοιμο, ρίχνουμε λίγο μέλι, δοκιμάζουμε και προσθέτουμε αλάτι εάν χρειάζεται.
Ταυτόχρονα σε μια άλλη κατσαρόλα βράζουμε ένα απλό άσπρο ρυζάκι. Εγώ προτίμησα το μπασμάτι με ένα κουταλάκι μαργαρίνη γιατί είναι πιο αέρινο κατά τη γνώμη μου και πιο αρωματικό.
Όταν το κοτόπουλο είναι έτοιμο και η σάλτσα έχει δέσει, σερβίρουμε με το ρύζι και αν θέλουμε το πασπαλίζουμε με λίγο σχινόπρασο ή φρέσκο κρεμμυδάκι για χρώμα και έξτρα άρωμα.
Είναι πολύ γρήγορο πιάτο, ιδιαίτερο και πολύ πολύ νόστιμο!
Καλή Εβδομάδα!!!

2 σχόλια:

  1. Τον κουρκουμά τον χρησιμοποιώ αρκετά θα έλεγα..μην σου πω τον βάζω παντού ;)

    Τέλειο φαγάκι και είναι από αυτά που τρώνε όλοι στο σπίτι.

    Φιλιά

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Και πολύ καλά κάνεις, πρέπει να τον χρησιμοποιούμε, κάνει τόσο καλό στον οργανισμό μας!
      Σε ευχαριστώ πολύ, φιλιά πολλά!!!

      Διαγραφή