Τρίτη, 13 Απριλίου 2010

Ζυμαρικά στο φούρνο (ογκρατέν) ... και ένα ακόμα βραβείο!!!

Αυτή η εβδομάδα ξεκίνησε πολύ γλυκά για όλους νομίζω. Γέμισε ο τόπος βραβεία και χαρά και απ' ότι φαίνεται αυτό συνεχίζεται...

Η δική μου χαρά είναι πολύ μεγάλη γιατί η φίλη μου η cibuseta, (εγώ έτσι τη γνώρισα) μου χάρισε ένα ακόμα βραβείο και με συγκίνησε πάρα πολύ.
Την ευχαριστώωωωωωωωωω μέσα απ' την καρδιά μου και της εύχομαι τα καλύτερα!!!


Αυτή τη φορά λοιπόν πήρα το βραβείο νοστιμιάς!!!!!

Σας το παρουσιάζω γεμάτη περηφάνια....


Και για να το γιορτάσουμε, ελάτε, κερνάω ζυμαρικά στο φούρνο.
Δεν ξέρω πως ακριβώς λέγονται, γιατί ως συνήθως αυτοσχεδίαζα, ξέρω όμως πως ήταν υπέροχα και δεν έμεινε ούτε μακαρονάκι..... (πάλι θα πρέπει να μαγειρέψω για βράδυ)
Λοιπόν, πάρτε μια ιδέα...

Υλικά:
1 πακέτο ζυμαρικά (εγώ χρησιμοποίησα κάτι στριφτά, αμορόζο λέγονταν, της stella)

λίγο κέτσαπ

4-5 φέτες ζαμπόν
5-6 φέτες μπέικον

1 μικρή κονσέρβα μανιτάρια σε φέτες (πλυμένα και στραγγισμένα)

200 γρ. μοτσαρέλα τριμμένη

300 γρ. edam τριμμένο ( ή περισσότερο ή άλλο είδος τυριού)

500 γρ. κρέμα γάλακτος light

λίγο γάλα εβαπορέ

αλάτι και ελάχιστο λάδι (για να βράσουμε τα ζυμαρικά)

κόκκινη γλυκιά πάπρικα
σκόνη σκόρδο


Εκτέλεση:
Βράζουμε και στραγγίζουμε κανονικά τα μακαρόνια.
Όπως είναι ζεστά, τα βάζουμε σ' ένα πυρέξ και προσθέτουμε την κέτσαπ, τα μανιτάρια, τη μοτσαρέλα και τα κομμένα αλλαντικά και ανακατεύουμε καλά.

Ρίχνουμε λίγο γάλα και σκεπάζουμε με μπόλικο τριμμένο τυρί. (edam ή άλλο)

Περιχύνουμε με την κρέμα γάλακτος, πασπαλίζουμε με την πάπρικα και τη σκόνη σκόρδου και αφήνουμε κανά δεκάλεπτο...

Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 200 βαθμούς για 15 - 20 λεπτά.

Προσέχουμε να μη μας παραψηθεί και στεγνώσει...


Σερβίρουμε ζεστό... αλλά και κρύο, αν μείνει, είναι το ίδιο νόστιμο.
Καλή μας όρεξη!!!

12 σχόλια:

  1. Axxx λάτρεύουμε ζυμαρικά!!
    Και ειδικά όταν είναι ογκρατέν και τόσο τέλεια όπως τα δικά σας!!Μμμμ....
    :):):):)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Πέρα από όλα τα νόστιμα υλικά νομίζω ότι η πάπρικα έδωσε κάτι τις το διαφορετικό!!!
    Φιλιά!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Κι αναρωτιόμουν τι να φτιάξω σήμερα Τρίτη και 13!:P Τέλεια ιδέα και η προσθήκη πάπρικας all the money!:) Looks yummy as usual!!!=)
    Το πολύπλευρο ταλέντο σου είναι το μεγαλύτερο βραβείο!:D
    Kissάκια!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Μπράβοοοοοοοοοο !

    Να τα εκατοστήσεις τα βραβεία σου!

    Φιλιά...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Συγχαρητήρια για τα βραβεία και το υπέροχο φαγάκι σου!!
    Χρυσοχέρα Χρύσα:)

    Φιλάκια!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. τελεια τα μακαρονακια σου. τα λατρευω στο φουρνο με οτι... εχει το ψυγειο μας.
    θα τα καναμε για... βραδινο, αλλα... δεν εμειναν απο το μεσημερι, τα φαγαμε ολα, αλλη φορα, αρκει να μην ξεχασω την παπρικα!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Στείλε ένα πυρεξάκι με το Κτελ!!!!
    Μέχρι εδώ μύρισε!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Συγχαρητήρια και γι'αυτό το βραβείο!!
    Όσο για το φαγάκι, ευτυχώς που έχω φάει και το είδα τώρα για να αντέξω!!!
    Καληνύχτα!
    Αθηνά

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Συγχαρητήρια και γι αυτό το πανέμορφο βραβείο!
    Το φαγητό σου σήμερα είναι από τα πιο αγαπημένα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Καταπληκτικό πιάτο και καταπληκτικό blog!
    Πολύ χαιρόμαστε που το ανακαλύψαμε! Συγχαρητηρια! Δέσποινα & Κατερίνα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Κορίτσια ευχαριστώ για τα καλά σας λόγια και συγγνώμη που δεν απάντησα νωρίτερα... έχω μπλέξει λίγο...
    Που θα πάει, θα ησυχάσω...

    Crystal and pepper, καλωσορίσατε!!! Πολύ χαίρομαι που σας γνωρίζω... ελπίζω να τα λέμε συχνά!!!

    Φιλιά σε όλους, Καλό απόγευμα!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. After looking into a handful of the blog articles on your website, I
    honestly like your technique of blogging. I book-marked it
    to my bookmark site list and will be checking back soon.
    Please check out my website too and tell me your opinion.
    Also visit my web-site ... Alicia Pennington

    ΑπάντησηΔιαγραφή