Δευτέρα 29 Μαρτίου 2010

Τηγανιτά καλαμαράκια


Καλή Μεγαλοβδομάδα σε όλους!!!
Ξέρω πως σας παραμέλησα, αλλά οι δουλειές αυτές τις μέρες, πάρα πολλές...
Απ' τη μία το σπίτι, απ' την άλλη η εκκλησία, έφτιαχνα και κάτι λαμπάδες, έμπλεξα λίγο...
Είναι και η νηστεία στη μέση οπότε το φαγητό μας είναι πολύ απλό.
Σήμερα έφτιαξα καλαμαράκια τηγανιτά, πολύ νόστιμα, αφράτα, αλλά η κουζίνα τώρα μοιάζει βομβαρδισμένη.
Γι' αυτό τα αποφεύγω...
Τέλος πάντων, η διαδικασία και τα υλικά είναι λίγο πολύ γνωστά.

Υλικά:
1 κιλό καλαμαράκια
αλεύρι (προτιμώ φαρίνα)
αλάτι
ελαιόλαδο ή σπορέλαιο για το τηγάνι (εγώ βάζω πάντα ελαιόλαδο)

Εκτέλεση:
Καθαρίζουμε τα καλαμαράκια, τα πλένουμε, τα κόβουμε και τα βάζουμε για λίγο σε νερό με αλάτι.
Τα στραγγίζουμε και τα αλευρώνουμε λίγα λίγα για να μην κολλήσουν μεταξύ τους.
Τα ρίχνουμε λίγα λίγα πάντα, σε λάδι που έχει κάψει καλά, και τα τηγανίζουμε ελάχιστα, ίσα να ροδίσουν.
Προσοχή, όχι πολύ τηγάνισμα γιατί σκληραίνουν...
Τα βγάζουμε απ' το τηγάνι και τα βάζουμε σε χαρτί κουζίνας, να φύγει το περιττό λάδι.

Σερβίρονται ζεστά με λεμονάκι.

Καλή όρεξη!!!

7 σχόλια:

  1. Επίσης Χρύσα μου!=)
    Ωραία τα τηγανιτά καλαμαράκια αλλά από τότε που ''πήγαν να με πνίξουν'' ένα καλοκαίρι στην Τήνο, δεν τα έχω ξαναγγίξει!
    Φιλιά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Χρύσα για αυτό τον βομβαρδισμό που αναφέρεις εγώ δηλώνω ότι Δεν τα τηγανίζω.
    Η κόρη μου όμως μάλλον έχει βρει κάποιο κόλπο και οι βομβαρδισμοί τέλος.
    Κι έτσι το έχω αφήσει το θέμα σε εκείνη.
    Καλή μεγάλη εβδομάδα!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Λατρεύω τα τηγανιτά καλαμαράκια και με παρέα τηγανιτές πατατούλες μμμμμμμ.
    Φιλιά
    Καλή Μεγαλοβδομάδα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Αχ! πόσο πολύ μου αρέσουν,αλλά το μετά με φρενάρει!!!!
    Ποιος καθαρίζει την κουζίνα;;;;;;;;;;;;;;
    Χαρά στο κουράγιο σου Χρύσα μου!!!!

    Καλό Πάσχα να έχουμε:)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Αγαπημένο φαγητό αν και με πολλές θερμίδες!!
    Καλό Πάσχα!
    Αθηνά

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Χρύσα μου, στο σπίτι τα λατρεύουν τα καλαμαράκια, αλλά τα φτιάχνω αραιά και που...
    Εγώ στο αλευράκι προσθέτω και λίγο μπέικιν πάουντερ και τα κάνει έξτρα αφράτα.
    Φιλάκια :)))

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Ωχ..Με αυτα μου τρέξαν τα σάλια. Και πεινάω τέτοια ώρα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή