Παρασκευή 19 Φεβρουαρίου 2010

Πατάτες φούρνου σκέτες... αλλά πεντανόστιμες

Ένα εύκολο και νόστιμο φαγάκι, για νηστεύοντες και μη...

Υλικά:

Πατάτες
ελαιόλαδο

ρίγανη

αλάτι

πιπέρι

σκόνη σκόρδο

μουστάρδα
χυμό λεμονιού


Εκτέλεση:

Καθαρίζουμε, πλένουμε και κόβουμε τις πατάτες.

Τις βάζουμε σε ένα ταψί ή πυρέξ και ρίχνουμε όλα τα υλικά συν λίγο νερό.

Ανακατεύουμε καλά με τα χέρια μας και τις βάζουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς.
Σε δέκα λεπτά περίπου, χαμηλώνουμε στους 180 και ψήνουμε τις πατάτες για μία ώρα περίπου ελέγχοντας κάπου κάπου μήπως χρειαστούν λίγο νεράκι.
Λίγο ανακάτεμα κανά δυο φορές είναι ότι πρέπει... γίνονται καλύτερες.


Εγώ προσωπικά, όλα τα υλικά τα βάζω με το μάτι, παρόλα αυτά είναι από τα φαγητά που δεν έχουν αποτύχει ποτέ. Δεν λείπουν σχεδόν ποτέ από τα τραπέζια που κάνω και πάντα γίνονται ανάρπαστες... δεν μένει ούτε μία για την άλλη μέρα, όσες και αν φτιάξω...

Το παραπάνω λαδάκι τους πάει πολύ, μην το τσιγκουνευτείτε... μάλλον αυτό τις κάνει νοστιμότερες...

Δεν τους λείπει καθόλου η γεύση απ 'το κρέας, αντιθέτως, κατά τη γνώμη μου είναι καλύτερες.

Ότι πρέπει για όσους νηστεύουν...

Καλή όρεξη!!!

11 σχόλια:

  1. Δοκίμασε να τις κόψεις μια φορά σε μέγεθος τηγανητης και ψήσε τις με χαρτί ψησίματος. Κανένας δεν θα καταλάβει ότι δεν είναι τηγανητές!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Οι κλασσικές συνταγές είναι πάντα ωραίες!Και με τη μουστάρδα μια χαρά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. όσον αφορά τις πεντανόστιμες πατάτες της Μαρίας στο φούρνο εγώ τις φτιάχνω με κάπιες παραλλαγές δηλαδή πλένω τις πατάτες πολύ καλά αλλά δεν αφαιρώ την φλούδα τις κόβω σε φέτες δηλαδή wedges προσθέτω αλάτι, πιπέρι, ρήγανη και περίπου 4 κουτάλια της σούπας ελαιόλαδο τις ανακατεύω καλά προθερμαίνω τον φούρνο στους 200 βαθμούς τοποθετώ σε ταψί αφού πρώτα βάλω χαρτί ψησίματος και σε περίπου μια ώρα έχουμε όμορφες πατάτες τηγανητές που δεν είδαν όμως το τηγάνι όπως λέγει η Santie and Athina......... φιλάκια απο Κύπρο
    Αννίτα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Πράγματι είναι πολύ ωραίες και οι τηγανιτές πατάτες... χωρίς τύψεις που λέμε...τις φτιάχνουμε συχνά. Απλά δεν τις έχουμε για φαγητό, τις κάνουμε πολλά βράδυα για σνακ. Βλέπετε είμαστε όλοι της βούτας...χαχαχα λαδομπούκι και άγιος ο Θεός... Ελληνάρες...
    Καλό βράδυ κορίτσια!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Νοστιμότατες έτσι τις φτιάχνω κι εγώ είναι όντως πολύ νόστιμες ... μου αρέσουν λίγο πιο ξεροψημένες :))

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. φοβερη συνταγη, δοκιμασε να παιξεις λιγο με τα υλικα. εγω μια βαζω και καροτα, μια βαζω ρετσινα αντι για νερο και πολλες φορες βαζω ενα κρεμμυδι και 2-3 σκελιδες σκορδο που τα βγαζω μετα, ετσι για... αρωμα
    πατατες να ναι κι οπως να ναιlol, lol, lol, lol

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Ne ilginç tarifler var burada:)Keşke dinimi size anlatabilseydim....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. ... και για όσους, σαν την κόρη μου, δεν αρέσουν ξεροψημένες, καλύπτω το ταψί με αλουμινόχαρτο και δεν το βγάζω παρά μόνο όταν είναι έτοιμες ~ καλοψημένες αλλά και μαλακές!
    Τέλειες !!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Κι εγω έτσι τις φτιάχνω είναι super!!!!

    Όπως και τα τραγούδια σου....χαχαχαχαχ!

    Φιλάκια!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Πανδόρα μου, κι εμένα πιο ξεροψημένες μου αρέσουν αλλά τα παιδιά.... δεν... τις θέλουν μαλακές.

    Ελευθερία συμφωνώ, πατάτες να' ναι.....

    Καλή ιδέα Μπέτυ μου και τα παιδιά μου μαλακές τις θέλουν, εγώ πάλι ξεροψημένες... ψάχνουμε τη χρυσή τομή.

    χαχα Είδες Αλεξάνδρα μου??? Έβαλα νέο ρεπερτόριο, να μη βαριόμαστε!!!

    Καλημέρα σε όλους, φιλάκια!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Ραντιστε τις & με λιγο σκονη τζιντζερ.Παιρνουν αλλη γευση(ισως ομως δεν αρεσει στα παιδια)

    ΑπάντησηΔιαγραφή