Καλησπέρα φιλαράκια...
Επιτέλους χειμώνιασε... νομίζω!!! Τώρα το μεσημέρι άρχισε να κάνει λίγο κρύο, να φυσάει και να βρέχει... Για να δούμε, θα έχουμε φυσιολογικά Χριστούγεννα επιτέλους???
Θα δείξει...
Ένα μόνο θα σας πω... Έχω πάθει πλάκα...
Πάμε τώρα στη φάβα, γιατί ξεχάστηκα πάλι...
Σήμερα λοιπόν έφτιαξα φάβα για μεσημεριανό. Φυσικά τη συνοδέψαμε με το φρέσκο μας λαδάκι, ψωμάκι, κρεμμύδι (έτσι για να σκοτώνουμε και τα μικρόβια,χαχα) και ελίτσες, εννοείτε δικές μας!
Με αυτή μου την ανάρτηση λοιπόν, συμμετέχω και στην πρόσκληση της Λίλας, Μαγειρεύουμε Ελληνικά...
Με αυτή μου την ανάρτηση λοιπόν, συμμετέχω και στην πρόσκληση της Λίλας, Μαγειρεύουμε Ελληνικά...
Υλικά:
1 σακουλάκι φάβα (500γραμ.)
1 κρεμμύδι
λίγο λάδι
αλάτι
νερό
Εκτέλεση:
Καθαρίζουμε τη φάβα, την πλένουμε και τη βάζουμε σε μια κατσαρόλα με νερό που να την σκεπάζει.
Την αφήνουμε να πάρει βράση, σβήνουμε τη φωτιά και την αφήνουμε πάνω στο μάτι της κουζίνας, σκεπασμένη για περίπου μισή ώρα.
Στο μισάωρο τη σουρώνουμε και βάζουμε καθαρό νερό που να τη σκεπάζει, λίγο λάδι, το κρεμμύδι κομμένο στα τέσσερα και λίγο αλάτι και τη βάζουμε πάλι στη φωτιά να βράσει μέχρι να μαλακώσει και να πιει το περισσότερο νερό.
Όταν είναι έτοιμη, σβήνουμε τη φωτιά και με τη ράβδο (mini pimmer) τη λιώνουμε να γίνει σαν κρέμα.
Τη σερβίρουμε ζεστή με μπόλικο λάδι, λεμόνι, κρεμμύδι, (αν θέλουμε) ελιές και φρέσκο ψωμί.
Εδώ να πω πως η φάβα είναι πολύ εύκολο να κολλήσει την ώρα που βράζει. Γι' αυτό πρέπει να ανακατεύουμε συχνά και να τη βράζουμε σε πολύ χαμηλή φωτιά.
Επίσης αν τη φάμε αμέσως θα είναι ωραία και ζουμερή ενώ όσο την αφήνουμε πήζει. Εννοείτε όμως, πως αυτό δεν είναι πρόβλημα γιατί της προσθέτουμε λίγο νεράκι, τη ζεσταίνουμε και γίνεται πάλι της ώρας!
Φτιάξτε τη τώρα το χειμώνα, είναι πολύ θρεπτική, νόστιμη,υγιεινή και φυσικά νηστίσιμη...
Οπως το είπες,θρεπτική,υγιεινή και θα πω πεντανόστιμη!
ΑπάντησηΔιαγραφήΟντως χειμώνιασε! Νυσάφι πια! Βαρέθηκα αυτή την κατάσταση! Επιτέλους, να καταλάβουμε τα Χριστούγεννα!
ΑπάντησηΔιαγραφήΤέλεια η φάβα σου, και με λίγη σάλτσα ντομάτας στο κέντρο αλλά και με τη δική σου παρουσίαση είναι αγαπημένο μου πιάτο!
Καλό Σ/Κ!
Τρελαίνομαι για φάβα, καλά που μου την θύμισες, έχω ένα σακουλάκι φερμένο από κάποιο χωριό... θα εκτελεστεί άμεσα!
ΑπάντησηΔιαγραφήΦιλιά, καλό σ/κ!
Χρύσα μου η φάβα είναι από τα αγαπημένα μου εδέσματα αλλά δυστυχώς δεν έχω επιχειρήσει να τη φτιάξω ποτέ... μμμμ... μήπως ήρθε η στιγμή? :)
ΑπάντησηΔιαγραφήΦιλιά!!
Μια μεριδούλα για μένα παρακαλώωωωωωωωωωωω
ΑπάντησηΔιαγραφήΦιλάκιαααααααααααααααα
Εγώ δυστυχώς δεν την τρώω, αλλά την αγαπάει πολύ ο μπαμπάς μου!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΣυμφωνώ απολύτως Μάρα μου... Ξέχασα να το γράψω...
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαλή εβδομάδα Έφη μου...
ΑπάντησηΔιαγραφήχμ, με σάλτσα ντομάτας ε??? Δεν το ήξερα...
Θα δοκιμαστεί οπωσδήποτε!
Μπετούλα κι εγώ...
ΑπάντησηΔιαγραφήΤρώω μέχρι να σκάσω και μετά φωνάζω ότι έχω φούσκωμα,χαχαχα
Φιλιά, καλή εβδομάδα
Ετσι νομίζω Κατερινάκι, ήρθε η στιγμή...
ΑπάντησηΔιαγραφήΔοκίμασε και δεν θα χάσεις, τώρα είναι ο καιρός της!
Φιλάκια πολλά
Εφτασεεεεεεεεεεεεε...
ΑπάντησηΔιαγραφήΑστεράκι, κόπιασε!!!
φιλάκιααααααα
Manousina μου κακώς... είναι πολύ ωραία και θρεπτική!
ΑπάντησηΔιαγραφήΟ μπαμπάς ξέρει να φάει καλύτερα μου φαίνεται,χαχα
Φιλάκια
Καλή εβδομάδα σε όλους!!!