Ένα εύκολο, νόστιμο και υγιεινό κέικ, ιδανικό για να ξεκινήσουμε γλυκά τη μέρα και την εβδομάδα μας!
Υλικά:
3/4 φλυτζανιού ελαιόλαδο
1/2 φλυτζάνι ζάχαρη καστανή
1/2 φλυτζάνι ζάχαρη κρυσταλλική
3 αυγά
1 κουταλάκι κανέλα
1/2 κουταλάκι τζίντζερ
1/2 κουταλάκι σόδα
1 βανίλια
1/2 πακέτο αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
1 μήλο κομμένο σε κυβάκια
1 φλυτζάνι καρότα τριμμένα
1 χούφτα καρύδια
λίγο αλάτι
Εκτέλεση:
Σε ένα μεγάλο μπωλ, βάζουμε το λάδι, τα 2 είδη ζάχαρης, τα αυγά, τη σόδα και τα μπαχαρικά και τα χτυπάμε με το σύρμα. Προσθέτουμε το αλεύρι και το ενσωματώνουμε.
Τέλος ρίχνουμε το κομμένο μήλο, τα τριμμένα καρότα και τα καρύδια συνεχίζοντας το ανακάτεμα με ένα κουτάλι.
Σε μία μακρόστενη φόρμα για κέικ, εφαρμόζουμε μία λαδόκολλα και αδειάζουμε το μείγμα. Το στρώνουμε ομοιόμορφα και το ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170 βαθμούς με αέρα για περίπου 45 λεπτά ή μέχρι να βγαίνει το μαχαίρι καθαρό...
Όταν ψηθεί, το αφήνουμε 5 λεπτά να σταθεί και το ξεφορμάρουμε.
Αν θέλουμε, πασπαλίζουμε με λίγο ζάχαρη άχνη ή φτιάχνουμε ένα ελαφρύ γλάσσο ή το απολαμβάνουμε σκέτο. Είναι το ίδιο νόστιμο!
Υλικά:
3/4 φλυτζανιού ελαιόλαδο
1/2 φλυτζάνι ζάχαρη καστανή
1/2 φλυτζάνι ζάχαρη κρυσταλλική
3 αυγά
1 κουταλάκι κανέλα
1/2 κουταλάκι τζίντζερ
1/2 κουταλάκι σόδα
1 βανίλια
1/2 πακέτο αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
1 μήλο κομμένο σε κυβάκια
1 φλυτζάνι καρότα τριμμένα
1 χούφτα καρύδια
λίγο αλάτι
Εκτέλεση:
Σε ένα μεγάλο μπωλ, βάζουμε το λάδι, τα 2 είδη ζάχαρης, τα αυγά, τη σόδα και τα μπαχαρικά και τα χτυπάμε με το σύρμα. Προσθέτουμε το αλεύρι και το ενσωματώνουμε.
Τέλος ρίχνουμε το κομμένο μήλο, τα τριμμένα καρότα και τα καρύδια συνεχίζοντας το ανακάτεμα με ένα κουτάλι.
Σε μία μακρόστενη φόρμα για κέικ, εφαρμόζουμε μία λαδόκολλα και αδειάζουμε το μείγμα. Το στρώνουμε ομοιόμορφα και το ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170 βαθμούς με αέρα για περίπου 45 λεπτά ή μέχρι να βγαίνει το μαχαίρι καθαρό...
Όταν ψηθεί, το αφήνουμε 5 λεπτά να σταθεί και το ξεφορμάρουμε.
Αν θέλουμε, πασπαλίζουμε με λίγο ζάχαρη άχνη ή φτιάχνουμε ένα ελαφρύ γλάσσο ή το απολαμβάνουμε σκέτο. Είναι το ίδιο νόστιμο!
Καλή επιτυχία σε όποιον το φτιάξει και καλή εβδομάδα σε όλους!!!
Ευχαριστώ :)
ΑπάντησηΔιαγραφή