Όπως και να την πεις, νοστιμότατη ήταν...
Και λέω ήταν γιατί τώρα πια δεν υπάρχει ούτε ψιχουλάκι, έγινε ανάρπαστη...
Καταρχήν, καλημέρα, καλό υπόλοιπο Κυριακής και η νέα εβδομάδα που έρχεται να είναι για όλους καλύτερη από τις προηγούμενες!!!
Ψάχνοντας λοιπόν στο ψυγείο, βρήκα λίγο κρεατάκι κοκκινιστό, 2-3 μελιτζάνες, πιπεριές, τυράκι κ.λ.π. Από μόνο του το καθένα δεν έφτιαχνε φαγητό για όλους, οπότε τι να κάνω??? Να πάω στο Super Market???
A, πα πα... ότι βαριέμαι περισσότερο... Τι άλλο μου μένει??? Αυτοσχεδιάζω!
Ανοίγω λοιπόν ένα φύλλο, υλικά δεν θα σας πω, πάντα με το μάτι τα βάζω, αλλά μη σκάτε... υπάρχει ο ειδικός...
Ρίξτε μια ματιά στη Μαρία μας, το γνωστό Αστέρι (της πίτας να προσθέσω εγώ) θα βρείτε σίγουρα συνταγή για φύλλο.
(Αστεράκι, σου κάνω διαφήμηση, θέλω ποσοστά από τα κέρδη, χαχαχα)
Θα σας πω όμως τα υλικά που έβαλα στη γέμιση, (όσα θυμάμαι τουλάχιστον) γιατί έγινε Super!!
Υλικά:(για τη γέμιση)
Λίγο κρέας κοκκινιστό (περισσεύματα δηλαδή) ψιλοκομμένο
2-3 μελιτζάνες κομμένες σε κυβάκια
3-4 πιπεριές (ότι να' ναι) ψιλοκομμένες κι αυτές
2 κρεμμύδια ψιλοκομμένα
2-3 ντοματάκια pommodoro (δεν έχουν πολλά ζουμιά)
1 μεγάλο κομμάτι τυρί Edam (300-400 γραμ.)
αλάτι
πιπέρι
γλυκιά πάπρικα
σκόνη σκόρδο
ελαιόλαδο
Εκτέλεση:
Αφού έχουμε ζυμώσει τη ζύμη και ενώ ξεκουράζεται, φτιάχνουμε τη γέμιση.
Βάζουμε το λάδι στη φωτιά και σωτάρουμε με τη σειρά, τα κρεμμύδια να μαραθούν, προσθέτουμε τις μελιτζάνες, τις πιπεριές, τα ντοματάκια και τέλος το κρέας και τα μπαχαρικά.
Δεν θέλουν πολύ ψήσιμο...
Κατεβάζουμε την κατσαρόλα απ' τη φωτιά και προσθέτουμε το τυρί σε κυβάκια.
Ανακατεύουμε και αφήνουμε να κρυώσει όσο ανοίγουμε τα φύλλα.
Βάζουμε 2 φύλλα κάτω, (κάθε φύλλο το λαδώνουμε καλά) και προσθέτουμε τη γέμιση.
Σκεπάζουμε την πίτα με 2-3 φύλλα (εγώ έβαλα 3) πάντα λαδωμένα καλά, την κλείνουμε στις άκρες και κάνουμε τρύπες εδώ κι εκεί να φεύγει ο αέρας.
Καταβρέχουμε λίγο την επιφάνεια και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο για 20-30 λεπτά, ανάλογα πάντα το φούρνο. Το βλέπουμε άλλωστε με το μάτι.
Στον αέρα ψήνεται καλύτερα κατά τη γνώμη μου...
Την αφήνουμε να κρυώσει ελαφρά και σερβίρουμε.
Ζεστή ή κρύα είναι πεντανόστιμη, απλά κρύα δεν διαλύεται, κόβεται καλύτερα.
Φυσικά μπορούμε να βάλουμε ότι υλικά θέλουμε, ότι περισσεύματα έχουμε, μανιτάρια, κολοκυθάκια ή ακόμα και λίγη κρέμα γάλακτος... ανάλογα τα γούστα!
Καλό μεσημέρι, καλή όρεξη και καλό υπόλοιπο Κυριακής!!!
Και λέω ήταν γιατί τώρα πια δεν υπάρχει ούτε ψιχουλάκι, έγινε ανάρπαστη...
Καταρχήν, καλημέρα, καλό υπόλοιπο Κυριακής και η νέα εβδομάδα που έρχεται να είναι για όλους καλύτερη από τις προηγούμενες!!!
Ψάχνοντας λοιπόν στο ψυγείο, βρήκα λίγο κρεατάκι κοκκινιστό, 2-3 μελιτζάνες, πιπεριές, τυράκι κ.λ.π. Από μόνο του το καθένα δεν έφτιαχνε φαγητό για όλους, οπότε τι να κάνω??? Να πάω στο Super Market???
A, πα πα... ότι βαριέμαι περισσότερο... Τι άλλο μου μένει??? Αυτοσχεδιάζω!
Ανοίγω λοιπόν ένα φύλλο, υλικά δεν θα σας πω, πάντα με το μάτι τα βάζω, αλλά μη σκάτε... υπάρχει ο ειδικός...
Ρίξτε μια ματιά στη Μαρία μας, το γνωστό Αστέρι (της πίτας να προσθέσω εγώ) θα βρείτε σίγουρα συνταγή για φύλλο.
(Αστεράκι, σου κάνω διαφήμηση, θέλω ποσοστά από τα κέρδη, χαχαχα)
Θα σας πω όμως τα υλικά που έβαλα στη γέμιση, (όσα θυμάμαι τουλάχιστον) γιατί έγινε Super!!
Υλικά:(για τη γέμιση)
Λίγο κρέας κοκκινιστό (περισσεύματα δηλαδή) ψιλοκομμένο
2-3 μελιτζάνες κομμένες σε κυβάκια
3-4 πιπεριές (ότι να' ναι) ψιλοκομμένες κι αυτές
2 κρεμμύδια ψιλοκομμένα
2-3 ντοματάκια pommodoro (δεν έχουν πολλά ζουμιά)
1 μεγάλο κομμάτι τυρί Edam (300-400 γραμ.)
αλάτι
πιπέρι
γλυκιά πάπρικα
σκόνη σκόρδο
ελαιόλαδο
Εκτέλεση:
Αφού έχουμε ζυμώσει τη ζύμη και ενώ ξεκουράζεται, φτιάχνουμε τη γέμιση.
Βάζουμε το λάδι στη φωτιά και σωτάρουμε με τη σειρά, τα κρεμμύδια να μαραθούν, προσθέτουμε τις μελιτζάνες, τις πιπεριές, τα ντοματάκια και τέλος το κρέας και τα μπαχαρικά.
Δεν θέλουν πολύ ψήσιμο...
Κατεβάζουμε την κατσαρόλα απ' τη φωτιά και προσθέτουμε το τυρί σε κυβάκια.
Ανακατεύουμε και αφήνουμε να κρυώσει όσο ανοίγουμε τα φύλλα.
Βάζουμε 2 φύλλα κάτω, (κάθε φύλλο το λαδώνουμε καλά) και προσθέτουμε τη γέμιση.
Σκεπάζουμε την πίτα με 2-3 φύλλα (εγώ έβαλα 3) πάντα λαδωμένα καλά, την κλείνουμε στις άκρες και κάνουμε τρύπες εδώ κι εκεί να φεύγει ο αέρας.
Καταβρέχουμε λίγο την επιφάνεια και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο για 20-30 λεπτά, ανάλογα πάντα το φούρνο. Το βλέπουμε άλλωστε με το μάτι.
Στον αέρα ψήνεται καλύτερα κατά τη γνώμη μου...
Την αφήνουμε να κρυώσει ελαφρά και σερβίρουμε.
Ζεστή ή κρύα είναι πεντανόστιμη, απλά κρύα δεν διαλύεται, κόβεται καλύτερα.
Φυσικά μπορούμε να βάλουμε ότι υλικά θέλουμε, ότι περισσεύματα έχουμε, μανιτάρια, κολοκυθάκια ή ακόμα και λίγη κρέμα γάλακτος... ανάλογα τα γούστα!
Καλό μεσημέρι, καλή όρεξη και καλό υπόλοιπο Κυριακής!!!
MΠΡΑΒΟ κοριτσάκι!!!!! τέλεια η πίτα σου!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΤα ποσοστά που να στα στείλω χαχαχαχαχαχα :P
Φιλάκιααααααααααααα
ΑΝ ΔΕΝ ΠΕΡΑΣΩ ΝΑ ΕΥΧΗΘΩ ΣΤΟΥΣ ΦΙΛΟΥΣ ΚΑΛΗ ΕΒΔΟΜΑΔΑ ΜΑΛΛΟΝ ΔΕΝ Θ ΑΡΧΙΣΕΙ ΟΜΟΡΦΑ:)))
ΑπάντησηΔιαγραφήΚΑΛΗ ΕΒΔΟΜΑΔΑ ΛΟΙΠΟΝ ΜΕ ΥΓΕΙΑ ΠΑΝΩ ΑΠ ΟΛΑ ΚΑΙ ΟΣΑ ΧΑΜΟΓΕΛΑ ΜΠΟΡΟΥΜΕ.
ΤΕΛΕΙΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ!!!!!!!!!
Τη φάγατε όλη; Ούτε μια μπουκίτσα δεν έμεινε; Βλέπω τη φωτογραφία και ζηλεύω!!!! Για μένα δεν υπάρχει καλύτερο φαγητό από τις πίτες. Μου αρέσουν με οποιαδήποτε γέμιση και η δική σου είναι μία από τις αγαπημένες μου, κρεατάκι με λαχανικά!!! Μούρλια!!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαλή Κυριακή!!
Φιλιά
χαχα... Αστεράκι ετοίμασέ μου το χαρτζιλικάκι μου...
ΑπάντησηΔιαγραφήφιλάκιααααααααααα
Έτσι ακριβώς Σκρουτζάκο μου! Την περιμένουμε την επίσκεψη από τους φίλους μας...
Καλή εβδομάδα να έχουμε, με πολλάαααααααααα χαμόγελα!!!
Αχ Μπέτυ μου, τίποτα δεν έμεινε... αλλά για σένα ξαναφτιάχνω ευχαρίστως ένα τάψι!
Κι εγώ τις λατρεύω τις πιτούλες και ειδικά με μελιτζάνα...
Φιλάκια σε όλους και καλή μας εβδομάδα!!!
υπερπαραγωγή!!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήμπυρίτσα;
Αμέ, αμέ...
ΑπάντησηΔιαγραφήΤι προτιμάς??? Amstel, Heineken ή Fix που ξαναέγινε μόδα???
φιλάκιααααααααααα
Είδα την πίτα...
ΑπάντησηΔιαγραφήΆκουσα για μπυρίτσες...
Να έρθω κι εγώ ρε παιδία;
Εννοείτεεεεεεεεε Μάριε!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΌλοι οι καλοί χωράνε, άλλωστε όσο περισσότεροι τόσο καλύτερη η παρέα!
Καλή σου εβδομάδα!
kalispera kalos sas vrika
ΑπάντησηΔιαγραφήpentanostimi fenete..na paro ke ego ligo pitoula...
kali kiriaki
Nόστιμη και ευρηματικότατη!
ΑπάντησηΔιαγραφήπω πω και πεινάω! πάω να την φτιάξω!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΔεν πετάμε τίποτα!!οι πίτες πάντα ήταν η εύκολη λύση για την Ελληνική οικογένεια.
ΑπάντησηΔιαγραφήΟ αυτοσχεδιασμός σου δε απίθανος, στην κόρη μου αρέσουν αυτές οι πίτες κι εγώ της το έχω αναθέσει το θέμα.
Καλή εβδομάδα.
Όπως και να την ονομάσεις την πιτούλα σου, σίγουρα εξαφανίστηκε!με τέτοια υλικά που έβαλες όλοι μας θα την εξαφανίζαμε!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΗ πιτούλα είναι ό,τι πρέπει για Κυριακη για να κλεισει καλα η βδομαδα...
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαλη βδομαδα να έχουμε
Φιλακια
Vasiliki καλωσόρισες! Κόπιασε...
ΑπάντησηΔιαγραφήTaste Advisor εκκαθάριση ψυγείου, πρέπει να την ονομάσουμε...
Angie, να την φτιάξεις! Αξίζει τον κόπο...
Ξανθή μου καλά κάνεις και βάζεις την κόρη σου να τις φτιάχνει... Καλό είναι να τα ξέρουμε όλα.
ΑπάντησηΔιαγραφήΟι δικές μου κόρες είναι μικρές ακόμα, αλλά πρώτα ο Θεός, θα τις εκπαιδεύσω...
Καλή σου εβδομάδα!
Αθηνούλα μου καλωσήρθες! Πόσο καιρό έχω να σε δω??? Μας έλειψες κοριτσάκι.
Ελπινίκη μου πράγματι θυμίζει κάτι από μαμά ή καλύτερα γιαγιά να το πω... Κυριακή με την οικογένεια!
Καλή εβδομάδα και σε σας
Φιλάκια πολλά!!!
το φύλλο σου φαίνεται πολύ καλό!! μου αρέσουν οι συνταγούλες με περισσεύματα. Δεν είναι ωραίο να πετάμε το φαγητό μας. Καλό βράδυ
ΑπάντησηΔιαγραφήΟυααααου...Τέλεια πίτα αυτή!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΑαααα κι έλεγα τι θα φτιάξω σήμερα για βραδινό! Ωραία ιδέα, ανοίγω φύλλο (γιατί κι εγώ βαριέμαι εντελώς το ΣΜ) και βάζω ό,τι έχω....σούπερ!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΣημ.: το σάουντρακ υπέροχο (και συνήθως δε συμπαθώ να ακούω μουσική στα σαιτ που μπαινω...)
αυτό είναι το μεγαλείο της πίτας!
ΑπάντησηΔιαγραφήmanousina σωστά τα λες... αμαρτία δεν είναι να πετάμε φαγητό, όταν άλλοι δεν έχουν να φάνε???
ΑπάντησηΔιαγραφήΜαγδούλα καλημέρα, όντως τέλεια ήταν... αλλά για μένα όλες οι πίτες είναι...είμαι πολύ fun
Aχ Ανεράιδα μου, δεν μπορείς να φανταστείς τι αγκαρία είναι για μένα το ΣΜ... τώρα χάρηκα που δεν είμαι η μόνη,χαχα
Σ'ευχαριστώ και για το σχόλιο για τη μουσική. Έχεις δίκιο σε αυτό, ούτε εμένα μου πολυαρέσει να έχει μουσική στα site, (συνήθως κλείνω τον ήχο) απλά αυτό το τραγούδι το νιώθω σαν να έχει φτιαχτεί για μένα... Ασε που είναι αφιέρωση του αδερφούλη μου, γι' αυτό!
Ειρήνη συμφωνώ!!! Έχουν ταΐσει γενιές και γενιές οι πίτες...
Την καλημέρα και την αγάπη μου σε όλους!!!
Na βγάλω το κρέας; :-)))
ΑπάντησηΔιαγραφήΑμέ, αμέ... θα είναι ακόμα καλύτερη!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΤέλεια η Μελιτζανο-πιπερο-κρεατο-τυροπιτά σου!
ΑπάντησηΔιαγραφήΟλο την γυροφερνω την συνταγη....αλλα τρωω ενα κολημα οταν εχει φυλλο....μπορει και να το προσπαθησω...Δεν πιστευω να ειναι τοσο δυσκολη οσο να την προφερεις!!χαχαχα
ΑπάντησηΔιαγραφή