Καλοκαιράκι, βεραντούλα και καλή παρέα...
Ουζάκι ή μπυρίτσα κι ένα πολύχρωμο σπετζοφάι για μεζέ!
Τι άλλο θέλουμε για να περάσουμε καλά???
Για πάμε να το φτιάξουμε, είναι πανεύκολο...
Υλικά:(για 6 άτομα)
2 μεγάλα χοιρινά (πικάντικα) λουκάνικα κρεοπωλείου
πολλές πολύχρωμες πιπεριές, στρογγυλές και μακρόστενες
1 κρεμμύδι
2 σκελίδες σκόρδο
φρέσκες ώριμες ντομάτες
ελαιόλαδο
αλάτι, πιπέρι
κόκκινη γλυκιά πάπρικα
λίγη ζάχαρη
Εκτέλεση:
Πλένουμε τις πιπεριές, τις καθαρίζουμε από τα σπόρια και τις κόβουμε σε μεγάλες φέτες.
Σε μια κατσαρόλα ή βαθύ τηγάνι βάζουμε το λάδι με το κρεμμύδι σε φέτες να ροδίσει ελαφρά...
Προσθέτουμε τις πιπεριές και το σκόρδο, ανακατεύουμε και αφήνουμε να μαραθούν λίγο, όχι πολύ...
Προσθέτουμε τις ντομάτες αφού πρώτα τις κόψουμε σε μικρά κομμάτια, το αλατοπίπερο, την πάπρικα και τη ζάχαρη και τα αφήνουμε να βράσουν και να πιουν τα υγρά...
Σε ένα άλλο τηγάνι, αντικολλητικό, βάζουμε το λουκάνικο σε ροδέλες και το φέρνουμε λίγο γύρω να ροδίσει και να βγάλει το λίπος του. (Το δικό μας έτυχε και ήταν τελείως άπαχο, πρώτη φορά.)
Το στραγγίζουμε από το λίπος και το ρίχνουμε στην κατσαρόλα με τις πιπεριές και τα υπόλοιπα υλικά...
Ακανατεύουμε, αφήνουμε να πάρει μια βράση, να πιει τα υγρά και να ενσωματωθεί με το υπόλοιπο φαγητό.
Αφήνουμε να κρυώσει ελαφρά, χλιαρό είναι πιο νόστιμο, και σερβίρουμε σε μερίδες ή σε μεγάλη πιατέλα για μεζεδάκι.
Ταιριάζει τέλεια με δροσερό ελληνικό τζατζίκι, ειδικά αν το φαγητό μας έχει βγει λίγο παραπάνω πικάντικο...
Σβήνει την κάψα που λένε, χαχα
Δοκίμαστε το και θα με θυμηθείτε!!!
Καλό υπόλοιπο Κυριακής να έχετε, καλά να περάσετε και... χαμογελάστε όσο μπορείτε! Μόνο αυτό μας έμεινε...
Πολλά φιλιά
Προσθέτουμε τις πιπεριές και το σκόρδο, ανακατεύουμε και αφήνουμε να μαραθούν λίγο, όχι πολύ...
Προσθέτουμε τις ντομάτες αφού πρώτα τις κόψουμε σε μικρά κομμάτια, το αλατοπίπερο, την πάπρικα και τη ζάχαρη και τα αφήνουμε να βράσουν και να πιουν τα υγρά...
Σε ένα άλλο τηγάνι, αντικολλητικό, βάζουμε το λουκάνικο σε ροδέλες και το φέρνουμε λίγο γύρω να ροδίσει και να βγάλει το λίπος του. (Το δικό μας έτυχε και ήταν τελείως άπαχο, πρώτη φορά.)
Το στραγγίζουμε από το λίπος και το ρίχνουμε στην κατσαρόλα με τις πιπεριές και τα υπόλοιπα υλικά...
Ακανατεύουμε, αφήνουμε να πάρει μια βράση, να πιει τα υγρά και να ενσωματωθεί με το υπόλοιπο φαγητό.
Αφήνουμε να κρυώσει ελαφρά, χλιαρό είναι πιο νόστιμο, και σερβίρουμε σε μερίδες ή σε μεγάλη πιατέλα για μεζεδάκι.
Ταιριάζει τέλεια με δροσερό ελληνικό τζατζίκι, ειδικά αν το φαγητό μας έχει βγει λίγο παραπάνω πικάντικο...
Σβήνει την κάψα που λένε, χαχα
Δοκίμαστε το και θα με θυμηθείτε!!!
Καλό υπόλοιπο Κυριακής να έχετε, καλά να περάσετε και... χαμογελάστε όσο μπορείτε! Μόνο αυτό μας έμεινε...
Πολλά φιλιά
Μέχρι εδώ έφτασε η μυρωδιά του.Σίγουρα δεν έμεινε ούτε ένα κομματάκι για να μας κεράσεις.Χαλάλι σας. Καλή εβδομάδα να έχετε.
ΑπάντησηΔιαγραφήΥπέροχο και απολαυστικό!Μπύρα παίζει η να φέρω;
ΑπάντησηΔιαγραφήΜμμμμ! Νόστιμο φαγάκι, ελληνικότατο! Μπράβο Χρύσα μου!
ΑπάντησηΔιαγραφήΑχ βρε Χρύσα τι μου κάνεις.....όλο σε κάτι τέτοιους πειρασμούς μπαίνω και δεν έχω τελειωμό με το μαγείρεμα....θα το απολαύσω όμως με ένα ποτήρι κρύο λευκό κρασάκι!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΑπό πέρσι έχω να φάω!!! Τέλειο φαγητό!
ΑπάντησηΔιαγραφήΓλυκιά μου Χρύσα δεν χρειαζόμαστε τίποτε άλλο!!!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΦΙΛΕΝΑΔΙΤΣΑ, ΟΧΙ ΜΟΝΟ ΝΟΣΤΙΜΟΤΑΤΟ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟ!
ΑπάντησηΔιαγραφήΑπλό και λαχταριστό ,αν βάλεις και μια κρύα μπυρίτσα από δίπλα και βγεις και στο μπαλκόνι καταλαβαίνεις τι θα πει καλοκαίρι!
ΑπάντησηΔιαγραφήΤο κάνω συχνά γιατί μου αρέσει η πολυχρωμία στα φαγητά. Είναι ένα ευκολο και πεντανόστιμο φαγητά.Καλημέρα να πω!
ΑπάντησηΔιαγραφήμου θυμίζει καλοκαίρι
ΑπάντησηΔιαγραφή