Πατατοκεφτέδες για συνοδευτικό έφτιαξα σήμερα.
Είχαμε βλέπετε φασολάκια για μεσημεριανό και η κόρη μου η μεγάλη παρόλο που τρώει σχεδόν τα πάντα και γενικά είναι καλόβολο παιδί, με τα φασολάκια δεν τα πάει καλά...
Οπότε σκέφτηκα να φτιάξω κάτι ακόμα μήπως και την καλοπιάσω.
Το αποτέλεσμα??? Έφαγε μόνο πατατοκεφτέδες...
Υλικά:
3 - 4 πατάτες καθαρισμένες και κομμένες
1 αυγό
1-2 κουταλιές ελαιόλαδο
λίγο φαρινάπ
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
αρκετό μαϊντανό ψιλοκομμένο
φρέσκο δυόσμο
κίτρινο τυρί τριμμένο
αλάτι
πιπέρι
λίγη φρυγανιά τριμμένη
επιπλέον φρυγανιά τριμμένη για την κρούστα
ελαιόλαδο για το τηγάνισμα
Εκτέλεση:
Σε μια κατσαρόλα βράζουμε τις πατάτες σε νερό με λίγο αλάτι να μαλακώσουν, όπως όταν τις κάνουμε πουρέ.
Τις στραγγίζουμε απ' το νερό και τις λιώνουμε με ένα πιρούνι.
Τις αφήνουμε να κρυώσουν ελαφρά και προσθέτουμε ένα ένα όλα τα υλικά.
Προσέχουμε λίγο με το αλεύρι και τη φρυγανιά, ρίχνουμε λίγο λίγο απ' το καθένα να μη σφίξει πολύ το μείγμα, το θέλουμε αφράτο...
Όταν η ζύμη είναι έτοιμη, ρίχνουμε κουταλιές από αυτήν σε ένα πιάτο που το έχουμε γεμίσει προηγουμένως με φρυγανιά.
Κυλάμε τις κουταλιές ζύμης να καλυφτούν με φρυγανιά και τους δίνουμε ένα σχήμα κεφτέ, απαλά απαλά με τα χέρια μας.
Βάζουμε ένα βαθύ τηγάνι με λάδι να κάψει καλά και αρχίζουμε να τηγανίζουμε τα πατατοκεφτεδάκια μας.
Προσοχή, δεν τα γυρίζουμε συνέχεια γιατί μπορεί να χαλάσουν. Αφήνουμε να ψηθεί πρώτα η κάθε μεριά και μετά τα γυρίζουμε.
Τηγανίζουμε μέχρι να πάρουν ένα ωραίο χρυσαφί χρώμα.
Τα βγάζουμε σε πιάτο με χαρτί κουζίνας να αποροφήσει την περίσσια του λαδιού και... σερβίρουμε!
Είχαμε βλέπετε φασολάκια για μεσημεριανό και η κόρη μου η μεγάλη παρόλο που τρώει σχεδόν τα πάντα και γενικά είναι καλόβολο παιδί, με τα φασολάκια δεν τα πάει καλά...
Οπότε σκέφτηκα να φτιάξω κάτι ακόμα μήπως και την καλοπιάσω.
Το αποτέλεσμα??? Έφαγε μόνο πατατοκεφτέδες...
Υλικά:
3 - 4 πατάτες καθαρισμένες και κομμένες
1 αυγό
1-2 κουταλιές ελαιόλαδο
λίγο φαρινάπ
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
αρκετό μαϊντανό ψιλοκομμένο
φρέσκο δυόσμο
κίτρινο τυρί τριμμένο
αλάτι
πιπέρι
λίγη φρυγανιά τριμμένη
επιπλέον φρυγανιά τριμμένη για την κρούστα
ελαιόλαδο για το τηγάνισμα
Εκτέλεση:
Σε μια κατσαρόλα βράζουμε τις πατάτες σε νερό με λίγο αλάτι να μαλακώσουν, όπως όταν τις κάνουμε πουρέ.
Τις στραγγίζουμε απ' το νερό και τις λιώνουμε με ένα πιρούνι.
Τις αφήνουμε να κρυώσουν ελαφρά και προσθέτουμε ένα ένα όλα τα υλικά.
Προσέχουμε λίγο με το αλεύρι και τη φρυγανιά, ρίχνουμε λίγο λίγο απ' το καθένα να μη σφίξει πολύ το μείγμα, το θέλουμε αφράτο...
Όταν η ζύμη είναι έτοιμη, ρίχνουμε κουταλιές από αυτήν σε ένα πιάτο που το έχουμε γεμίσει προηγουμένως με φρυγανιά.
Κυλάμε τις κουταλιές ζύμης να καλυφτούν με φρυγανιά και τους δίνουμε ένα σχήμα κεφτέ, απαλά απαλά με τα χέρια μας.
Βάζουμε ένα βαθύ τηγάνι με λάδι να κάψει καλά και αρχίζουμε να τηγανίζουμε τα πατατοκεφτεδάκια μας.
Προσοχή, δεν τα γυρίζουμε συνέχεια γιατί μπορεί να χαλάσουν. Αφήνουμε να ψηθεί πρώτα η κάθε μεριά και μετά τα γυρίζουμε.
Τηγανίζουμε μέχρι να πάρουν ένα ωραίο χρυσαφί χρώμα.
Τα βγάζουμε σε πιάτο με χαρτί κουζίνας να αποροφήσει την περίσσια του λαδιού και... σερβίρουμε!
Το τέλειο συνοδευτικό...
Καλή μας όρεξη!!!
Πατάτα η αγαπημένη, όπως κι αν είναι! Σαν χρυσόξανθο κεφτεδάκι, σίγουρα λαχταριστή, ακόμα κι αν δεν είσαι παιδάκι!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαλό βράδυ!
Λαχταριστοί, μου έρχεται να περάσω μέσα από την οθόνη, για να τους γευτώ!Καλό βράδυ!
ΑπάντησηΔιαγραφήTι ωραία κεφτεδάκια είναι αυτά!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΩραίοι οι πατατοκεφτέδες σου ,πολυ μου αρέσει ότι έχει σχέση με πατάτα.Καλώς βρεθήκαμε.Καλό μεσημέρι.
ΑπάντησηΔιαγραφήKαι τα δικά μου τους πατατοκεφτέδες θα έτρωγαν Χρύσα μου..σιγά μην έτρωγαν φασολάκια...τι να τα κάνεις...παιδιά!
ΑπάντησηΔιαγραφήΑγαπημένοι και δικοί μου όμως, οπότε τα δικαιολογώ.
Φιλιά
Καλημέρα!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΤι ωραίοι πατατοκεφτέδες, μου αρέσουν αλλά ποτέ δεν έχω φτιάξει
φιλάκια
Γεια σου Χρύσα και από εδώ.
ΑπάντησηΔιαγραφήΕλπίζω να τα λέμε!!
Νόστιμοι οι πατατοκεφτέδες σου.
Φιλιά.
πολύ αξιοθαύμαστη αυτή η συνταγή μια χαρά πηγαίνει μέσα από το blog σας.
ΑπάντησηΔιαγραφήΧαιρετίσματα από το κείμενο προβληματισμού και αφαίρεσης