Ένα εύκολο, γρήγορο και νόστιμο κέικ που μπορεί να το φτιάξει ακόμα και ένα παιδάκι...
Υλικά:
2 ώριμες μπανάνες
1 αυγό
1/2 φλυτζάνι του τσαγιού καστανή ζάχαρη
1/2 φλυτζάνι ελαιόλαδο
1/2 φλυτζάνι γάλα
1 πρέζα αλάτι
Αλεύρι που φουσκώνει μόνο του, όσο πάρει
Σοκολάτα κουβερτούρα χοντροκομμένη (όση θέλει ο καθένας)
*Επειδή οι διαφορετικές μάρκες αλεύρων ίσως να μην έχουν την ίδια δύναμη, αν θέλετε μπορείτε να προσθέσετε και μισό κουταλάκι μπέικιν για πιο σίγουρη επιτυχία. Κακό δεν κάνει...
Εκτέλεση:
Ξεφλουδίζουμε τις μπανάνες, τις βάζουμε σε ένα μεγάλο μπωλ και τις λιώνουμε με ένα πιρούνι.
Προσθέτουμε τη ζάχαρη, το αλάτι, το αυγό, το λάδι και το γάλα και τα ανακατεύουμε με το σύρμα. Ρίχνουμε σιγά σιγά το αλεύρι ανακατεύοντας μέχρι να έχουμε την υφή και την πυκνότητα που θέλουμε, όπως δηλαδή ένα κοινό κέικ. Παίρνουμε τη σοκολάτα, την χοντροκόβουμε με ένα μαχαίρι και την ενσωματώνουμε κι αυτήν μέσα στο μείγμα.
Παίρνουμε ένα αντικολλητικό χαρτί φούρνου, το βρέχουμε, το στίβουμε και το στρώνουμε σε μια μακρόστενη φόρμα για κέικ. Βάζουμε μέσα το μείγμα, το στρώνουμε ομοιόμορφα και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 165 βαθμούς με αέρα, για 25 με 30 περίπου λεπτά ή μέχρι να βγαίνει καθαρό το μαχαίρι.
Βγάζουμε από το φούρνο, αφήνουμε 5 λεπτά να σταθεί και ξεφορμάρουμε. Πασπαλίζουμε με άχνη ζάχαρη και το απολαμβάνουμε. Είτε ζεστό, είτε κρύο είναι το ίδιο νόστιμο...
Επίσης ταιριάζει υπέροχα και με παγωτό...
Καλή Επιτυχία και Καλή Εβδομάδα σας εύχομαι!!!
Υλικά:
2 ώριμες μπανάνες
1 αυγό
1/2 φλυτζάνι του τσαγιού καστανή ζάχαρη
1/2 φλυτζάνι ελαιόλαδο
1/2 φλυτζάνι γάλα
1 πρέζα αλάτι
Αλεύρι που φουσκώνει μόνο του, όσο πάρει
Σοκολάτα κουβερτούρα χοντροκομμένη (όση θέλει ο καθένας)
*Επειδή οι διαφορετικές μάρκες αλεύρων ίσως να μην έχουν την ίδια δύναμη, αν θέλετε μπορείτε να προσθέσετε και μισό κουταλάκι μπέικιν για πιο σίγουρη επιτυχία. Κακό δεν κάνει...
Εκτέλεση:
Ξεφλουδίζουμε τις μπανάνες, τις βάζουμε σε ένα μεγάλο μπωλ και τις λιώνουμε με ένα πιρούνι.
Προσθέτουμε τη ζάχαρη, το αλάτι, το αυγό, το λάδι και το γάλα και τα ανακατεύουμε με το σύρμα. Ρίχνουμε σιγά σιγά το αλεύρι ανακατεύοντας μέχρι να έχουμε την υφή και την πυκνότητα που θέλουμε, όπως δηλαδή ένα κοινό κέικ. Παίρνουμε τη σοκολάτα, την χοντροκόβουμε με ένα μαχαίρι και την ενσωματώνουμε κι αυτήν μέσα στο μείγμα.
Παίρνουμε ένα αντικολλητικό χαρτί φούρνου, το βρέχουμε, το στίβουμε και το στρώνουμε σε μια μακρόστενη φόρμα για κέικ. Βάζουμε μέσα το μείγμα, το στρώνουμε ομοιόμορφα και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 165 βαθμούς με αέρα, για 25 με 30 περίπου λεπτά ή μέχρι να βγαίνει καθαρό το μαχαίρι.
Βγάζουμε από το φούρνο, αφήνουμε 5 λεπτά να σταθεί και ξεφορμάρουμε. Πασπαλίζουμε με άχνη ζάχαρη και το απολαμβάνουμε. Είτε ζεστό, είτε κρύο είναι το ίδιο νόστιμο...
Επίσης ταιριάζει υπέροχα και με παγωτό...
Καλή Επιτυχία και Καλή Εβδομάδα σας εύχομαι!!!
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου