Πάμε να φτιάξουμε κριτσινάκια λοιπόν, για σνακ, για συνοδευτικό στο βραδινό ή το πρωινό μας και φυσικά για κολατσιό των παιδιών στο σχολείο...
Υλικά:
400 γραμ. αλεύρι ολικής άλεσης
1 κουταλάκι του γλυκού μπέικιν
1/2 κουταλάκι αλάτι
1/2 κουταλάκι μαύρη ζάχαρη ή μέλι
20 γραμ. βρώμη (κουάκερ)
30 γραμ. ηλιόσπορο
30 γραμ. λιναρόσπορο
2 μέτρια καρότα τριμμένα στον ψιλό τρίφτη
80 γραμ. ελαιόλαδο
80 γραμ. λευκό κρασί
80 γραμ. νερό
Εκτέλεση:
Σε ένα μεγάλο μπωλ, βάζουμε πρώτα όλα τα στερεά υλικά και το τριμμένο καρότο και ανακατεύουμε. Κάνουμε μια "γούβα" στη μέση και προσθέτουμε και όλα τα υγρά.
Ενσωματώνουμε και ζυμώνουμε ελαφρά με τα χέρια, ίσα να έχουμε μια ωραία ζυμή που να πλάθετε.
Η ζυμή είναι κάπως έτσι...
Υλικά:
400 γραμ. αλεύρι ολικής άλεσης
1 κουταλάκι του γλυκού μπέικιν
1/2 κουταλάκι αλάτι
1/2 κουταλάκι μαύρη ζάχαρη ή μέλι
20 γραμ. βρώμη (κουάκερ)
30 γραμ. ηλιόσπορο
30 γραμ. λιναρόσπορο
2 μέτρια καρότα τριμμένα στον ψιλό τρίφτη
80 γραμ. ελαιόλαδο
80 γραμ. λευκό κρασί
80 γραμ. νερό
Εκτέλεση:
Σε ένα μεγάλο μπωλ, βάζουμε πρώτα όλα τα στερεά υλικά και το τριμμένο καρότο και ανακατεύουμε. Κάνουμε μια "γούβα" στη μέση και προσθέτουμε και όλα τα υγρά.
Ενσωματώνουμε και ζυμώνουμε ελαφρά με τα χέρια, ίσα να έχουμε μια ωραία ζυμή που να πλάθετε.
Η ζυμή είναι κάπως έτσι...
Για να παραμείνουν τραγανά για περισσότερες μέρες, καλό είναι, μόλις κρυώσουν να τα βάλουμε σε ένα μπωλ ή ένα βάζο που να κλείνει αεροστεγός.
Καλή επιτυχία σε όποιον δοκιμάσει να τα φτιάξει και καλό φθινόπωρο!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήI gotta bookmark this website it seems extremely helpful very useful. Thanks for sharing.