Πέμπτη 7 Ιανουαρίου 2010

Μοσχαράκι λεμονοκρασάτο με πουρέ.

Ένα πολύ απλό και νόστιμο φαγάκι, που λατρεύουν τα παιδάκια μου. Είναι ελαφρύ και θρεπτικό, ότι πρέπει τώρα που ξαναρχίζουν τα σχολεία. Επίσης είναι μια καλή λύση για όσους δεν θέλουν να τρώνε κοκκινιστά και βαριά φαγητά.

Υλικά ( για το κρέας):
1 - 1 1/2 κιλό μοσχάρι της αρεσκείας σας κομμένο σε κομματάκια
ελαιόλαδο
1 κρεμμύδι
το χυμό ενός λεμονιού
λίγο κρασί λευκό
αλάτι
πιπέρι
2 -3 καρότα (προαιρετικά)

(για τον πουρέ):
5 -6 μεγάλες πατάτες (κομμένες σε κυβάκια)
αλάτι
γάλα εβαπορέ
βιτάμ

Εκτέλεση:
Σε μια κατσαρόλα βάζουμε το λάδι να ζεσταθεί και ρίχνουμε το κρεμμύδι ψιλοκομμένο.
Όταν το κρεμμύδι γίνει διάφανο, ρίχνουμε το κρέας και το φέρνουμε γύρω μέχρι να ασπρίσει (να μη φαίνεται το αίμα).
Αν θέλουμε εδώ προσθέτουμε και τα καρότα.
Σβήνουμε με το κρασί και μόλις εξατμιστεί ρίχνουμε το λεμόνι, αλάτι, πιπέρι και λίγο ζεστό νεράκι και βράζουμε μέχρι να μαλακώσει το κρέας.
(Εγώ προσωπικά το μαγειρεύω στη χύτρα για πιο γρήγορα. Έτσι εξοικονομώ χρόνο και χρήμα αφού κάνω και οικονομία στο ρεύμα).
Αν έχει πολύ ζουμί, δένουμε τη σαλτσούλα με λίγο κορν φλάουρ να πήξει ελαφρά.

Σε μια άλλη κατσαρόλα, βάζουμε τις πατάτες με νερό (ίσα να τις σκεπάζει) και το αλάτι και τις βράζουμε μέχρι να μαλακώσουν.
Όταν βράσουν, αν έχουν πολύ νερό το αφαιρούμε (αφήνουμε λίγο) προσθέτουμε βιτάμ και γάλα και λιώνουμε μέχρι να έχουμε ένα πουρέ σύμφωνα με τα γούστα μας.

Σερβίρουμε πουρέ με κρέας, σαλτσούλα και καρότα ζεστά και τα συνοδεύουμε με μια πράσινη σαλατούλα.

Καλή μας όρεξη!!!

3 σχόλια:

  1. Υπέροχο στην φωτογραφία καθώς και στην γεύση ,γιατί ήμουν από τους τυχερούς που το δοκίμασαν.Φιλάκια πολλά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Πολύ όμορφο και σε εμφάνιση. Μπράβο!Είναι από αυτά τα φαγητά που μας θυμίζουν τη μαμά μας!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Συμφωνώ bigmama, είναι πολύ μαμαδίστικο φαγητό!!! Γι' αυτό το φτιάχνω συχνά... προσπαθώ να το παίξω παραδοσιακή μαμά (χαχα) Φιλάκιαααα!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή