Κάτι εύκολο και γρήγορο γι' αυτό το βροχερό απόγευμα…
Υλικά:
¾ κούπας φουντούκια (ή αμύγδαλα ή καρύδια)
2-3 κουταλιές ζάχαρη
1 κουταλάκι κανέλα
1 αυγό χτυπημένο
Λίγη επιπλέον ζάχαρη για πασπάλισμα
Εκτέλεση:
Βάζουμε τα φουντούκια, τη ζάχαρη και την κανέλα στο multi για να τριφτούν και να ανακατευτούν.
Πασπαλίζουμε ζάχαρη στον πάγκο της κουζίνας και απλώνουμε τη σφολιάτα.
Την αλείφουμε με αυγό και απλώνουμε το μισό από το μείγμα με τα φουντούκια.
Διπλώνουμε μέχρι τη μέση απ’ τη μια μεριά (τη μεγάλη) και το ίδιο κάνουμε και απ’ την άλλη.
Αλείφουμε πάλι με αυγό και ρίχνουμε τα μισά απ’τα φουντούκια που έχουν μείνει.
Διπλώνουμε πάλι με τον ίδιο τρόπο, αλείφουμε αυγό και ρίχνουμε τα υπόλοιπα φουντούκια.
Διπλώνουμε στη μέση αυτή τη φορά και βάζουμε το μπαστούνι για 10 λεπτά στο ψυγείο.
Κόβουμε φέτες και τα βάζουμε αραιά σε ταψί με λαδόκολλα.
Αλείφουμε με το υπόλοιπο αυγό, πασπαλίζουμε με λίγο ζάχαρη και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, 200 βαθμούς με αέρα,για 10 – 15 λεπτά περίπου.
Είναι πανεύκολα και πολύ νόστιμα.
Τρώγονται ζεστά και συνοδεύουν τέλεια μια ζεστή κούπα καφέ ή τσάι .
Αυτό πρέπει να το δοκιμάσω!Μ αρέσουν τα γλυκά με φουντούκια και αυτό είναι πολύ εύκολο! (Αθηνά)
ΑπάντησηΔιαγραφήειναι πεντανοστιμα, αν και τα προτυμουμε σκετα, χωρις φουντουκι, μονο ζαχαρι(παλμιε) και τα παιδια τα τσακιζουν!!!!!!!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΔεν τα έχω φτιάξει ποτέ και μας αρέσουν πάρα πολύ! Δεν τα περίμενα για τόσο εύκολα, θα τα δοκιμάσω σύντομα!
ΑπάντησηΔιαγραφήΠιο εύκολα δεν γίνεται, πιστέψτε με!!!! Καλημέρα κορίτσια!!!
ΑπάντησηΔιαγραφή